Jucătorii încep să-și anunțe plecarea de la Poli Timișoara, după retrogradare. Unul dintre cei mai experimentați componenți ai lotului, mesaj chiar de ziua sa de naștere: ”Nu aș fi vrut să se termine această călătorie cu acest deznodământ”

Anda DELIU 28 Apr. 2023, 13:19 Liga 2

Poli Timișoara a retrogradat matematic la finalul etapei de sâmbăta trecută și vor fi multe schimbări la club în vară. Unul dintre cei mai experimentați jucători din lot, Alin Ignea, și-a anunțat deja plecarea chiar astăzi, de ziua lui de naștere, și spune că regretă că povestea s-a terminat cu o retrogradare.

Alin Ignea e deja antrenor de copii la alt club din Timișoara

Ignea împlinește azi, 28 aprilie 2023, 34 de ani și este la SSU Poli din 2017, de când a plecat de la defuncta ACS Poli. El a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care spune că din vară nu va mai continua la echipă și regretă că acest lucru se întâmplă după o retrogradare.

”A venit momentul să pun stop ca jucător al Politehnica Timișoara, nu aș fi vrut să vină vreodată această clipă…
A fost o călătorie minunată timp de 6 ani, plină de momente de neuitat.
Nu aș fi vrut să se termine această călătorie cu acest deznodământ (retrogradare), dar nu pot schimba acest lucru…”, spune mijlocașul central de 34 de ani și care în acest sezon de Liga 2 a evoluat în 17 dintre cele 24 de meciuri disputate de echipa sa până în acest moment.

  • Alin Ignea este deja de câțiva ani și antrenor de copii la clubul Auto Timișoara, din cartierul Freidorf, la care chiar el a făcut junioratul.

Ar fi vrut să plece încă din vara trecută, dar a rămas după o discuție cu Bogdan Andone

Ignea se mai antrenează cu Poli, care joacă sâmbăta viitoare ultimul meci din Liga 2, acasă cu Metaloglobus București, joc care pentru alb-violeți nu mai are nicio importanță. Dacă va fi utilizat, va fi ultimul său meci la Poli. Echipa stă în acest weekend, în etapa a 6-a a play-out-ului.

Mijlocașul spune că au fost discuții și vara trecută privind despărțirea sa de club. Din informațiile noastre, suporterii, mai ales prin ”vocea” lui Mircea ”Greblă” Muntean, au cerut renunțarea la Mera, Scutaru și Ignea. Ultimul a fost ”salvat” de Bogdan Andone, antrenorul nou-numit în acel moment.

”Decizia de a nu mai continua ca și jucător la Politehnica Timișoara era luată din vara trecută…
În vara trecută am avut o discuție privată cu antrenorul de la acea dată, Bogdan Andone, care mi-a zis că mai are nevoie de mine (de asta am continuat)”, a mai precizat Ignea în postarea sa pe Facebook. El era cel mai în vârstă component al lotului, fiind urmat de Carol Taub și Cristian Gavra, ambii cu 30 de ani.

Mulțumiri tuturor celor cu care a lucrat la Poli Timișoara

Fotbalistul timișorean a mulțumit suporterilor, tuturor antrenorilor pe care i-a avut la Poli Timișoara, dar și conducătorilor.

”Vreau să mulțumesc suporterilor (care au fost în toată țara după echipă indiferent de locul ocupat in clasament), conducerii Drukeria (Dinu Nicolae Negriu, Cristian Romoniță , Sașa) și UPT (domnul Șerban și domnul Drăgan) pentru tot sprijinul oferit, conducerii actuale, staffului medical, antrenorilor (Bogdan Andone, Cosmin Petruescu, Mugurel Gușatu, Tavi Benga, Dan Alexa, Dorin Toma, Nicolae Croitoru, Paul Codrea, Toni Foale) plus coechipierilor care mi-au devenit prieteni. Obligatoriu înainte!”, a mai transmis Ignea.

Abordat de Liga2.ro, jucătorul a spus că nu e decis dacă va mai semna cu alt club. Acest aspect depinde de ce oferte va primi.

  • În cariera sa, mijlocașul central Alin Ignea a jucat la seniori pentru Timișul Albina, Național Sebiș, UTA Arad, Pandurii Târgu Jiu, FC Botoșani, FC Olt Slatina, FCM Baia Mare, ACS Poli Timișoara și SSU Poli Timișoara. Are 3 meciuri în Liga 1 (1 la Pandurii și 2 la ACS Poli) și 279 în Liga 2, cât și 31 de goluri marcate.
  • Pentru SSU Poli Timișoara, Ignea a evoluat în Liga 2 în șase sezoane și a adunat 142 de meciuri și 19 goluri. Cel mai bun an l-a avut în sezonul 2018-2019, cu 33 de meciuri jucate în campionat, 32 ca titular, doar de două ori a fost înlocuit și a marcat 6 goluri. Atunci, echipa încheiat pe locul 10, când promovau Chindia Târgoviște și Academica Clinceni.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/saptamana-intunecata-pentru-poli-timisoara-retrogradata-matematic-paul-codrea-vorbeste-de-salvat-onoarea-galeria-a-intors-spatele-jucatorilor-19267993

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sunt-nasul-timisoarei-alexandru-ciocalteu-a-marcat-de-trei-ori-impotriva-politehnicii-in-acest-sezon-si-acum-i-a-semnat-retrogradarea-19268016

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-gafe-la-poli-timisoara-clubul-si-a-reclamat-la-comisii-jucatori-under-dar-a-pierdut-19267094

Anda DELIU 28 Apr. 2023, 13:19 Liga 2
Pe aceeași temă