INTERVIU | Azdren Llullaku, mulțumit de parcursul Ceahlăului în prima parte a Ligii 2, dar are și un regret: ”Avem un gust amar că am irosit niște puncte aiurea.” Atacantul e optimist în privința calificării în play-off

Narcis POHOAȚĂ 14 Dec. 2023, 23:22 Liga 2

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a încheiat anul 2023 pe locul 9 în Liga 2, cu 22 de puncte, dar păstrează șanse mari la calificarea în play-off. Nou-promovata pregătită de Cristian Pustai se află la doar un punct de locul 6, astfel că un parcurs fără greșeală în sprintul final al sezonului regular poate duce Ceahlăul în grupa pentru promovare.

Într-un interviu acordat pentru Liga2.ro, atacantul albanez Azdren Llullaku, cel mai bun marcator al echipei nemțene în acest sezon, alături de Patrick Petre, ambii având câte patru reușite, s-a declarat mulțumit de parcursul Ceahlăului în prima parte a campionatului.

Azdren Llullaku, mulțumit de parcursul Ceahlăului în prima parte a campionatului Ligii 2, dar regretă unele puncte pierdute aiurea

”Lulu” susține că Ceahlăul este una dintre echipele care practică cel mai frumos fotbal din Liga 2 și consideră că ar fi trebuit să aibă mai multe puncte în clasament. Atacantul lui Cristian Pustai are și un regret, punctele pierdute mult prea ușor în unele meciuri pe care echipa le-a avut în mână. ”Cu ele am fi fost deja în play-off”, crede Llullaku.

Lulu, s-a tras cortina peste 2023. Cum a fost prima parte a campionatului?
Ca nou-promovată, eu zic că locul din clasament e foarte bun, ținând cont că suntem la un punct de play-off. Rămâne un pic de gust amar că am pierdut niște puncte foarte aiurea. Puteam fi mult mai bine clasați și la ce joc avem – din punctul meu de vedere unul dintre cele mai bune din Liga 2, chiar trebuia să avem puncte mai multe.

Ați pierdut multe puncte foarte ușor în meciuri pe care le-ați avut în mână. Cu Chindia, Metaloglobus, Alexandria…
Da, pentru mine cele două puncte cu CSM Alexandria, când am avut 2-0 și s-a terminat 2-2, sunt cele mai urâte puncte pierdute. Au mai fost și altele. Cu Metaloglobus a fost un meci mai slăbuț din partea noastră, unul dintre cele mai slabe făcute de noi, se poate întâmpla să pierzi. Dar nu meritam să pierdem puncte cu Alexandria, când am avut 2-0, cu Chindia, când am fost egalați în minutul 90 după ce am făcut un joc foarte bun. Am irosit puncte aiurea, cu care puteam fi deja în play-off în acest moment.

Llullaku: ”Am mare încredere că ne putem califica în play-off. Ar fi un rezultat foarte mare pentru Ceahlăul”

Nu e frustrant că ați dominat două echipe de pe podium, precum Șelimbăr și Slobozia, dar nu ați obținut decât un punct?
Și acestea au fost meciuri foarte bune făcute de noi, cu multe ocazii, cu penalty-uri ratate. La Slobozia am avut vreo zece ocazii, am avut în față un portar într-o zi foarte bună. Dar e parte din fotbal, se întâmplă. Însă când ai o pauză ca acum și începi să te gândești la punctele pierdute e normal că un pic de supărare este. Ca echipă, totuși, e ok, eu sunt mullțumit. Jocul nostru este foarte bun, dominăm echipele, mai ales pe teren propriu. E normal că e frustrant când vezi că sunt deasupra ta echipe pe care le-ai dominat.

Sunteți încă în grafic în lupta pentru play-off, la doar un punct de locul 6.
Da, cu siguranță ne gândim la play-off. Acum suntem în vacanță, ne relaxăm după o perioadă plină, după care începem pregătirea. Sperăm să facem o pregătire foarte bună și ne gândim deja la meciul cu Concordia Chiajna. Asta ne dorim, clar, să ajungem în play-off. Eu am mare încredere că ne putem califica în primele șase, pentru că știu cum se lucrează în pregătire. Sunt convins că o să facem o treabă bună în cele patru meciuri rămase și vom încerca cu toate forțele să obținem punctele de care avem nevoie pentru play-off. Ar fi un rezultat foarte mare pentru Ceahlăul.

Profesorul Cristian Pustai spune că trei victorii vă duc în play-off. Așa ar spune matematica.
Așa spune Profesorul și noi avem încredere în el. E un om care gândește foarte mult și bine, acesta e un plus pentru noi. Cred și eu că dacă vom trece de 30 de puncte suntem în play-off.

Patru goluri marcate, dar și două penalty-uri ratate

Apropo de cifre, 4 goluri pentru tine în prima parte a campionatului. E bine, e puțin?
Da, patru goluri și ceva ratări. Putea să fie mai multe, dar e ok. Eu încerc de fiecare dată când intru pe teren să-mi ajut echipa cum pot, cu goluri, pase sau cu faza defensivă, depinde de meci. Dar sunt destul de mulțumit. Normal că se putea mai mult. Am și două penalty-uri ratate, dar unul a intrat după aceea, deci rămâne unul.

Ce se întâmplă la punctul cu var? Aveți patru penalty-uri din cinci ratate.
Nu știu, chiar nu știu. A fost un an mai nereușit la penalty-uri, dar 2024 va fi diferit. Sunt convins că o să intre.

Ați pierdut puncte importante în urma unor astfel de ratări.
Un penalty ratat face parte din fotbal. Când ratezi unul și câștigi se vede mai puțin, dar când pierzi puncte presiunea e mai mare. Dar fac și ele parte din fotbal.

Ai jucat pe mai multe posturi, unde te simți cel mai bine?
Am jucat și vârf, și în spatele vârfului, dar de cele mai multe ori în stânga, cu centrări, cu pătrunderi în careu. Locul meu preferat tot timpul a fost în stânga, dar și în spatele vârfului sau vârf am avut evoluții bune. Important este să-mi ajut echipa, indiferent unde mă bagă antrenorul.

Cum te înțelegi în față cu Sergio Cortelezzi?
E un jucător foarte bun, ține mingea, te ajută foarte mult în teren. A avut un pic de ghinion cu acele penalty-uri, dar e un jucător bun, care ne poate ajuta pe viitor.

Liga 2, campionat ciudat. ”Nu e normal ca locul 6 să meargă direct la baraj”

Cum ai trăit din teren accidentarea lui Stejărel Vișinar?
A fost foarte rău. Sincer, e a doua oară când mi se întâmplă să fiu pe teren la o accidentare atât de gravă. Am mai fost în 2014 parcă, atunci când s-a accidentat Dan Roman de la Botoșani, eu jucam la Mediaș. Cum vezi imaginile astea te ia cu transpirații. Au fost cam asemănătoare. Sunt niște chestii care te afectează. Eu fiind și mai sensibil așa, te marchează, mai ales pe moment. Mă bucur că Stejărel e un băiat foarte puternic și a trecut cu bine operația. Acum sperăm să se refacă și îl așteptăm pe teren.

Cum ți se pare campionatul?
Campionatul e foarte echilibrat, sunt puține puncte diferență între echipe. Și foarte ciudat, pentru că nu mai înțeleg asta cu opt echipe fără drept de promovare. Dacă intră patru-cinci în play-off ce se întâmplă? Nu se mai înțelege nimic. Sper să se rezolve cât mai repede, pentru că nu mi se pare normal să fie opt echipe fără drept de promovare și două-trei-patru dintre ele în play-off, să nu aibă de ce să mai joace în play-off. E foarte ciudat și foarte greșit din punctul meu de vedere. Două sunt deja calificate, Steaua e la un punct. Deja locul 6 are asigurat barajul. Și asta nu e normal din punctul meu de vedere, nu e o situație ok. Dacă mai intră și Steua sau încă una nu înțeleg care va fi regula.

Ceahlăul a intrat în vacanță cu banii la zi

Azdren Llullaku a ținut să-i mulțumească în mod deosebit finanțatorului Anton Măzărianu pentru faptul că încearcă și reușește de unul singur să susțină toată activitatea clubului.

”Țin să-i mulțumesc domnlui Măzărianu că încearcă și reușește să ne rezolve cu salariile, chiar dacă e singur, fără ajutorul orașului. Pentru noi e ceva foarte important, nu e ușor să ții singur o echipă. Sper să se rezolve și partea asta. Nu avem restanțe, suntem la zi cu banii și asta datorită finanțatorului nostru. Contează foarte mult”, a transmis Llullaku, care va petrece Crăciunul în țară, la Mediaș, iar Revelionul în Italia.

Llullaku, mesaj pentru fanii Ceahlăului

Atacantul albanez a avut și un mesaj pentru suporterii Ceahlăului, cărora le-a transmis să vină în număr cât mai mare la meciurile rămase de disputat din acest sezon.

”Sărbători fericite la toți suporterii noștri și le mulțumesc mult pentru susținerea pe care ne-au oferit-o până acum. Sper ca după vacanța asta se ne întoarcem mai puternici și să ne bucurăm împreună cu fanii noștri în play-off. Le doresc o vacanță plăcută alături de cei dragi tuturor suporterilor și Hai Ceahlăul!”, a spus Azdren Llullaku.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-plusuri-si-minusuri-in-prima-parte-a-sezonului-ligii-2-19296018

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cea-mai-mare-satisfactie-si-dezamagirea-finantatorului-ceahlaului-19295987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curatenia-de-iarna-la-ceahlaul-aproape-incheiata-19295961

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-echipa-din-liga-2-cu-cele-mai-multe-reveniri-de-la-0-1-19295956

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-detalii-despre-stejarel-visinar-accidentat-grav-si-operat-19295895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/portarul-ceahlaului-stefan-krell-la-imperiul-leilor-19295556

Narcis POHOAȚĂ 14 Dec. 2023, 23:22 Liga 2
Pe aceeași temă