Întăririle pentru Poli Iași! La clubul din Copou au ajuns și un atacant din prima ligă a Ucrainei și un mijlocaș din Luxemburg

Narcis POHOAȚĂ 26 Jan. 2022, 11:09 Liga 2
Întăririle pentru Poli Iași! La clubul din Copou au ajuns și un atacant din prima ligă a Ucrainei și un mijlocaș din Luxemburg

Poli Iași ar putea realiza, miercuri, primele trei mutări ale iernii. După fundașul lateral Christ Kouadio, așteptat să semneze după finalizarea testelor medicale, clubul din Copou va legitima în aceste zile alți doi jucători străini, atacantul ucrainean Mykhailo Plokhotnyuk și mijlocașul luxemburghez Belmin Muratovic.

Mykhailo Plokhotnyuk vine din prima ligă a Ucrainei

În vârstă de 22 de ani, Plokhotnyuk a sosit marți în Copou și urmează să efectueze teste medicale amănunțite, în cursul zilei de astăzi, miercuri. Dacă va trece cu bine de vizita medicală, ucraineanul care ultima dată a activat la FK Inhulets’ Petrove (locul 14 din 16 în prima ligă a Ucrainei) va semna un contract până în vară, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon sau două.

Vârful ucrainean a bifat ultimul meci oficial pe 5 decembrie, împotriva echipei Zorya Lugansk, când a intrat în teren în minutul 77, iar ultimul gol marcat în prima ligă ucraineană a fost reușit pe 21 noiembrie, în partida din deplasare cu FC Minai, scor 2-2. Intrat pe teren în minutul 66, Plokhotnyuk a adus un punct echipei sale, marcând golul egalizator în minutul 88.

Născut pe 12 martie 1999, atacantul Mykhailo Plokhotnyuk măsoară 180 cm, a evoluat în anii junioratului la Dinamo Kiev și Cernomoreț Odessa, iar din 2020 joacă la formația ucraineană FK Inhulets’ Petrove. Viitorul atacant al Iașiului are și selecții la Naționalele Under 17 și Under 18 ale Ucrainei, între anii 2014 și 2016.

Belmin Muratovic a făcut junioratul la Metz

În aceleași condiții va semna și luxemburghezul Belmin Muratovic (foto, cu tricou negru). Dacă va trece cu bine de testele medicale, mijlocașul ofensiv în vârstă de 23 de ani venit de la formația Progres Niederkorn, din prima ligă a Luxemburgului, va deveni jucătorul Iașiului până în vara anului viitor, cu opțiune de reziliere la sfârșitul acestui sezon, dacă nu va confirma.

Acesta a făcut junioratul la Metz.

Primul așteptat să semneze cu Poli Iași este fundașul lateral Christ Kouadio (21 de ani), din Coasta de Fildeș. Acesta poate evolua în ambele benzi ale defensivei, a făcut junioratul în Italia, la Torino și Cagliari, iar în ultima perioadă a evoluat în liga secundă finlandeză, la echipa Kokkolan.

Narcis POHOAȚĂ 26 Jan. 2022, 11:09 Liga 2
Pe aceeași temă