INTERVIU | Cătălin Hlistei a îngenuncheat Dinamo în Copou cu un gol din semifoarfecă: ”Unul dintre cele mai frumoase din cariera mea.” Execuția, deloc întâmplătoare: ”Nu mă pot abține”

Narcis POHOAȚĂ 28 Nov. 2022, 12:14 Liga 2

Politehnica Iași a câștigat derby-ul cu Dinamo, scor 1-0 (0-0), disputat sâmbătă în Copou, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 2.

A fost un meci echilibrat, de luptă, fără prea multe faze de poartă, iar diferența a fost făcută de o execuție superbă a extremei Cătălin Hlistei, jucător achiziționat după începutul campionatul, în urma despărțirii premature a acestuia de ”U” Cluj.

Un gol din semifoarfecă al lui Hlistei i-a adus victoria Iașiului în meciul cu Dinamo

În minutul 49, Cătălin Hlistei a marcat din semifoarfecă, din centrarea lui Harrison și a adus victoria Politehnicii. Un succes care urcă Iașiul pe podium, la o lungime de locul secund ocupat de Unirea Slobozia.

Într-un interviu acordat pentru Liga2.ro, Cătălin Hlistei a vorbit despre reușita sa, dar și despre importanța succesului obținut în fața echipei Dinamo.

Poate cel mai frumos gol din carieră

Cătălin, gol de trei puncte cu Dinamo. Și ce gol!
Am obținut trei puncte importante și mă bucur mult că am reușit să câștigăm. Aveam mare nevoie de victorie, pentru că orice alt rezultat ne-ar fi îndepărtat puțin de echipele din față. În același timp ne bucurăm că ne-am distanțat de Dinamo. Dacă pierdeam acasă se apropiau la un punct de noi. Am trecut cu bine de acest meci important, mai avem o partidă în acest an, sper să obținem alte trei puncte și să încheiem anul pe podium. Poate chiar să urcăm pe locul 2.

A fost cel mai frumos gol din cariera ta?
Da, unul dintre cele mai frumoase, poate chiar cel mai frumos. Și unul dintre cele mai importante, pentru că ne-a adus trei puncte.

Exersezi la antrenamente astfel de execuții sau ți-a venit pe moment să tragi așa?
Nu a fost o întâmplare, exersez și la antrenamente. De fiecare dată când facem finalizare nu mă pot abține să nu fac câte una din asta. Mai rămân de obicei și după antrenament și mai încerc, am colegi care îmi centrează și mai dau din semifoarfecă sau foarfecă. Chiar Alin Roman și Martac mi-au mai centrat. Și la antrenamente mi-a ieșit, am înscris, mă bucur mult că am marcat cu un astfel de procedeu și într-un meci oficial. Am mai marcat asemănător și la Rapid, dar într-un meci amical cu Chindia.

Multă lume a comparat reușita ta cu cea a brazilianului Richarlison, din meciul cu Serbia. Iar antrenorul Leo Grozavu a spus după meci că golul tău a fost mai frumos.
Da, a fost asemănător, Richarlison a marcat un gol foarte frumos contra Serbiei, dar și foarte important pentru Brazilia. Sper ca la finalul turneului să ia Cupa Mondială. E favorita mea Brazilia, îmi plac mult Neymar, Antony, dar în special Neymar. Îi mulțumesc domnului Leo Grozavu pentru încredere. Mi-a dat încredere și mă bucur mult că i-am răsplătit-o.

”Ne așteptam să fie greu cu Dinamo. Este o echipă bună, agresivă”

Te așteptai să fie atât de greu contra lui Dinamo?
Sigur, ne așteptam la un meci greu, pentru că Dinamo are o echipă bună, agresivă, care face un presing bun și știam că au șansa de a se apropia de noi. În final, prin victoria noastră cred că le-am scăzut șansele la play-off.

V-au acuzat după meci că ați tras prea mult de timp.
Am citit și eu ceva. Au fost și câteva trageri de timp, fac parte din fotbal. Dar a fost un meci cu o încărcătură mare, am alergat mult, ne-am dăruit și pe fondul acesta a venit și o stare de oboseală pe final. Chiar am alergat foarte mult și nu au fost neapărat trageri de timp. La faza cu portarul chiar s-a accidentat și a ajuns cu comoție la spital. Nu a fost vorba de tragere de timp. Pe fondul unui joc cu agresivitate e normal să apară o stare de oboseală. Sper că portarul nostru este bine și îl așteptăm cât mai rapid alături de noi. Dar mă bucur că am luat cele trei puncte, asta e cel mai important.

”Este victoria întregului grup, nu este doar meritul meu”

Ce ți-au spus colegii în vestiar după meci?
Ne-am bucurat cu toții, vă dați seama. A fost victoria întregii echipe, chiar dacă eu am fost un pic în față cu acest gol. Este meritul întregii echipe, nu doar al meu. Cu toții facem parte din acest grup, este munca tuturor. Eu mă bucur că am înscris din nou și am reușit să-mi ajut echipa.

Atmosfera în tribune cum a fost?
Sincer, a fost o atmosferă de Liga 1. Le mulțumim suporterilor că au venit în număr mare la stadion și ne-au susținut până în minutul 90. Sper ca la meciurile de anul viitor să vină la fel de mulți și să ne ajute să promovăm în SuperLigă.

Maximum de puncte în ultimele patru etape

Vă asigură prezența în play-off acest succes?
Deocamdată nu, mai avem un meci în acest an, patru până la finalul sezonului regulat. Eu sper să obținem maximum de puncte.

Trei din cei patru adversari pe care urmează să-i întâlniți, Spartac, Constanța și Poli Timișoara sunt pe ultimele trei locuri. Porniți clar cu prima șansă.
Cum a spus și antrenorul nostru, meciurile care par ușoare sunt cele mai grele. Da, dacă ne uităm în clasament, așa pare, dar nu va fi deloc ușor. Dacă te uiți la Cupa Mondială și vezi ce se întâmplă… În fotbal se poate întâmpla orice, dar sper să nu fie cazul nostru și să obținem maximum de puncte în cele patru meciuri.

Care este ținta ta pentru acest final de an?
Eu îmi doream să încheiem anul pe locul 1, dar nu mai putem. În schimb, avem șanse la locul 2. Oricum, important este să ne vedem de jocul nostru, să ne obținem noi punctele și să ne uităm mai puțin la ce fac alte echipe. Doar de noi depinde. Dacă ne câștigăm punctele, avem șanse să încheiem sezonul regulat în față.

Cătălin Hlistei și Gabriel Vașvari, golgheterii Politehnicii Iași, cu câte 4 goluri

Cu golul marcat în meciul cu Dinamo, Cătălin Hlistei a ajuns la cota 4 în acest sezon și l-a egalat în clasamentul golgheterilor pe Gabriel Vașvari.

Interesant este faptul că ambii jucători au reușit câte o dublă în ultima perioadă, Vașvari la Brașov, în etapa trecută, iar Hlistei în deplasarea de la Dumbrăvița, în urmă cu două runde.

Trebuie spus că Hlistei a marcat toate golurile din acțiune, în timp ce Vașvari a marcat trei din cele patru goluri din penalty.

  • În afară de cele opt goluri date de Vașvari și Hlistei, pentru Poli Iași au mai înscris în acest sezon de Liga 2 jucătorii: Mykhailo Plokhotnyuk, Shayon Harrison, Florin Plămadă, toți cu câte două reușite, Enrichi Finica, Alin Roman și Pawel Tomczyk, toți trei cu câte un gol. Iașiul a beneficiat și de un autogol, al lui Dinko Trebotic, în victoria cu 1-0 cu Gloria Buzău.

Golul marcat de Cătălin Hlistei în meciul Poli Iași – Dinamo 1-0:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: DigiSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-iacob-iese-in-fata-dupa-partida-poli-iasi-dinamo-rar-am-vazut-asa-ceva-de-ce-sa-mai-vina-oamenii-la-stadion-conducatorul-dur-dupa-esecul-cainilor-19254997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-la-primul-succes-in-copou-cu-poli-iasi-chiar-sunt-nasul-lui-dinamo-am-obtinut-foarte-multe-victorii-contra-lor-antrenorul-si-a-explicat-unele-decizii-tactice-19254913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-si-a-oprit-seria-de-rezultate-pozitive-la-iasi-ovidiu-burca-sunt-suparat-nu-neaparat-ca-am-pierdut-antrenorul-s-a-iritat-cand-a-fost-intrebat-de-presiune-19254910

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-cu-aer-de-prima-liga-gol-de-mondial-poli-iasi-s-a-impus-in-derby-ul-cu-dinamo-si-aproape-si-a-asigurat-locul-in-play-off-cainii-si-au-redus-sansele-la-promovare-19254857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1600-meci-important-pentru-ambele-echipe-in-vederea-calificarii-in-play-off-19254733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-la-baia-mare-slatina-clinceni-si-dumbravita-19254659

Narcis POHOAȚĂ 28 Nov. 2022, 12:14 Liga 2
Pe aceeași temă