Încă două achiziții pentru Chindia, anunțate cu o zi înaintea reunirii! Schimbare de situație, căpitanul Dinu, în cărți pentru un nou sezon la Târgoviște!

Bogdan ISTRATE 25 Jun. 2023, 23:00 Liga 2
Încă două achiziții pentru Chindia, anunțate cu o zi înaintea reunirii! Schimbare de situație, căpitanul Dinu, în cărți pentru un nou sezon la Târgoviște!

Chindia mișcă greu pe piața transferurilor, după o retrogradare incredibilă, la finalul primului și singurului meci jucat pe teren propriu în patru ani în prima ligă, 2-2 cu FC Voluntari pe 19 mai.

Din trupa care a picat în Liga 2 au rămas doar doi fotbaliști, Adrian Ioniță și Andrei Șerban, până de curând ambii U21. Au fost aduși, în ultimele zile, Florin Plămadă (fundaș, Poli Iași), Roberto Romeo (fundaș, FK Miercurea Ciuc), Vlad Prejmerean (mijlocaș, Unirea Slobozia) și Dorian Railean (portar, Unirea Dej), pentru ca astăzi la amiază, 25 iunie, clubul din Târgoviște să prezinte încă doi jucători: Gabriel Dodoi (Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Alexandru Gîț (Unirea Dej).

Reunirea lotului va avea loc luni, 26 iunie, la ora 17:00, pe stadionul ”Eugen Popescu”, Chindia invitând suporterii la acțiune, practic a doua cu public pe arena inaugurată acum cinci săptămâni.

Gabriel Dodoi vine din orașul din care se trage antrenorul Dragoș Militaru

Ultimele două achiziții ale Chindiei vin, ca și ceilalți patru semnați până acum, din afara Dâmboviței și îi sunt cunoscuți noului antrenor Dragoș Militaru.

Atacantul Gabriel Dodoi (24 de ani) este originar din Târgu Jiu, orașul din care se trage și Militaru și a fost crescut de clubul la care a evoluat și antrenorul. Dodoi a activat în sezonul recent încheiat la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pentru care a evoluat în 23 din cele 25 de meciuri din Liga 2, în toate intrând ca titular, de nu mai puțin de 19 ori a fost schimbat și a marcat 3 goluri.

Atacantul și doi colegi de la Viitorul Pandurii erau excluși din lot o scurtă perioadă de timp spre final de sezon, după o grevă înainte de meciul de la Dumbrăvița, iar Dodoi își rezilia mai devreme contractul scadent la 30 iunie.

În cariera sa a mai evoluat la Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj 2, Sepsi OSK, Rapid și CSM Reșița. Are 5 jocuri în prima ligă pentru Pandurii și unul pentru Sepsi OSK.

”Bine ai venit, Gabriel Dodoi #Atacant
+90 meciuri in Liga 2 din Romania
Echipe la care a mai evoluat: Sepsi OSK Sf. Gheorghe, CFR Cluj, FC Rapid 1923, Pandurii Targu Jiu si Csm Resita.
Mult succes la Chindia Targoviste!”, sună scurta prezentare pe care i-a făcut-o Chindia lui Dodoi.

Alexandru Gîț a fost antrenat în ultimul an și jumătate de Dragoș Militaru la Unirea Dej

În schimb, Alexandru Gîț este originar din Timișoara, are 25 de ani, iar în ultimul an și jumătate a fost antrenat de Dragoș Militaru la Unirea Dej, echipă de care s-a despărțit în această vară, la fel ca tehnicianul.

În sezonul recent încheiat a evoluat în 24 din cele 29 de meciuri de Liga 2 disputate de Unirea Dej, în 19 a început ca titular și în 3 a fost înlocuit.

A mai evoluat pentru Sănătatea Cluj, Performanța Ighiu, Dacia Unirea Brăila, Sportul Snagov, SCM Gloria Buzău, ”FC U” Craiova și ”U” Cluj. A promovat în prima ligă cu ”FC U” Craiova, în 2021, însă până acum nu a apucat să joace în primul eșalon fotbalistic.

”Bine ai venit, Alexandru Gîț #Fundas
Alexandru Git are la activ 2 promovari si peste 110 meciuri jucate in Liga 2 din Romania.
Echipe la care a mai evoluat: Dacia Unirea Braila, CS Sportul Snagov, FC Buzau, FCU Craiova 1948, U Cluj si Unirea Dej.
Mult succes la Chindia Targoviste!”, îl prezintă Chindia pe Gîț, anunțând eronat că are două promovări.

Cornel Dinu, șanse mari să continue la Chindia!

După ce în primă fază ar fi omis să îl ia în calcule pe Cornel Dinu, veteranul de la Târgoviște, noii șefi au decis să-l cheme la negocieri pe fundașul de bandă de 34 de ani, cu 189 de meciuri în tricoul Chindiei, de unde a ajuns de la o altă formație din oraș, defuncta FC Municipal.

Dinu are șanse să continue la gruparea roș-albastră, la care și-ar dori, după finalul carierei, să rămână în cadrul Centrului de Copii și Juniori.

În ediția recent încheiată a SuperLigii, Dinu a evoluat pentru Chindia în 16 meciuri.

Cine și când achită restanțele?

Altfel, cei mai mulți dintre fotbaliștii cu care Chindia a picat în eșalonul secund au de încasat trei salarii, aferente lunilor martie, aprilie și mai.

Deși ar fi promis că va asigura interimatul și va încerca să achite o parte dintre datorii, cu fonduri ale asociaților și sponsorilor, fostul președinte Marcel Ghergu, care și-a înaintat demisia pe 12 iunie și a părăsit clubul imediat, angajații, jucătorii și antrenorii rămânând cu promisiunile și cu cardurile goale!

Noul șef, Andrei Cordoș, a moștenit o situație financiară mult mai grea decât s-ar fi așteptat, sau decât i s-a comunicat înainte de a bate palma cu autoritățile locale, cele care manevrează Chindia.

”Eu am șase luni neplătite”, s-ar fi plâns Ghergu apropiaților între timp. Potrivit surselor noastre, Consiliul Județean Dâmbovița ar fi dispus vineri o alocare urgentă de 400.000 lei către Chindia, echivalentul unui salariu pentru majoritatea celor prinși în schema clubului, însă datoriile cumulate – spre sportivi, antrenori și furnizori – ar fi de ordinul zecilor de miliarde de lei vechi.

De unde vor veni banii, când și cum se va rezolva situația, nu știe nimeni. De aici și reticența jucătorilor de a semna cu Chindia, chit că ofertele noii conduceri ar fi tentante pentru nivelul Ligii a 2-a. Însă până la achita drepturi financiare noilor veniți, Cordoș & .co trebuie să plătească datoriile lăsate de cei de dinainte.

”Atât Consiliul Județean Dâmbovița, cât și Primăria să știți că știm ce avem de făcut pentru a acoperi acele datorii pe care le avem în momentul de față la club. Am făcut deja un plan pentru a acoperi acele datorii, să nu ne împiedice pentru bugetul viitor, de promovare în Liga 1”, spunea Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, la conferința de presă de prezentare a noii conduceri a Chindiei.

  • 35 ani are Andrei Cordoș, cel mai tânăr președinte din istoria recentă a Chindiei Târgoviște, adică de la reînființarea clubului, în 2010
  • O promovare în SuperLigă are la activ Cordoș, cu Universitatea Cluj, în vara anului 2022, din postura de manager general. Imediat după promovare, Cordoș pleca de la ”U” pe ușa din spate, susținând că nu era pe aceeași undă cu conducere și cu antrenorul Erik Lincar.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-chindiei-pus-pe-liber-de-noua-conducere-dupa-189-de-meciuri-in-tricoul-echipei-fostul-capitan-ignorat-si-el-se-anunta-reunire-cu-10-jucatori-deschisa-publicului-19275947

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-pluseaza-la-achizitii-cu-un-mijlocas-si-un-portar-fosti-la-unirea-slobozia-respectiv-unirea-dej-cum-a-fost-pus-presedintele-cj-dambovita-intr-o-situatie-stanjenitoare-si-ce-l-a-scos-din-fire-19275830

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-acord-cu-un-fotbalist-experimentat-19275805

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-plamada-prima-achizitie-a-chindiei-pentru-liga-2-am-avut-mai-multe-contacte-dar-m-am-simtit-dorit-cu-adevarat-la-targoviste-exclusiv-19275764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-prezentat-oficial-de-chindia-targoviste-19275652

Bogdan ISTRATE 25 Jun. 2023, 23:00 Liga 2
Pe aceeași temă