Jucătorii Rapidului, întâlnire cu suporterii în Peluza Nord a stadionului din Giulești, înaintea ultimelor trei meciuri din play-off. Discursul lui ”Bocciu” și promisiunea făcută fotbaliștilor: ”Numele vostru va dăinui aici”

Marius ANGHEL 13 May. 2021, 19:40 Liga 2

Galeria Rapidului le-a dat întâlnire, ieri, 12 mai, jucătorilor echipei și antrenorului Mihai Iosif pe șantierul stadionului din Giulești, înainte cu trei etape de finalul play-off-ului Ligii 2.

Cu toții au luat loc în Peluza Nord, acolo unde va sta galeria, iar liderul suporterilor, Liviu Ungurean, zis ”Bocciu”, a avut un discurs de încurajare pentru Ionuț Voicu și compania.

Ulterior, galeria a pus pe pagina sa de Facebook, Peluza Nord – Rapid București, un filmuleț cu această acțiune și cu următorul mesaj:

”3 finale, pe viață și pe moarte!
Învingeți, promovați și câștigați-vă locul în istoria Giuleștiului, fiți partizanii bucuriei tuturor generațiilor rapidiste care visează să inaugureze noul templu giuleștean pe prima scenă a fotbalului românesc, așa cum merită.
Am fost împreună cu băieții noștri pentru a le transmite clar susținerea și că gândul fiecărui rapidist este îndreptat către ei. Ne-au promis că vor lupta până la ultima picătură de energie pentru a îndeplini dorința comună a întregii suflări rapidiste: PROMOVAREA!
Hai Rapid!”

”Bocciu”: ”Ar fi cea mai mare dezamăgire a mea, personală, dacă am inaugura această casă nouă în Liga a 2-a. Gândiți-vă că veți fi primii care veți călca pe această iarbă”

”Bocciu” le-a spus jucătorilor că va face în așa fel încât, dacă vor obține promovarea în Liga 1, numele lor să rămână scris pentru totdeauna în interiorul stadionului. Însă i-a anunțat și că va fi dezamăgit crunt dacă obiectivul nu va fi îndeplinit, iar noua arenă va fi inaugurată în Liga 2, nu în Liga 1. Ar fi o inaugurare rușinoasă pentru toată suflarea giuleșteană.

”Este momentul să vă aducem aici, în centrul fotbalului românesc, în familia noastră, ca să simțiți pentru ceea ce luptați. Faceți o abstracție de la toate grijili, financiare, problemele familiare, să nu vă mai gândiți la nimic. Vreau să vă gândiți și să luptați ca să veniți să jucați aici. Asta e cel mai important, e primordial pentru voi, pentru că este statutul vostru ca și jucători de fotbal. Voi gândiți-vă că veți fi primii care veți călca pe această iarbă. Uitați-vă și voi, astăzi se montează. Puneți mâna și duceți Rapidul unde trebuie să-l duceți, că este e pe umerii voștri. Noi, dacă eram în tribune, umpleam toate stadioanele. Știți destul de bine. Și în pandemie am fost alături de voi, v-am susținut, vă susținem. Suferim foarte mult că nu suntem prezenți pe stadioane. Uitați-vă aici (n.r. – arătând către suporterii prezenți la întâlnire), au venit de la copii până la bătrâni. Acum mingea e la voi. Gândiți-vă, puneți mâna, fiți buni și arătați ce aveți de arătat. Nu mai e mult și se trage linie. Așteptăm de la voi personalitate și că sunteți mândri că purtați emblema Rapidului pe piept. Restul… uităm de vorbe și nu facem nimic. Importantă e atitudinea, să fiți un grup compact, ați arătat că puteți. Dacă nu arătați, nu mai făceam discuții cu voi. Lăsam totul la voia întâmplării. Ați arătat că puteți. Și v-am mai spus, ar fi cea mai mare dezamăgire a mea, personală, dacă am inaugura această casă nouă în Liga a 2-a. Ar fi cea mai rușinoasă pentru toată suflarea rapidistă, din orice colț al țării. Nu avem cum, nici nu vreau să mă gândesc. Ar fi calvarul vieții!

Vă promit tuturor, în mod solemn, că numele fiecăruia dintre voi o să fie aici, în stadionul ăsta, dacă promovați. Eu, Bocciu, și suporterii de aici, vă promitem că o să facem o plachetă cu numele tuturor și numele vostru va dăinui aici, în casa asta nouă”, a spus liderul suporterilor Rapidului în fața jucătorilor.

Rapid, meciuri cu ASU Poli, ”FC U” Craiova și CS Mioveni în ultimele etape din play-off

Rapid mai are trei meciuri de disputat în acest sezon, cu ASU Politehnica Timișoara (astăzi, ora 20:30, la Buftea), U Craiova 1948 SA (acasă, 17 mai, ora 21:00) și CS Mioveni (deplasare), și este aproape de promovarea în Liga 1.

Înaintea jocului cu timișorenii, Rapid ocupă locul 2, direct promovabil, cu două puncte în fața celor de la CS Mioveni, care au jucat ieri cu Dunărea Călărași și au înregistrat doar o remiză, scor 1-1. Cu o victorie cu ASU Poli, giuleștenii se desprins la cinci puncte de argeșeni și mai apoi au nevoie de un punct în ultimele două etape pentru a obține matematic promovarea în Liga 1.

Cât despre stadionul din Giulești, ieri, 12 mai 2021, a început montarea gazonului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-asu-poli-se-joaca-de-la-ora-2030-giulestenii-pot-face-un-pas-mare-catre-liga-1-19184496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-vrea-sa-i-complice-cu-asu-poli-drumul-catre-liga-1-rapidului-este-una-dintre-favoritele-la-promovare-dar-mergem-increzatori-sa-obtinem-maximul-19184158

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-imagini-spectaculoase-cu-rapid-arena-s-a-trecut-la-montarea-gazonului-iar-procesul-de-instalare-a-scaunelor-a-fost-finalizat-19184253

Marius ANGHEL 13 May. 2021, 19:40 Liga 2
Pe aceeași temă