Împărat și proletar, ambii pe bani publici! Cosmin Stan i-a reproșat lui Daniel Oprița că are salariul mai mare

Anda DELIU 06 Nov. 2023, 20:17 Liga 2

Banul e ochiul dracului, chiar și în ”grădinița” numită fotbalul românesc! După meciul încheiat cu scor alb dintre CSC Dumbrăvița și Steaua, antrenorul timișenilor, Cosmin Stan, l-a certat în văzul presei și al politicienilor pe antrenorul bucureștenilor, Daniel Oprița, că are un salariu mai mare decât al lui.

Culmea, ambii sunt plătiți din fonduri publice, ba chiar, clubul dumbrăvițean se laudă mai nou săptămânal că are noi și noi sponsori, însă, iată, antrenorul principal se plânge că-i bate vântul prin portofel.

Un politician dornic de afirmare a aprins scânteia între Daniel Oprița și Cosmin Stan!

Poate că scena, de un penibil aproape de nedescris, având în vederea vârsta celor implicați, nu s-ar fi petrecut, dacă un politician dumbrăvițean și-ar fi văzut de treaba lui. Însă cum echipa comunală merge binișor în Liga 2, iar anul viitor sunt alegeri, politicienii din mai multe partide simt ”miros” de capital electoral și încep să se agațe tot mai multe de performanța alb-verzilor conduși de Cosmin Stan, singura echipă din Timiș rămasă în eșalonul secund, după ce în campionatul trecut au fost trei, dar Ripensia și Poli au retrogradat la braț.

După partida cu Steaua, când Oprița se pregătea să vină la interviuri, o ”pleiadă” transpartinică stătea lângă panoul de declarații, fără niciun motiv. Însă Liviu Popescu, un consilier local PNL a urlat, ostenativ: ”La ce salariu are Oprița…”.

Daniel Oprița a izbucnit când s-a precizat despre salariul său de la Steaua

Suficient pentru ca vulcanicul Oprița să ia foc! Antrenorul Stelei s-a repezit spre consilierul local, mai scund cu cel puțin jumătate de metru, întrebându-l: ”Ce salariu am eu?!?”

Evident, Popescu nici nu a răspuns, dar nici nu a avut bunul-simț să plece din zonă, cu toate că atât ofițerul de presă al clubului, dar și reporterul Liga2.ro i-au transmis că cu astfel de ”fitile” nu permite interviuri într-o atmosferă normală. Oprița a continuat, nervos: ”Începeți acum ca Talpan!”

Într-o lume în care un antrenor a avut fața tăiată de chioburi, în Liga 2 din România antrenorii se bozumflă precum copiii la grădiniță

Cosmin Stan, care tot dăduse târcoale prin zonă și părea că, în limbaj al străzii, caută anturaj, a intervenit și el, ca scandalul să fie și mai mare.

Stan, ca un veritabil muncitor care urăște burghezia din 1917, a început să-i reproșeze lui Oprița că are salariu mai bun ca el. ”Am salariul mai mic ca tine”, a tot repetat Stan.

Antrenorul Dumbrăviței a teoretizat apoi, la declarații, că clubul Steaua este de vină pentru că galeria a avut scandări ironice. Principalul a făcut o dramă majoră din acest lucru banal, la nicio o săptămână de la momentul la care Fabio Grosso a fost tăiat pe față de cioburi, după un atac al fanilor lui OM, la derby-ul cu Lyon.

Totul a pornit de la declarațiile lui Florin Talpan: ”Domnul Oprița e plătit cu mii de euro, mai bine decât unii antrenori din Liga 1”

Cu câteva zile în urmă, după jocul Stelei în Cupa României cu Rapid, terminat la scorul de 0-0 în Ghencea, juristul clubului bucureștean, Florin Talpan, se dădea din nou în spectacol în fața presei, vorbind despre salariul lui Daniel Oprița. Politicianul dumbrăvițean Liviu Popescu a căscat gura la Talpan și a luat de bun ce acesta a transmis despre antrenorul Stelei.

”Domnul Oprița este plătit foarte bine, mii de euro, mii de euro! Nu vreau să intru în polemică, dar e plătit cu mii de euro, e plătit mai bine decât unii antrenori din Liga 1. El trebuie să facă strategia, să aducă jucători, să promoveze de la Academie. Să avem jucători. El se plângea că nu avem jucători. El e plătit cu mii de euro, 7-8 mii de euro, poate mai mult. E plătit foarte bine. Să facă strategia, să aducă jucători și echipa să câștige. Meciul trebuia câștigat, a fost o echipă a Rapidului fără vedete”, a spus controversatul jurist al clubului Steaua.

Aproape că am fi spus că disputa despre mărimea salariul e într-un octombrie roșu, dar am intrat deja în noiembrie. Spunem doar că antrenorul Dumbrăviței e bugetar, ca profesor de sport, și ia un salariu la un club susținut din bugetul comunei, în timp ce Oprița e plătit de clubul ministerului Apărării Naționale, iar în ultimele două sezoane a dus această echipă pe loc de baraj de promovare, respectiv pe loc direct promovabil, însă fiindcă Steaua nu are drept de promovare a continuat în joace în Liga 2.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discutii-aprinse-intre-daniel-oprita-si-cosmin-stan-19291996

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-concluzii-dupa-csc-dumbravita-steaua-0-0-19291861

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-sensibil-dupa-csc-dumbravita-steaua-0-0-19291745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-12-liga-2-19291581

Anda DELIU 06 Nov. 2023, 20:17 Liga 2
Pe aceeași temă