Lui Vlad Mihalcea i s-a făcut poftă de fotbal! A reușit o ”dublă” în trei minute în meciul cu FC Buzău. Sfatul lui Călin Moldovan pentru talentatul fotbalist

Adi MARICA 04 Apr. 2022, 14:48 Liga 2

Meciul cu FC Buzău (scor 3-4) poate fi unul pentru un restart în carieră pentru mijlocașul Vlad Mihalcea. Ajuns la 23 de ani, jucătorul echipei FC Brașov nu și-a exploatat niciodată la nivel maxim talentul uriaș.

În meciul de duminică cu Buzăul lui Pustai, Vlad Mihalcea a intrat pe teren în minutul 78, atunci când l-a înlocuit pe Marko Tesija. A fost ultima mutare a lui Călin Moldovan în jocul de pe Tineretului, la scorul de 1-3 pentru oaspeți.

În doar trei minute, Mihalcea a reușit o ”dublă” prin care FC Brașov reușea să egaleze nesperat la 3-3, după ce Buzăul a avut 3-0. Nu a a fost suficient, pentru că echipa lui Cristian Pustai a dat lovitura în prelungiri prin reușita lui Serges Ekollo!

Vlad Mihalcea a prins puține minute în sezonul de primăvară

În sezonul de primăvară, Mihalcea a fost rezervă neutilizată în meciul cu Poli Iași, scor 1-1, apoi a prins 31 de minute în jocul cu Metaloglobus, scor 0-2, când l-a înlocuit pe El Azzouzi. Au urmat două meciuri în care mijlocașul nu a prins lotul, la Miercurea Ciuc (1-1) și cu Ripensia Timișoara (3-2).

”Aveam poftă de fotbal, după o perioadă dificilă, în care, în ultimele două etape, nu am făcut parte din lot. Mă bucur că am intrat bine în meciul cu Buzăul, am marcat de două ori, însă, din păcate, nu am obținut un rezultat bun. A fost un meci foarte intens, un joc nebun. În fotbal se poate întâmpla orice, de asta este sportul rege și este urmărit de atâtea lume. Noi rămânem la fel de motivați, rămânem concentrați și ne gândim acum doar la meciul următor. Eu zic că suntem pe o pantă ascendentă, suntem din ce în ce mai uniți ca grup. Suntem optimiști, avem forța necesară să ne salvăm de la retrogradare pentru că nu avem lot de Liga a 3-a”, a spus Vlad Mihalcea, cel care dorește rezolvarea problemelor din fotbalul brașovean: ”Este un conflict în Brașov și eu sper să se rezolve și să avem alături de noi și o galerie, pentru că este clar că avem nevoie de public. Eu am crescut aici de mic, îmi amintesc perioada în care FC Brașov se bătea la primele locuri în Liga 1 și ce suporteri avea echipa pe stadion.”

Sfatul lui Moldovan pentru Mihalcea

Antrenorul Călin Moldovan spune că Mihalcea are calități excepționale, însă are mult de lucrat la mentalitate.

”Mihalcea este un jucător cu calități excepționale, dar are de lucrat la capitolul mentalitate. El trebuie să-și regândească gândirea despre fotbal și atunci va reuși să facă lucruri frumoase în fotbal”, a spus Călin Moldovan.

  • 18 meciuri (694 de minute) a jucat Vlad Mihalcea în acest sezon de Liga 2 pentru FC Brașov, în șapte dintre ele începând ca titular și de fiecare dată fiind schimbat. A înscris și patru goluri, cu Dunărea Călărași (3-1), FC Hermannstadt (1-2) și FC Buzău (două, 3-4).
  • În cariera sa, mijlocașul brașovean a mai evoluat pentru FCSB (6 meciuri în Liga 1), ACS Poli Timișoara (1 meci în Liga 1), Academica Clinceni (58 de meciuri în Liga 2 și 9 goluri), FC Voluntari (2 meciuri în Liga 1), Universitatea Cluj (4 meciuri în Liga 2) și Aerostar Bacău (10 meciuri în Liga 2).

Rămasă cu 17 puncte, la 11 puncte sub Viitorul Pandurii și Ripensia, pe locul 5, de baraj de menținere în Liga 2, FC Brașov începe să-și ia gândul de la salvarea matematică. În etapa a 3-a, FC Brașov va juca în deplasare, la Buftea, la Unirea Constanța (locul 6, 12 puncte), adversarul cu care se luptă pentru a nu retrograda direct.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/brasovul-a-revenit-de-la-0-3-cu-fc-buzau-dar-a-pierdut-dramatic-in-prelungiri-calin-moldovan-este-mare-pacat-la-3-3-chiar-am-crezut-ca-putem-castiga-barajul-ramane-optiunea-noastra-19225787

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-e-suparat-pe-relaxarea-jucatorilor-sai-la-0-3-cu-fc-brasov-profesorul-tot-cu-gandul-la-meciul-pierdut-la-masa-verde-vom-face-recurs-reg-19225791

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-fc-buzau-joaca-de-la-ora-1100-in-incheierea-etapei-a-2-a-a-play-out-ului-ligii-2-19225640

Adi MARICA 04 Apr. 2022, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă