INTERVIU | Președintele Ceahlăului, analiză sinceră, ”la rece”, după eșecul de la Miercurea Ciuc: ”La cel puțin trei din cele patru capitole ne-au dominat.” Ce speranțe își mai face la play-off și cum a comentat arbitrajul

Narcis POHOAȚĂ 12 Mar. 2024, 15:48 Liga 2
INTERVIU | Președintele Ceahlăului, analiză sinceră, ”la rece”, după eșecul de la Miercurea Ciuc: ”La cel puțin trei din cele patru capitole ne-au dominat.” Ce speranțe își mai face la play-off și cum a comentat arbitrajul

FK Miercurea Ciuc, echipa momentului în Liga 2, singura cu cinci victorii consecutive în acest moment, a năruit speranțele Ceahlăului la play-off.

Nemțenii au visat frumos după primele două victorii din acest început de an, au jucat, duminică, cu biletele de play-off pe masă la Miercurea Ciuc, dar au fost depășiți clar la toate capitolele de o echipă harghitează mult mai determinată.

Cătălin Anton, analiză ”la rece” a eșecului de la Miercurea Ciuc: ”Ne-au dominat mental, fizic și tehnic”

Într-un interviu acordat postului Radio HIT, președintele executiv al Ceahlăului, Cătălin Anton, a recunoscut că echipa sa nu merita mai mult în partida de la Miercurea Ciuc, din penultima rundă a sezonului regular.

Anton spune că nemțenii au crezut mult într-o calificare în play-off, de aceea dezamăgirea este încă extrem de mare la Piatra Neamț. La câteva zile după înfrângere cu FK Miercurea Ciuc, scor 0-2, președintele Ceahlăului a făcut o analiză sinceră a jocului și a recunoscut că adversarii au fost mai buni aproape la toate capitolele.

În plus, Cătălin Anton a ținut să puncteze că arbitrajul a fost corect.

Domnule președinte, dezamăgire mare la Piatra Neamț după eșecul de la Miercurea Ciuc.
Așa este, sunt foarte trist. Nu am confirmat traseul bun pe care l-am avut în ultimele meciuri. E o diferență colosală între aspirațiile noastre și realitatea din teren.

Ce s-a întâmplat pe teren?
De regulă, când se confruntă două echipe, sunt față în față două filosofii care cuprind patru capitole. Fizic, tehnic, tactic și mental. La cel puțin trei dintre acestea ne-au dominat, fizic, tehnic și mental. Cei de la Miercurea Ciuc au demonstrat determinare, atitudine, dispoziție la efort și au avut și peste toate acestea numărul 9 (n.r. – Babati) și numărul 10 (n.r. – Jebari) au prins o zi excelentă.

I-a copleșit miza partidei atât de tare pe jucătorii dumneavoastră?
Am spus că mentalul este unul din factorii la care am stat foarte prost. Trebuie să recunoaștem că au fost deasupra noastră. Au făcut un presing avansat, oriunde ajungea mingea la un jucător de-ai nostri, era înconjurat de trei jucători de-ai lor. Au recuperat extrem de repede mingile, nu am reușit să legăm mai mult de trei-patru pase. Ce putem spune mai mult? A fost o zi nefastă pentru noi. Trebuie să învățăm și din lucrurile astea. Felicitări echipei din Miercurea Ciuc, mergem mai departe!

”Suntem cavalerii tristei figuri”

Care e starea de spirit acum la echipă?
Suntem cu toții cavalerii tristei figuri. Asta e… Ne propunem să ne antrenăm bine și să trecem peste acest moment neplăcut.

Vorbeați de mental, de regulă un astfel de rezultat venit într-un astfel de moment poate lăsa urme pe termen lung. Vă este teamă de un recul?
Eu sper că vom avea maturitatea necesară să trecem peste acest rezultat. Deocamdată ne gândim la ultimul meci pe care îl avem de disputat în sezonul regular, cu Progresul Spartac. Ne jucăm șansele până la capăt. E o șansă matematică, undeva la unu la sută.

Mai credeți în minuni? Buzăul ar trebui să piardă acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Chindia să nu câștige la Șelimbăr pentru a ajunge în play-off.
Eu rămân copil în sufletul meu și speranța moare ultima. E foarte greu de crezut, într-adevăr, că Gloria Buzău va pierde acasă cu Viitorul Pandurii, dar orice e posibil în fotbal. Șelimbărul cum a făcut 0-0 cu Tunari? Nu se aștepta nimeni. Iar Chindia nu va avea un meci ușor la Șelimbăr. Dacă cei de la Șelimbăr nu s-au culcat pe o ureche și vor juca la nivelul la care au arătat că pot juca, atunci eu cred că poate câștiga cu Chindia. Orice se poate întâmpla în ultima etapă.

”Arbitrajul a fost corect”

Unde s-a ratat play-off-ul? La Miercurea Ciuc sau în meciurile din 2023 în care ați pierdut multe puncte foarte ușor?
Categoric, anul trecut. Amintiți-vă doar de Alexandria, unde am avut 2-0 și s-a terminat 2-2. Sau de câte ori am luat gol în minutele de prelungire. Amintiți-vă și de câte ocazii am ratat cu Șelimbăr sau la Slobozia. Nu aici s-a pierdut play-off-ul, noi puteam fi de multă vreme în primele șase. Noi nu am reușit niciodată să legăm trei victorii sau mai multe, cum a făcut Ciucul. Știam că sunt extrem de arțăgoși și de agresivi, dar probabil nu ne-am așteptat să fie și atât de tehnici.

Ați solicitat o brigadă FIFA înainte de meci și ați primit totuși un arbitru de primă ligă. Cum vi s-a părut arbitrajul?
Pentru toți cei care țin cu Ceahlăul, părerea mea este că arbitrajul a fost corect. Federația a dat curs solicitării noastre, am primit un arbitru de primă ligă. Nu am nimic de reproșat arbitrului. Am jucat 60 de minute cu un om în plus și totuși ne-au dominat. Ce poți să spui? Felicitări învingătorilor. Sunt lecții din care trebuie să învățăm.

Ce vă propuneți în play-out, dacă nu se întâmplă vreo minune la Buzău?
Va fi un alt campionat dificil. Trebuie să ne arătăm valoarea, să ne reconfigurăm, să ne gândim la campionatul viitor, să ne organizăm mai bine, să ne pregătim mai bine. Dacă vom fi în play-out trebuie să onorăm parcursul bun pe care l-am avut în acest campionat. Evident că ne propunem primul loc.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-chindia-sau-ceahlaul-doar-una-merge-in-play-off-ul-ligii-2-19302647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-din-etapa-19-a-ligii-2-sezon-2023-24-se-joaca-sambata-19302643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-reactie-dupa-fk-miercurea-ciuc-ceahlaul-2-0-19302441

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-robert-ilyes-dupa-fk-miercurea-ciuc-ceahlaul-2-0-19302387

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-castigat-finala-pentru-play-off-cu-ceahlaul-19302349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-unirea-slobozia-si-fk-miercurea-ciuc-ceahlaul-meciurile-zilei-in-liga-2-19302218

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-18-liga-2-19302008

Narcis POHOAȚĂ 12 Mar. 2024, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă