Lucrul ”pe care nimeni nu-l ia în considerare”, că UTA va câștiga play-off-ul fără probleme, în ciuda faptului că se simte discriminată de FRF! Scenariul lansat de Gabriel Paraschiv: ”Acolo nu ne prea putem opune.” Cele trei echipe care promovează în Liga 1 în opinia antrenorului

Marius ANGHEL 14 May. 2020, 18:02 Liga 2

Gabriel Paraschiv (42 de ani), antrenorul echipei din Liga 3 Flacăra Moreni, consideră că scenariul cu play-off în Liga 2 pentru deciderea promovatelor, în care echipele să intre cu puncte înjumătățite, este varianta corectă. Fostul mijlocaș ofensiv e de părere că UTA a demonstrat și o va face și în continuare că este cea mai bună echipă în acest sezon, dar lansează și o variantă la care nimeni nu s-a gândit și datorită căreia trupa lui Laszlo Balint va ajunge în Liga 1: ”Justiția divină”. În privința celorlalte două echipe care vor urca în prima ligă în acest sezon e de părere că acestea sunt Petrolul și Rapid.

Scenariul cu play-off într-o singură manșă între primele șase clasate din Liga 2, echipele care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1, în care se intră cu punctele înjumătățite, pentru aflarea echipelor care promovează sau merg la barajul pentru prima ligă, nemulțumește UTA. Liderul clasamentului avea un avans de 11 puncte față de cele două formații din spatele său în momentul suspendării campionatului, iar acum va începe turneul inventat în această situație de criză doar cu cinci puncte în față.

Gabriel Paraschiv: ”UTA va câștiga acest play-off, pentru că a dovedit pe tot parcursul sezonului că este echipa cea mai bună. Și mai este ceva. Este justiția divină, și acolo nu ne prea putem opune”

Fostul fotbalist Gabriel Paraschiv, campion cu Oțelul în 2011, acum antrenor în Liga 3 la echipa Flacăra Moreni, e de acord cu varianta play-off-ului în Liga 2 și cu înjumătățirea punctelor, dând exemplu chiar modul în care a votat el pentru cum să se decidă promovarea în Liga 3. Invitat la ProSport LIVE, ”Para”   e de părere că UTA se va impune în acest play-off și va accede în Liga 1, dar are și o explicație aparte pentru care crede că trupa lui Laszlo Balint nu va avea probleme cu promovarea: ”Justiția divină”.

”A fost vorba și la Liga a 3-a de același scenariu, unde, noi, Flacăra Moreni, suntem participanți, să fie un play-off cu primele șase și un play-out cu ultimele șase. Același lucru. Eu am propus, personal, pentru echipa mea, să se înjumătățească punctele.

De ce spune acest lucru? Pentru ca toate echipele care participă la acest play-off să aibă șanse reale la primele locuri. Altfel, unele ar fi făcut figurație.

Cred că UTA e o echipă foarte bună și că, indiferent de ce formulă se va alege, ea va câștiga acest play-off, pentru că a dovedit pe tot parcursul sezonului că este echipa cea mai bună și mai este ceva care nimeni nu ia în considerare, chiar dacă este la fotbal. Este justiția divină, și acolo nu ne prea putem opune”, a fost părerea lui Gabriel Paraschiv la ProSport LIVE.

Întrebat cine crede că va promova în acest sezon din Liga 2, Paraschiv, fost fotbalist la Flacăra Moreni, FCM Târgoviște, Petrolul Ploiești, Oltul Sfântu Gheorghe și Oțelul Galați, a spus că în Liga 1 vor ajunge: ”UTA, Petrolul și Rapid.”

Paraschiv îi apreciază ca antrenori pe Petre Grigoraș și Dorinel Munteanu

Paraschiv a vorbit în emisiunea ProSport LIVE și despre viitorul său în antrenorat. Campionul României cu Oțelul, ca jucător, susține că are doi antrenori români pe care i-a luat ca model: Petre Grigoraș și Dorinel Munteanu. Cu ambii a lucrat la Oțelul.

”Vreau să devin antrenor. Îmi place din ce în ce mai mult această meserie. Am luat-o din Liga 4, acum suntem în Liga 3. În momentul de față, băieții sunt acasă, se antrenează individual. Eu mă declar mulțumit de ce condiții am aici la Moreni. Mi-e dor de Liga 1 și îmi doresc să ajung acolo și ca antrenor. Vreau să devin un antrenor de succes.

Îmi doresc să iau de la Petre Grigoraș carisma pe care o avea când intra în vestiar. Mi-e foarte drag acest personaj. De ce spun asta? Pentru că de fiecare dată când pierdeam îmi era rușine să trec prin fața dânsului. Felul dânsului de a fi impunea respect. Niciodată nu ne certa după înfrângeri.

De la Dorinel Munteanu vreau să iau rigurozitatea cu care conducea antrenamentele și seriozitatea de care dădea dovadă. Îți era drag să mergi la antrenamentele lui Petre Grigoraș, de multe ori jucai și pentru dânsul. În doi-trei ani sper să fiu în Liga 1. Eu am licența A”, a declarat Gabriel Paraschiv pentru ProSport LIVE.

Gabriel Paraschiv antrenează Flacăra Moreni de șapte ani, iar în acest sezon de Liga 3, ”înghețat” din cauza pandemiei de COVID-19 după doar 16 etape desfășurate dintr-un total de 30, a încheiat campionatul pe locul 3 în Seria a 3-a, la șapte puncte de primele două clasate Progresul Spartac și CSM Slatina. Aceste două formații dor susține un baraj tur/retur, iar câștigătoarea va promova în Liga 2. E modul în care FRF a decis să promoveze anumite echipe din Liga 3.

Primele șase clasate din Liga 2, ediția 2019/2020, după 24 de etape:

  1. UTA Arad 23 15 5 3 49-13  50 pct.
  2. CS Mioveni 23 10 9 4 36-22 39
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 22 11 6 5 36-25 39
  4. Campionii FC Argeş 23 10 8 5 34-25 38
  5. Petrolul Ploieşti 23 10 8 5 23-20 38
  6. Rapid 23 10 7 6 32-20 37

Clasamentul cu care se va intra în play-off-ul Ligii 2, cu punctele înjumătățite:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0  25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

Marius ANGHEL 14 May. 2020, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă