Liga 2, ”un campionat foarte ciudat”, în opinia lui Azdren Llullaku. Căpitanul Ceahlăului, despre victoria contra fostei sale echipe și bătălia pentru play-off

Marius ANGHEL 23 Feb. 2024, 18:09 Liga 2

Azdren Llullaku (36 de ani) a purtat banderola de căpitan la primul meci al Ceahlăului în 2024, iar echipei i-a purtat noroc inclusiv acest lucru.

Trupa nemțeană a începutul jocurile oficiale din noul an cu un succes important în lupta pentru accederea în play-off-ul Ligii 2. Joi seară, la Chiajna, moldovenii au trecut cu scorul de 2-1 de Concordia, prin dubla tânărului mijlocaș Matei Moraru.

Azdren Llullaku, după victoria Ceahlăului la Chiajna: ”Am alergat 98 de minute cu toții”

Dacă antrenorul Cristian Pustai a spus că Ceahlăul ”a condus cam la toate capitolele”, atacantul albanez a remarcat că echipa sa a alergat încontinuu pe toată durata meciului cu Concordia.

Experimentatul fotbalist e conștient că acest succes nu înseamnă mare lucru dacă nu va fi urmat de alte victorii în ultimele trei etape rămase de jucat în sezonul regular al Ligii 2.

”A fost o perioadă lungă, o vacanță foarte lungă și un cantonament destul de lung. Ne-am pregătit foarte bine, cred că s-a văzut asta și astăzi pe teren, fiindcă am alergat 98 de minute cu toții. Mă bucur foarte mult că am luat trei puncte. E doar primul pas, mai avem trei finale și începem să ne gândim la Dumbrăvița deja, de mâine”, a spus, la microfonul DigiSport, Llullaku, care a fost întrebat și despre conflictul verbal pe care l-a avut, în special în prima repriză, cu Gabriel Torje: ”Sunt multe chestii, sunt multe înjurături într-un meci, dar când înjuri de morți e mai nasol. Nu accept așa ceva, nu e posibil, dar aia e, mi-a cerut scuze după aia, e ok.”

Llullaku nu o să uite niciodată barajul de promovare pierdut de Concordia cu Chindia

Azdren Llullaku a revenit la Chiajna din postura de căpitan al Ceahlăului, după ce la Concordia a evoluat timp de două sezoane și jumătate în perioada 2020-2022, tot în Liga 2.

”A fost o plăcere să revin aici. Au fost doi ani și jumătate cu bine și cu rele. Din păcate, meciul ăla cu Chindia nu o să-l uit niciodată, că în minutul 90+4 eram la trei minute de SuperLigă (n.r. – cele două echipe au jucat baraj de menținere/promovare în prima ligă. Concordia câștigase acasă manșa tur, cu 2-1, iar în retur Chindia a trimis meciul în prelungiri cu un gol înscris în minutul 90+1, pentru 1-0. La loviturile de departajare, prim-divizionara Chindia câștiga cu 4-1 și rămânea în elită). La momentul actual mă bucur pentru echipa mea actuală. Am câștigat trei puncte foarte importante, pentru un vis, pentru toți suporterii și pentru noi, să prindem play-off-ul”, a comentat atacantul albanez.

”Toată lumea vrea play-off-ul. Este o oportunitate foarte bună pentru jucători”

Ceahlăul a urcat, în urma acestui succes din etapa a 16-a, cel puțin până sâmbătă, pe locul 5 în clasamentul Ligii 2, calificabil în play-off. Pe ultimele trei poziții din cele șase care duc în această fază a campionatului se luptă multe echipe, iar trupa din Piatra Neamț este una dintre favorite. În ultimele trei etape va mai avea jocuri cu CSC Dumbrăvița (acasă), FK Miercurea Ciuc (deplasare) și Progresul Spartac (acasă).

”E un obiectiv, toată lumea vrea play-off-ul. Este o oportunitate foarte bună pentru jucători, fiindcă își arată valoarea. În play-off ești mult mai văzut și vine mai multă lume să se uite la jucători. Deci este important pentru toată lumea”, spune Llullaku despre avantajele de a juca în play-off, unde a mai evoluat cu Concordia Chiajna în sezonul 2021/22.

Acesta a vorbit și despre posibilitatea de a reveni în prima ligă, unde a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș, Poli Iași și Astra: ”E normal să-mi fie dor. Ar fi un succes foarte mare. Dar întâi trebuie să prindem play-off-ul. O luăm pas cu pas.”

Llullaku spune despre Liga 2 că este ”un campionat foarte ciudat”

Jucătorul Ceahlăului vede drept ”foarte ciudat” modul în care se desfășoară Liga 2 în acest sezon, cu opt echipe fără drept de promovare în componență. Ar vrea un ”campionat aparte” pentru acestea.

Totodată, Llullaku a spus că nivelul Ligii 2 este unul destul de bun, făcând o comparație cu prima ligă.

”E o situație în Liga a 2-a cam ciudată, adică e un campionat foarte ciudat, unde opt echipe nu au drept de promovare. Nu văd rostul. Să se facă un campionat aparte, nu știu. Să se facă ceva. Nu-i frumos. (n.r. – despre nivelul Ligii 2, în comparație cu prima ligă) În Liga a 2-a nu-s spații mari, așa ca în Liga 1, și ritmul e un pic mai scăzut, dar e un nivel destul de bun. Păcat pentru regula aia care nu dă drept de promovare pentru opt echipe. Ar fi fost altceva, cred eu”, a spus atacantul albanez, care a semnat cu Cealăul în vara trecută, după o jumătate de sezon petrecută la Cjarlins Muzane, o echipă din liga a patra din Italia.

În primele 16 etape ale acestui sezon de Liga 2, Azdren Llullaku a evoluat în 15 meciuri pentru Ceahlăul, de fiecare dacă fiind titular și fiind înlocuit. A înscris 4 goluri și este golgheterul echipei, la egalitate cu Patrick Petre și Matei Moraru.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-torje-dezamagit-dupa-concordia-ceahlaul-1-2-19300397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/matei-moraru-a-inscris-doua-goluri-pentru-ceahlaul-la-chiajna-19300389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-concordia-ceahlaul-1-2-19300382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-dupa-esecul-concordiei-cu-ceahlaul-19300376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-meciului-concordia-ceahlaul-1-2-19300348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-ceahlaul-primul-meci-de-liga-2-in-2024-19300227

Marius ANGHEL 23 Feb. 2024, 18:09 Liga 2
Pe aceeași temă