EXCLUSIV | Încă un fotbalist român pleacă de la o vârstă fragedă în Italia. S-a ”ridicat” la CSC Dumbrăvița, însă timișenii nu se aleg cu nimic de la Bologna

Anda DELIU 17 Jan. 2024, 12:41 Liga 2

România dă un nou fotbalist junior talentat în Italia în această iarnă.

Andrei Toroc (16 ani), de la echipa din Liga 2 CSC Dumbrăvița, a semnat cu Bologna FC, locul 7 în Serie A după 20 de etape, și pleacă de acum la clubul din ”Cizmă”, unde va evolua, mai mult ca sigur, la juniori.

Banii de transfer în Italia merg, însă, la un club din Timișoara, la Galaxy, nu la CSC Dumbrăvița, fiindcă la acesta din urmă talentatul mijlocaș în vârstă de 16 ani era legitimat ca amator!

Andrei Toroc nu a fost prezent la reunirea Dumbrăviței. Era la Bologna

Reamintim, luni la reunirea lotului CSC Dumbrăvița pentru pregătirea părții a doua a actualului sezon de Liga 2, clubul nu a dorit să prezinte presei o listă cu jucătorii prezenți. Andrei Toroc nu s-a aflat printre cei convocați de antrenorul Cosmin Stan, căci, deși e talentat la fotbal, nu are și superputerea de a fi în două locuri în același timp.

Tânărul timișorean se afla la ora respectivă în Italia, la Bologna. Nu era la prima vizită la clubul fondat în 1909, căci a mai fost și în primele zile de după Revelion, iar de această dată s-a întors pentru testele medicale, pe care le-a trecut cu brio, potrivit informațiilor Liga2.ro, și, astfel, de azi, Andrei Toroc începe antrenamentele cu juniorii italienilor, în prima fază.

  • De curând, din fotbalul italian s-a transferat în cel englez românul Radu Drăgușin, în vârstă de 21 de ani. Fundașul a costat-o pe Tottenham Hotspur aproape de 30 de milioane de euro. Drăgușin a ajuns de junior în Italia și a evoluat pentru Juventus II, Juventus, Sampdoria, Salernitana și Genoa, de la aceasta din urmă fiind acum transferat.

Andrei Totoc, talentat, dar cu contract de amator!

Andrei Toroc, născut la 15 iulie 2007, a început junioratul la LPS Banatul, iar apoi a ajuns la Galaxy Timișoara, clubul de fotbal condus de Silviu Bălace și asociatul său. De la Galaxy s-a ”aprovizionat” CSC Dumbrăvița cu grupe de juniori mari după ce a promovat în Liga 2, căci nu avea copii la acest nivel, de U17 și U19. Grupele erau preluate sub formă de împrumut, pentru a juca în campionatele naționale.

Iar Toroc era doar împrumutat de CSC Dumbrăvița și, cel mai important, era legitimat ca amator la alb-verzi, club la care activează și fratele său, portarul Paul, în vârstă de 19 ani.

Astfel, în aceste condiții, cu mijlocașul Toroc legitimat ca amator, Dumbrăvița nu se alege cu nimic din mutare!

Mijlocașul în vârstă de 16 ani a avut și un prim contact cu naționala U17 a României. La CSC Dumbrăvița a jucat în acest sezon 680 de minute în Liga 2, în 12 meciuri. În opt dintre ele a început ca titular și a înscris un gol, în 3-1 în deplasare cu Progresul Spartac. Sezonul trecut, prin comparație, a prins doar 22 de minute, în două jocuri în alb-verde, însă atunci avea doar 15 ani.

Ascensiunea sa este una evidentă și, cel mai probabil, va mai fi convocat și la lotul U17.

Altfel, CSC Dumbrăvița a bifat a șaptea despărțire în această iarnă, după Mykhailo Plokhotnyuk, Alexandru Ciui, Paul Mercioiu, Ionuț Tănase, Vlad Gîsă și Eduard Amariei.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-sunat-adunarea-si-csc-dumbravita-19297455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-imprumuta-din-nou-de-la-uta-19297325

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-viitorul-pandurii-au-interdictie-la-transferuri-de-la-fifa-19297380

Anda DELIU 17 Jan. 2024, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă