Încă trei echipe și-au asigurat menținerea matematică în Liga 2. Rezultatele etapei a 3-a a play-out-ului au amânat aflarea ultimelor două retrogradate

Marius ANGHEL 13 Apr. 2024, 15:22 Liga 2
Încă trei echipe și-au asigurat menținerea matematică în Liga 2. Rezultatele etapei a 3-a a play-out-ului au amânat aflarea ultimelor două retrogradate

Rezultatele din etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2 nu au decis matematic ultimele două echipe retrogradate din sezonul 2023/24, însă au clarificat situația a încă trei formații participante în acest turneu.

În urma jocurilor desfășurate sâmbătă, 14 aprilie 2024, CSM Reșița, Campionii FC Argeș și Viitorul Pandurii Târgu Jiu și-au asigurat menținerea, din punct de vedere sportiv, în Liga 2 pentru sezonul 2024/25.

În acest moment, știm zece dintre cele 22 de cluburi care au dreptul să evolueze în următorul sezon de Liga 2.

CSM Reșița și CFC Argeș și-au asigurat și ele menținerea matematică în Liga 2. Victoria Dejului în fața Dumbrăviței îi păstrează speranțe pentru o salvare miraculoasă

În Grupa A a play-out-ului, înainte de meciurile din etapa a 3-a, erau cunoscute doar două echipe care își asiguraseră matematic menținerea în Liga 2. Ceahlăul și Metaloglobus și-au îndeplinit obiectivul din finalul sezonului regular, respectiv după prima rundă din play-out.

În schimb, CSM Alexandria bifase retrogradarea matematică de la finalul etapei a 2-a.

Astăzi, CFC Argeș a câștigat în deplasare la CSM Alexandria (scor 2-0), CSM Reșița s-a impus pe teren propriu cu Metaloglobus (scor 2-1), iar la Dej Unirea a trecut cu 2-0 de CSC Dumbrăvița. Ceahlăul a stat și și-a pierdut poziția de lider în fața Reșiței, la golaveraj, 2-6 față de 3-3.

Aceste rezultate au asigurat menținerea pentru cel puțin încă un sezon în eșalonul secund, din punct de vedere sportiv, formațiilor CSM Reșița și Campionii FC Argeș, care sunt la 14, respectiv 13 puncte distanță de Unirea Dej, ocupanta ultimei poziții retrogradabile din această grupă și care mai poate strânge cel mult 12 puncte în ultimele patru meciuri pe care le mai are de disputat.

Dejul, cu victoria în fața Dumbrăviței, păstrează șanse matematice de menținere în Liga 2, între acestea fiind o diferență de nouă puncte în acest moment, însă este greu de crezut că va reuși. Timișenii mai au de jucat doar trei partide, deci pot obține un maxim de nouă puncte, în timp ce Unirea mai are patru jocuri de desfășurat, deci poate pune încă 12 puncte în clasament dacă ar câștiga tot.

Runda viitoare, CSC Dumbrăvița va sta, iar Unirea Dej va trebui să câștige la Clinceni, cu Metaloglobus, pentru a-și menține în continuare viu visul.

Vezi CLASAMENTUL Grupei A a play-out-ului Ligii 2 și marcatorii

Viitorul Pandurii este salvată matematic de la retrogradare. CS Tunari este în aceeași situație cu cea a Dejului, cu speranțe mici de menținere. Slatina mai are mici emoții

În Grupa B a play-out-ului, Steaua și Chindia Târgoviște și-au asigurat menținerea odată cu încheierea primei etape, în timp ce Progresul Spartac a consemnat retrogradarea după ultima rundă a sezonului regular.

După etapa a 2-a, Concordia Chiajna a bifat și ea menținerea în Liga 2, iar acum, după jocurile din runda a 3-a, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și-a asigurat și ea prezență pentru încă un sezon în eșalonul al doilea.

Concordia a trecut cu 3-2 de CSM Slatina, Viitorul Pandurii a învins cu 1-0 Chindia, iar Steaua a trecut cu 4-1 de Progresul Spartac. Au fost doar victorii pentru gazde în etapa de astăzi din Grupa B a play-out-ului, în care CS Tunari a stat.

Viitorul Pandurii s-a distanțat la 12 puncte de CS Tunari și nu mai poate fi depășită de echipa ilfoveană, chiar dacă ar fi egalată la puncte. Primul criteriu de departajare la finalul play-out-ului, în caz de egalitate, este numărul de puncte avut la finalul sezonului regular, iar trupa gorjeană stă mult mai bine decât Tunariul. În acest condiții, echipa pregătită de Călin Cojocaru a bifat menținerea matematică în Liga 2.

Ca în Grupa A, și în Grupa B rămân două necunoscute, dar sunt previzibile. CS Tunari, cu 17 puncte, mai are șanse matematice să se mențină, în condițiile în care are nouă puncte sub CSM Slatina, cu 26 puncte în dreptul său. Ambele formații mai pot obține până la final câte 12 puncte de fiecare, astfel că lupta rămâne deschisă între ele cel puțin pentru încă o etapă.

În runda a 4-a, programată weekendul următor, CSM Slatina joacă acasă cu Viitorul Pandurii, iar CS Tunari o întâlnește pe teren propriu pe Concordia Chiajna.

Vezi CLASAMENTUL Grupei B a play-out-ului Ligii 2 și marcatorii

Zece echipe sigure, cel puțin sportiv, de prezența în primul sezon de Liga 2 cu 22 de participante

Reamintim, în play-off participă două echipe care nu au drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, astfel că, în acest moment, știm deja zece formații care au, sportiv, locul asigurat în sezonul 2024-2025 de Liga 2. Celelalte opt sunt, așa cum am amintit mai sus, Ceahlăul, Metaloglobus, Steaua, Chindia, Concordia, CSM Reșița, CFC Argeș și Viitorul Pandurii.

CSC Dumbrăvița și CSM Slatina au șanse mari să fie următoarele două salvate!

Reamintim și faptul că, din noul sezon, Liga 2 trece de un format cu 22 de echipe în loc de 20, conform unei decizii a FRF din vara trecută, înainte de startul actualei ediții de campionat. Pentru a se face această trecere, la finalul actualului sezon retrogradează din liga secundă patru echipe în loc de cinci, iar din Liga 3 vor promova șase formații în loc de cinci.

Foto: CSM Reșița, Campionii FC Argeș și Justinel Stăvaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-out-liga-2-etapa-3-la-finalul-celor-sase-meciuri-care-incep-la-ora-1100-am-putea-cunoaste-si-ultimele-doua-retrogradate-din-acest-sezon-19307402

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-piturca-nu-le-da-vesti-bune-fanilor-stelei-19307357

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constatare-tulburatoare-a-managerului-gabi-tamas-in-fotbalul-romanesc-intarzierile-salariale-sunt-factor-de-motivare-am-vazut-ca-la-noi-in-tara-la-foame-unii-joaca-mai-bine-altfel-o-la-19305644

Marius ANGHEL 13 Apr. 2024, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă