Ionuț Badea a găsit explicații după înfrângerea cu CS Mioveni: ”Tinerețea, din păcate, își spune și cuvântul.” Argeșul a căzut de pe podiumul play-off-ului, deși visa la locul 2 direct promovabil. Ce se întâmplă cu ultimatumul transmis de conducere?

Marius ANGHEL 24 Jul. 2020, 22:43 Liga 2
Ionuț Badea a găsit explicații după înfrângerea cu CS Mioveni: ”Tinerețea, din păcate, își spune și cuvântul.” Argeșul a căzut de pe podiumul play-off-ului, deși visa la locul 2 direct promovabil. Ce se întâmplă cu ultimatumul transmis de conducere?

Campionii FC Argeș a fost aproape să lege două victorii consecutive în play-off-ul Ligii 2 și să urce pe loc direct promovabil în Liga 1, însă, în cele din urmă, din restanța de pe teren propriu cu CS Mioveni nu s-a ales cu nimic. Trupa piteșteană a condus cu 2-1 după ce a revenit de la 0-1, a urcat pe moment pe locul 2, a simțit aerul primei ligi, a amețit, a primit două goluri și a pierdut derby-ul județean cu Mioveni, scor 2-3.

Ionuț Badea: ”A venit acea greșeală cadou…”

Plin de nervi în ultimele minute, când jucătorii săi au făcut o serie de gafe care au dus la primirea a două goluri, Ionuț Badea a dat dovadă de maturitate la finalul jocului și a vorbit calm despre desfășurarea meciului pierdut. Antrenorul ”Campionilor” a dat vina pe lipsa de experiență și pe tinerețe pentru gafele jucătorilor săi, dar și pe faptul că nu a avut timp suficient pentru recuperare după victoria de la Rapid.

”A fost un meci, într-adevăr, cu presiune, pentru că era important să câștigăm, să legăm aceste două rezultate (n.r. – se referă la două victorii, după ce runda trecută a trecut cu 2-1 de Rapid) ar fi putut deveni fantastice pentru noi în lupta asta pentru promovare. Din păcate, nici recuperarea nu a fost una foarte bună, pentru că nu am avut timpul aferent necesar pentru acest lucru. Încă, chiar și așa, din punct de vedere fizic, băieții au fost pe picior de egalitate cu adversarii. E adevărat că ultimele 20 de minute, când gândeam un powerplay la egalitate să putem marca, atunci intervine un pic și hazardul, pentru că meciul devine pe contre, iar cine marchează are șansele cele mai mari să câștige meciul. Noi am avut primele șanse pentru a face acest lucru și se închidea partida. A venit acea greșeală cadou… dar când sunt jucători tineri, din păcate, aceștia mai și greșesc. Spre exemplu, Ducan a făcut meciuri bune, spre și astăzi a scos câteva mingi foarte bune, însă tinerețea, din păcate, își spune și cuvântul, această inconstanță în evoluții bune și foarte bune. Și asta a făcut ca cei de la CS Mioveni să reușească să înscrie un gol pe final.

Pentru noi ar fi fost și un lucru așteptat și un lucru excelent dacă am fi reușit și am fi consolidat poziția a doua (n.r. – nu poate fi vorba de consilidat, din moment ce Argeșul nu se afla pe locul 2). Însă mai sunt două meciuri. Avem în față din nou șase puncte, pentru care ne vom lupta și vedem la final unde ne vom situa”, a spus, la microfonul DigiSport, Ionuț Badea la finalul întâlnirii cu CS Mioveni.

Două gafe ale argeșenilor au dus la golurile victoriei Mioveniului

CS Mioveni a deschis scorul încă din minutul 11, prin Cătălin Alexe, Argeșul a preluat conducerea până în pauză, când Ionuț Năstăsie (32) și Nini Popescu (40) au punctat în poarta lui Flavius Croitoru. Și în partea secundă jocul părea la îndemâna piteștenilor, însă a picat un gol ca din nimic. Gafa defensivei Argeșului, prin Brînzan și Deslandes, i-a dat oportunitatea lui Ionuț Rădescu (68) să înscrie. Apoi s-a jucat pe contre, cu gazdele mai periculoase, însă o nou gafă, de această dată a portarului Ducan, l-a pus pe Marian Anghelina (89) în postura de a marca și nu a ratat.

În prelungiri, Andrei Tofan a primit al doilea cartonaș galben pentru proteste și a fost eliminat, iar Balint (90+6) n-a putut marca pe un contraatac după ce a scăpat singur cu portarul din propria jumătate de teren.

Argeșul a avut și două bare, la șuturile din dreapta la colțul scurt ale lui Ionuț Șerban (76), respectiv Alin Popa (89).

Înlocuitorul lui Prepeliță, Brînzan, implicat în ambele faze ale ultimelor două reușite ale oaspeților

La ambele faze ale ultimelor două goluri ale Mioveniului a fost implicat și Brînzan. Fostul căpitan al echipei Pandurii, incomodat de Deslandes, a ratat respingerea la reușita lui Rădescu, iar la golul lui Anghelina a fost fentat mult prea ușor în fața careului. Denis Brînzan intrase pe teren în minutul 55, în locul accidentatului Andrei Prepeliță. Întrebat dacă ieșirea experimentatului jucător a afectat jocul echipei, Ionuț Badea a spus că elevii săi s-au descurcat bine și fără Prepeliță pe gazon.

”Este un jucător de care se leagă construcția, dă siguranță echipei. Însă, chiar și așa, am reușit să ajungem la poarta adversă prin construcție, dar nu am marcat. Aici a fost problema. Finalitatea acțiunilor n-a avut și succes”, a spus Badea.

”Pe undeva e normal să existe și scăpări”

Despre o posibilă relaxare a jucătorilor Argeșului după ce au reușit să întoarcă scorul Ionuț Badea nu crede. Antrenorul a dat vina, mai degrabă, pe oboseală și pe faptul că elevii săi nu s-au recuperat în totalitate după meciul din Regie.

”Sunt jucători care în momentul de față nu și-au revenit total complet. Asta este singura problemă. Pe undeva e normal să existe și scăpări, nu prea multe, nivelul nu pot să spun că e unul foarte ridicat încât orice greșeală să te coste. Dar sunt convins că în următoarele zile vor reuși să punem din nou jucătorii pe linia normală și să facem un meci foarte bun la Petrolul. Cu cât trec etape, cu atât presiunea rezultatelor e și mai mare. Mai sunt două etape și orice victorie și orice înfrângere te poate duce în sus sau în jos. Egalul, în funcție de celelalte, te mai poate ține pentru ultima etapă. Dar, în rest, nu mai sunt alte opțiuni”, și-a spus punctul de vedere Ionuț Badea.

Ionuț Badea nu știe dacă barajul se mai poate organiza în dublă manșă

În final, întrebat dacă ar fi corect să se organizeze un baraj într-o singură manșă, Ionuț Badea nu știe dacă mai e timp la dispoziție pentru disputarea a doua jocuri, însă va respecta decizia FRF.

”Nu știu dacă vor mai fi date. În condițiile actuale, la cum se propagă în Liga 1, în play-out, nu știu dacă vor mai fi date pentru a se juca în două manșe. Dar, atâta vreme cât se va decide că se va juca în două manșe, vom juca. Având în vedere că nu se joacă cu spectatori, nu aș vedea faptul că se joacă dublă manșă un dezavantaj. Dar, totuși, pentru că sunt două meciuri se poate întâmpla orice”, a mai declarat Ionuț Badea la microfonul DigiSport, singura televiziune căreia i se permite să ia reacții la finalul meciului.

Campionii FC Argeș a picat de pe locul 3 pe 4 în urma acestei înfrângeri și rămâne cu 23 de puncte. UTA (29 puncte), Turris Oltul (25 puncte), CS Mioveni (24 puncte), Petrolul (22 puncte) și Rapid (21 puncte) sunt celelalte echipe din play-off.

În etapa a 4-a a play-off-ului, penultima, Campionii FC Argeș joacă de la ora 20:00, la Ploiești, cu Petrolul. În ultima rundă, piteștenii o întâlnesc pe teren propriu pe UTA, care la acel meci ar putea fi promovată matematic.

Cum rămâne cu ultimatumul primit din partea conducerii?

Interesant de urmărit e și ce se va întâmpla cu ultimatumul primit de jucătorii echipei argeșene pentru acest meci din partea conducerii clubului. E drept, mesajul dur al președintelui Cristian Gentea era dat după remiza cu Turris Oltul (scor 0-0) înaintea meciului cu CS Mioveni, care trebuia să se joace la 14 iulie. Jocul a fost amânat din cauza unui caz de COVID-19 în cadrul clubului, apoi a urmat partida cu Rapid, câștigată în Regie.

Jucătorilor lui Ionuț Badea li se transmitea că nu vor mai rămâne la echipă dacă nu vor învinge rivala CS Mioveni și că mai mult au primit decât au oferit ei.

”Sunt extraordinar de dezamăgit după rezultatul de ieri. Înainte de plecarea spre Alexandria, am fost cu primarul municipiului Pitești și le-am explicat jucătorilor ce așteptări avem de la ei. Nu doar noi, cât și întreaga suflare fotbalistică argeșeană. Le-am explicat, ca la tablă, că, cu cinci egaluri… vom termina pe ultimul loc. Sigur că aș putea să invoc arbitrajul. Execrabil arbitraj, iar domnul Crăciunescu i-a transmis deja centralului că nu este târziu să se apuce de o muncă cinstită, strungar, frezor, macaragiu sau simplu muncitor pe ogor, pentru că meseria asta nu e de el! Dar, ce rost ar avea, când îmi revine în minte că jucătorii noștri, chiar în 11, nu au ajuns la poarta adversă!! Că unii, la 19 ani, au fost răpuși de căldură, deși nu au alergat 2 kilometri. Că alții faultează decisiv la… 60 metri de poartă!!

Concluzia este clară: dacă nu câștigăm meciul de acasă, cu CS Mioveni, totul se închide pentru acest sezon! Ați obținut, pentru voi, mult mai mult decât ați oferit, stimați jucători! Dacă vom ieși din cursă atât de devreme, o vom lua de la zero. Și, vă asigur că vom promova. Dar, mulți dintre voi vă veți regăsi în afara acestui proiect, vă asigur! Mă zbat și sunt sigur că într-o lună de zile voi aduce lângă această echipă doi sponsori uriași: unul autohton și celălalt, străin. Numai că ei, ca și mine, își doresc doar performanță! Aveți o ultimă șansă să înțelegeți că jucați pentru un club uriaș: FC Argeș, pentru memoria celui mai bun fotbalist român: Nicolae Dobrin!!! Treziți-vă, cât nu e prea târziu și faceți mândri pe toți argeșenii! Este ultima voastră șansă!”, a fost mesajul lui Cristian Gentea.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-de-arges-poate-trimite-pitestiul-pe-loc-direct-promovabil-si-scoate-mioveniul-din-calculele-promovarii-ori-poate-complica-si-mai-mult-situatia-din-play-off-ul-ligii-2-restant-19140720

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-argesului-au-primit-ultimatum-dupa-egalul-cu-turris-oltul-inaintea-derby-ului-cu-cs-mioveni-treziti-va-cat-nu-e-prea-tarziu-este-ultima-voastra-sansa-ati-obtinut-pentru-voi-m-19137975

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-spera-din-nou-la-promovare-dupa-un-succes-pe-muchie-de-cutit-cu-arges-claudiu-niculescu-am-facut-un-mic-pas-catre-visul-nostru-de-ce-a-absentat-capit-19140776

Marius ANGHEL 24 Jul. 2020, 22:43 Liga 2
Pe aceeași temă