Cu două noi achiziții în primul 11, Concordia a câștigat amicalul cu Progresul Spartac. Nou-veniți de la CFC Argeș și Dinamo pentru trupa lui Erik Lincar

Marius ANGHEL 14 Feb. 2024, 15:43 Liga 2

În penultimul lor amical din această perioadă de pregătire de iarnă, echipele colege în Liga 2 Concordia Chiajna și Progresul Spartac s-au întâlnit miercuri, 14 februarie 2024, pe terenul sintetic de la Dinamic Parc, din satul Roșu (Chiajna). Jucătorii antrenați de Erik Lincar, favoriți să câștige, s-au impus cu scorul de 3-1 (1-0).

Concordia o obținut, astfel, a treia victorie în șase amicale desfășurate iarna aceasta, în timp ce trupa lui Andrei Erimia a înregistrat al șaselea eșec în șapte meciuri test.

Concordia Chiajna a câștigat amicalul cu Progresul Spartac

Cu o săptămână și jumătate până la reluarea Ligii 2, Concordia Chiajna și Progresul Spartac și-au măsurat forțele într-un amical jucat în satul Roșu, unde Concordia a disputat alte trei teste în această iarnă. Jucătorii lui Erik Lincar au avut câștig de cauză cu scorul de 3-1, cei care și-au trecut numele pe lista marcatorilor fiind Cătălin Cocoș (39), Cătălin Hlistei (53) și Eduard Chifor (58).

Golul echipei lui Andrei Erimia a fost reușit la ultima fază, de Antonio Preda.

Adrian Scarlatache și Iulian Roșu, ultimii nou-veniți, au debutat la Concordia

Printre jucătorii utilizați de Lincar s-au numărat din nou câțiva tineri din cadrul academiei clubului, precum Iancu, Chifor, Iordan, Manolache, Olaru și Dănăilă, dar și ultimii nou-veniți. Este vorba despre Adrian Scarlatache, fundaș de 37 de ani despărțit în ultima zi a perioadei de transferuri de Campionii FC Argeș, și Iulian Roșu, mijlocaș de 29 de ani care s-a despărțit tot luni de clubul la care a activat ultima dată, la Dinamo.

Ambii au evoluat foarte puțin în prima parte a sezonului și se alătură Concordiei pe final de perioadă de pregătire de iarnă. Scarlatache a prins doar 4 jocuri (178 minute) la CFC Argeș în Liga 2, iar Roșu a fost utilizat la Dinamo în 7 meciuri în acest sezon de primă ligă, doar 70 de minute. Acesta din urmă, care revine acum în Liga 2, a prins și 3 meciuri în Cupa României (255 minute) în actualul ediție.

Echipa ilfoveană a anunțat că Oncescu, Corbu, Gerson, Stănică, D. Ispas, Tucaliuc, Dumbravă, Vrdoljak, Torje, Gogescu, Ad. Balan și Cl. Dragu au făcut antrenament înaintea jocului, în timp ce Burcea, P. Pîrvulescu și R. Moise sunt în continuare accidentați.

Concordia Chiajna: Dincă – Ad. Iancu, Scarlatache, C-tin. Dima, Chifor, R. Lazăr, Codrea, Ghimfuș, Hlistei, Iul. Roșu, Cocoș
După pauză au mai intrat: Mitrovic – M. Iordan, Manolache, Olaru, Dav. Dănăilă.

Progresul Spartac: Dav. Dumitrescu – Paliu, Parfeon, Ed. Radu, Seb. Radu, Rz. Stîngă, I. Costea, Mat. Andrei, Em. Pacionel, Andr. Florescu, Chirițoiu
Au mai jucat: Al. Soare, D. Paraschiv – Calea, M. Dumitru, Petcu, Tong, Răducioiu, Fîrțînescu, Străchinescu, Dinache, Crivac, Ant. Preda.

  • În afară de Scarlatache și Roșu, cu Concordia au mai semnat în această iarnă: David Dincă (portar, ex CSM Slatina), Mario Vrdoliak (mijlocaș bosniaco-croat, ex Akademija Pandev / Macedonia), Constantin Dima (fundaș, ex Metaloglobus București), Claudiu Dragu (atacant, ex CSM Slatina), Cristian Gogescu (mijlocaș, împrumutat de la FCSB) și Aleksander Mitrovic (portar, ex CSC Șelimbăr).

CS Dinamo, ultimul adversar din teste pentru echipa lui Lincar. Concordia dă start etapei a 16-a a Ligii 2

În această perioadă de pregătire de iarnă, echipa din Chiajna a mai înregistrat următoarele rezultate în jocuri test: 5-1 cu CSM Alexandria, 1-2 cu CSM Slatina, 0-1 cu Campionii FC Argeș, 4-0 cu FC Pucioasa și 2-2 cu Chindia Târgoviște. Are trei victorii, un egal și două eșecuri.

Urmează ultimul joc înainte de reluarea campionatului, vineri, de la ora 11:00, tot la Dinamic Parc din satul Roșu (Chiajna), cu echipa din Liga 3 CS Dinamo.

Concordia debutează în meciurile oficiale din 2024 joi, 22 februarie, pe teren propriu, de la ora 19:30, contra ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, unde dintre contracandidatele la accederea în play-off. Este primul meci al etapei a 16-a din cele 19 ale sezonului regular. În runda a 17-a, echipa lui Lincar va juca de 2 martie, de la ora 11:00, în deplasare la Metaloglobus București.

Progresul Spartac va mai juca un amical cu Unirea Bascov înainte de meciul oficial cu Gloria Buzău

De partea cealaltă, în această perioadă de pregătire de iarnă, Progresul Spartac a mai disputat șase amicale și a înregistrat următoarele rezultate: 0-1 cu Dunărea Giurgiu, 0-4 cu Steaua, 1-6 cu Metaloglobus, 2-1 cu Rapid U18, 2-4 cu România U19 și 1-3 cu SC Popești Leordeni. Are, în total, șase eșecuri și o victorie.

Până la reluarea Ligii 2, echipa lui Andrei Erimia mai are stabilit un meci test, sâmbătă, cu Unirea Bascov.

În etapa a 16-a a campionatului, prima programată în 2024, Progresul Spartac joacă duminică, 25 februarie, de la ora 14:00, pe teren propriu, la baza FRF de la Buftea, cu Gloria Buzău. În runda a 17-a va evolua în data de 2 martie, de la ora 11:00, la Mioveni, cu Campionii FC Argeș.

Foto: Concordia Chiajna 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-s-a-despartit-de-adrian-scarlatache-si-denis-bujor-19299516

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-si-a-prezentat-primele-patru-achizitii-19299525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-concordia-egale-din-nou-pe-eugen-popescu-19299362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-mai-pierdut-un-meci-a-cedat-si-in-testul-cu-sc-popesti-leordeni-19299244

Marius ANGHEL 14 Feb. 2024, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă