Ceahlăul a intrat în cantonament și are în lot un jucător de 39 de ani și peste 300 de meciuri în prima ligă. Cristian Pustai are și un membru nou în staff | EXCLUSIV

Adi MARICA 16 Jan. 2024, 13:09 Liga 2

Cristian Pustai spunea, ultima dată, la reunirea Ceahlăului că își dorește patru – cinci noi jucători în lotul Ceahlăului pentru partea a doua a sezonului Ligii 2. Preciza că vrea ”un jucător under 2005 și doi fundași centrali, un mijlocaș și un atacant”.

Între timp, antrenorul echipei nemțene a primit atacantul, pe Alexandru Buziuc, ultima dată la Steaua, iar negocierile cu mijlocașii Gabriel Vașvari și Răzvan Tincu, ambii de la Poli Iași, au picat. Fundașul Ariel Lopez, fost la SC Oțelul, le-a fost suflat de către UTA, iar un alt jucător defensiv dorit de la clubul gălățean este Costin Ghicel.

Totuși, la antrenamentele trupei nemțele a ajuns un alt fundaș cu mare experiență în fotbalul românesc: Marius Constantin.

Marius Constantin, în cantonament cu Ceahlăul

Ajuns la 39 de ani și fără angajament din vara anului trecut, atunci când s-a depărțit de retrogradata Campionii FC Argeș, Marius Constantin a ajuns acum la Ceahlăul, potrivit informațiilor Liga2.ro.

Fundașul brașovean a intrat cu echipa nemțeană în cantonament și speră să-l convingă pe profesorul Cristian Pustai că mai poate încă juca cel puțin la nivelul Ligii 2.

Pustai îl cunoaște foarte bine pe Constantin din perioada Gaz Metan Mediaș.

În cariera sa, cu peste 300 de meciuri jucate în prima ligă, Marius Constantin a evoluat pentru FC Brașov, Rapid (în două rânduri), FC Vaslui, ASA Târgu Mureș (în două rânduri), Viitorul Constanța (acum Farul Constanța), Gaz Metan Mediaș, Universitatea Craiova și Campionii FC Argeș. Are și o experiență în afara țării, în 2015, în China, la Jiangsu Suning FC. Are și patru meciuri disputate pentru naționala României.

Marius Constantin se menține într-o formă de invidiat, chiar și la 39 de ani, cu toate că ultimul său meci oficial disputat a avut loc în martie 2023: ”U” Cluj – CFC Arges 2-0, în care a început ca titular și a fost înlocuit în minutul 74. Era prima etapă din play-out, iar apoi nu a mai fost utilizat. În sezonul trecut a avut 23 de meciuri pentru piteșteni.

Echipa din Piatra Neamț a început cantonamentul de pe plan local. Buziuc, prima achiziție

Jucătorii Ceahlăului au început de luni, 15 ianuarie, un cantonament la propria bază, până în data de 23 ianuarie. ”Conducerea tehnică are un ”meniu” de câte două antrenamente pe zi, la Stadionul Municipal ”Ceahlăul”, punându-se accent pe acumulări fizice, atât în sala de forță, cât și pe pista arenei sau pe terenul sintetic”, a transmis clubul.

În cantonament au intrat și portarul Stefan Krell, revenit în țară după ce în primele zile cu antrenamente a fost învoit, cât și achiziția Alexandru Buziuc. Despre Marius Constantin, Ceahlăul nu a precizat nimic. De altfel, nemțenii nu au comunicat un lot de jucători cu care s-a debutat în acest cantonament.

În data de 25 ianuarie (ora 12:00), echipa va disputa un meci amical în compania trupei din Liga 3 FC Bacău, locația nefiind încă stabilită.

Ulterior, din 30 ianuarie, Ceahlăul se va muta în Antalya pentru un stagiu centralizat de 10 zile.

”Alexandru Buziuc este primul nume, pe anul 2024, pe care îl putem anunța în mod oficial ca fiind noul nostru jucător. Atacantul care a evoluat la CSA Steaua București în ultima jumătate de an a acceptat oferta clubului nostru și a semnat un contract valabil până la finele lunii iunie 2024.
Alexandru Buziuc are 29 de ani, iar în carieră a evoluat pentru FCSB, Gaz Metam Mediaș, FC Vaslui, CS Mioveni, Academica Clinceni și Rapid Suceava.
Alexandru Buziuc este originar din Suceava, are 29 de ani (n.15.03. 1994) și făcut junioratul la Sporting Suceava”, sună anunțul Ceahlăului de prezentare a lui Buziuc.

Ferencz Bajko, lângă Pustai

Altfel, fiindcă au rămas fără preparator fizic chiar la începutul pregătirii, după ce Liviu Rusu a intrat în concediu medical din cauza unor probleme de sănătate, nemțenii au fost nevoiți să caute un înlocuitor pentru a completa stafful lui Cristian Pustai.

Soluția găsită de Pustai este, din informațiile Liga2.ro, Ferencz Bajko, fostul său colaborator de la Pandurii. Momentan, acordul este pe o lună de zile, pentru a vedea situația medicală a lui Rusu, apoi se va decide cu cine se va continua.

Ca preparator fizic, Bajko a lucrat în Liga 1 cu antrenori cunoscuți ca Gabi Stan, Daniel Isăilă, Marius Lăcătuș, Marin Barbu și Cristi Pustai, la FC Brașov, Pandurii, Steaua, Gaz Metan Mediaș, Astra, Petrolul, Rapid, FC Botoșani sau FC Vaslui.

Feri Bajko a activat și ca antrenor principal în fotbalul brașovean la Metrom și Precizia Sacele (L2) și FC Brașov (L1). În ultimul sezon, Bajko a fost antrenor principal la FC Brașov U17.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-tincu-a-respins-oferta-ceahlaului-19297433

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-buziuc-se-desparte-de-steaua-si-continua-la-ceahlaul-19297373

https://liga2.prosport.ro/seria-1/preparatorul-fizic-al-ceahlaului-este-imobilizat-la-pat-19297307

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-isi-doreste-jucatori-de-la-sc-otelul-si-poli-iasi-19297225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-dat-si-ea-start-pregatirii-de-iarna-19297115

Adi MARICA 16 Jan. 2024, 13:09 Liga 2
Pe aceeași temă