Laurențiu Corbu, rușinat după ce Steaua a pierdut usturător și cu Dinamo: ”Nu știu dacă se poate șterge ușor din istorie.” Fundașul spune de ce s-a ajuns în această situație și când îi expiră contractul

Marius ANGHEL 16 May. 2023, 01:33 Liga 2

Laurențiu Corbu (29 de ani), unul dintre jucătorii cu experiență din lotul Stelei, nu s-a ascuns să spună lucrurilor pe nume la finalul meciului pierdut la scor de neprezentare cu Dinamo, luni seară, pe Arena Națională, în fața a circa 20.000 de spectatori.

Dinamo s-a descătușat pe final de meci al etapei a 9-a a play-off-ului Ligii 2 și s-a impus cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Deniz Giafer (77′) și Lamine Ghezali (90+4′, 90+9′ – penalty), iar diferența putea fi și mai mare.

Laurențiu Corbu, după 0-3 cu Dinamo: ”Rezultat usturător, nu știu dacă se poate șterge ușor din istorie”

După joc, Corbu, fost fotbalist inclusiv la Dinamo, a vorbit despre un rezultat usturător și care nu va fi uitat prea curând în istoria confruntărilor dintre cele două mari rivale bucureștene.

”Suporterii sunt tot timpul alături de noi, indiferent de rezultat, dar acest rezultat este unul usturător, nu știu dacă se poate șterge ușor din istorie.

A fost un joc slab din partea noastră, nu neapărat la acest joc, cât la ultimele meciuri, în care am fost la un nivel destul de scăzut. S-a văzut și la Iași, s-a văzut și acum. Avem cinci etape fără victorie.

Este o rușine să pierzi în fața oricărei echipe la un asemenea scor, indiferent că se cheamă Dinamo sau că jucăm cu orice altă echipă. În Liga 1, Liga 2, Liga 3, 3-0 este un rezultat usturător”, a spus Laurențiu Corbu la microfonul DigiSport.

Jucătorii, principalii vinovați pentru rezultatele echipei: ”Nu am dat 100 la sută, nu am fost concentrați de la început până la final”

Fundașul care a avut o scurtă experiență și în Scoția, la St. Mirren, sau care a mai evoluat în prima ligă pentru Chindia Târgoviște nu crede că actualul parcurs al Stelei se datorează faptului că echipa și-a pierdut busola după ce a devenit tot mai clar că nu se va promova nici la finalul acestui sezon, din cauza formei sale de organizare, nu din motiv sportiv.

Corbu este de părere că jucătorii sunt principalii vinovați, deoarece nu se mai concentrează la fel ca în sezonul regular, când echipa a fost în mare parte pe primul loc în clasament.

”Nu știu dacă este vorba despre lege sau despre anumite informații care s-au vehiculat. Eu zic că totul este de la noi. Nu am dat 100 la sută, nu am fost concentrați de la început până la final și s-a văzut asta.

Părerea mea este că ne-a lipsit atitudinea. Nu este vorba despre condiții, pentru că ele sunt senzaționale. E vorba de noi, de fiecare, cât își dorește fiecare, cât dăm la antrenamente, cât dăm pe teren, la meci, cât încercăm, cât ne asumăm riscuri. Și dacă nu ne asumăm, ne ascundem, ne…”, a comentat Corbu.

Steaua, de departe cu cea mai slabă apărare din play-off-ul Ligii 2

Cu opt goluri încasate numai în ultimele două meciuri, Steaua a ajuns să aibă în play-off cea mai slabă devensivă, cu un total de 16 goluri încasate în nouă jocuri. La finalul sezonului regular, echipa antrenată de Daniel Oprița avea 18 goluri primite în 19 partide.

”Ați văzut ultimul meci, de la Iași. Am luat 5-1. Acum trei. În două meciuri am luat opt goluri. Din două meciuri avem, clar, cea mai slabă apărare”, a motivat fundașul evoluția slabă a Stelei.

Următoarea clasată în play-off cu multe goluri primite este SC Oțelul, cu 12 goluri încasate și are un meci mai puțin disputat. Apoi urmează Dinamo și Unirea Dej, ambele cu câte 8 goluri primite. Câte 7 au Poli Iași și Gloria Buzău.

Laurențiu Corbu e pe final de contract și spune că nu i s-a propus prelungirea

Ajuns la Steaua la începutul sezonului, în vara anului 2022, Laurențiu Corbu își încheie contractul la finalul lunii următoare și nu știe dacă va mai continua sau nu la clubul din Ghencea, deoarece până în acest moment nu i-a fost propusă prelungirea.

Corbu a părut afectat atunci când a fost întrebat dacă va mai continua la Steaua, fiindcă până acum nu i s-a propus un noul contract.

”Mai am contract până la 30 iunie, după care sunt liber. Nu mi-au propus absolut nimic. Nu știu absolut nimic. Când am venit aici ni s-a spus că o să avem drept de promovare, înainte să semnez, și, din păcate, nu s-a îndeplinit, nu s-a putut. Nu știu ce se va întâmpla cu clubul, va trebui să găsească o soluție până la final, altfel nu poți să…”, a spus Corbu.

Jucătorul originar din Râncaciov, sat din județul Dâmbovița, a evoluat pentru Steaua în 18 meciuri de campionat, în 15 dintre ele ca titular.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Alexandra Pandrea (ProSport)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-tras-la-raspundere-de-florin-talpan-19271166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-le-a-dedicat-suporterilor-victoria-la-scor-de-neprezentare-cu-steaua-ne-am-recapatat-mandria-de-a-fi-dinamovist-antrenorul-e-lucid-in-privinta-sanselor-la-promovarea-d-19271072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/contre-intre-ahmed-bani-si-cristian-balgiu-dupa-dinamo-steaua-19271068

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-steaua-se-joaca-de-la-ora-2030-pe-arena-nationala-cainii-inca-spera-la-al-doilea-loc-direct-promovabil-militarii-vor-sa-si-asigure-locul-2-in-play-off-19270831

Marius ANGHEL 16 May. 2023, 01:33 Liga 2
Pe aceeași temă