Ieșenii se așteaptă la un public numeros la derby-ul Moldovei, din Copou, cu SC Oțelul. Câți suporteri gălățeni pot avea acces în sectorul oaspeților. Cornel Șfaițer: ”Vrem o atmosferă frumoasă și un derby lipsit de incidente”

Narcis POHOAȚĂ 29 Apr. 2023, 16:35 Liga 2
Ieșenii se așteaptă la un public numeros la derby-ul Moldovei, din Copou, cu SC Oțelul. Câți suporteri gălățeni pot avea acces în sectorul oaspeților. Cornel Șfaițer: ”Vrem o atmosferă frumoasă și un derby lipsit de incidente”

Derby-ul moldav din Liga 2, dintre Politehnica Iași și SC Oțelul Galați, își va consuma, marți, 2 mai, al treilea episod al sezonului.

După două dueluri disputate la Galați, 0-0 în sezonul regulat și 2-1 pentru Poli Iași în turul play-off-ului, de fiecare dată în prima rundă, cele două rivale din regiune se întâlnesc pentru prima dată în Copou, marți, în ultimul meci al rundei inaugurale din retur, a 6-a.

Ieșenii așteaptă un public numeros la derby-ul Moldovei. Cornel Șfaițer: ”Vrem o atmosferă frumoasă și un derby lipsit de incidente”

Ținând cont și de rivalitatea din regiune, dar și de importanța punctelor puse în joc, cât și de declarațiile și replicile date după jocul din turul play-off-ului, oficialii clubului din Copou se așteaptă la un public numeros la derby-ul programat marți la Iași.

Iar președintele Cornel Șfaițer și-a exprimat speranța că va fi un meci frumos, fără incidente în teren, în tribune sau în afara stadionului.

”Îmi aduc aminte de un derby dintre Poli Iași și Oțelul în Liga a 2-a, înainte anii ’90, cu un stadion arhiplin. Erau peste 10.000 de spectatori, cu o garnitură de tren plină cu suporteri de la Galați. Asta îmi doresc și acum. Aș face un apel la suporterii Politehnicii să vină în număr cât mai mare, pentru că echipa are nevoie de susținere. S-ar putea să vină din nou foarte mulți gălățeni, dar ne dorim să avem și noi un public cât mai numeros. Am văzut ce înseamnă să fii al 12-lea jucător și la Dinamo, și la Galați, așa mi-aș dori și eu un stadion în confruntarea de la Iași. Vreau să ne comportăm civilizat, cu toții. Sper să fie un meci frumos, cu fotbal de calitate, dar și cu o atmosferă frumoasă în tribune, fără incidente”, a declarat Cornel Șfaițer.

Șfaițer: ”Îmi doresc o prestație precum în repriza a doua a jocului cu Dinamo”

Oficialul clubului ieșean nu a dorit să mai facă referire la meciul din tur, care a suscitat mai multe comentarii și le-a transmis elevilor lui Leo Grozavu să fie concentrați la joc, pentru a obține trei puncte.

”Meciul de la Galați a trecut, este uitat, chiar nu mai vreau să discutăm despre ce a fost și vreau să privim înainte. Eu îmi doresc să avem o prestație precum în repriza a doua a meciului cu Dinamo, iar publicul spectator să meargă mulțumit acasă. Asta este dorința mea, să obținem și un rezultat bun, dar să jucăm și un fotbal de calitate. Sigur, nu va fi deloc ușor, cunoaștem foarte bine adversarul, o echipă incomodă, bine pregătită de Dorinel Munteanu, destul de agresivă și trebuie să dăm dovadă de bărbăție și de multă inteligență”, a completat Șfaițer.

SC Oțelul va primi maximum 500 de bilete în sectorul rezervat echipei oaspete

Conducerea clubului ieșean a declarat că va aloca Oțelului maximum 500 de bilete în sectorul echipei vizitatoare.

”Ne așteptăm ca Oțelul să fie susținută de un număr mare de spectatori. Noi le alocăm maximum 500 de bilete în sectorul echipei oaspete, la fel am procedat și la meciul cu Dinamo. Atât ne permite regulamentul”, a explicat managerul Florin Briaur.

Biletele pentru meciul Poli Iași – SC Oțelul Galați pot fi achiziționate online, prin citirea codului QR, precum și de la casele de bilete de la stadion, începând de duminică. Pe 30 aprilie se vând bilete la casele de la stadion între orele 15:00 și 19:00, luni, 1 mai, casele vor fi deschise în intervalul 11:00 – 19:00, iar marți, în ziua jocului, casele de bilete se vor deschide la ora 13:00.

Poli Iași ocupă locul 1 în play-off-ul Ligii 2, cu 49 de puncte, iar SC Oțelul Galați se află pe poziția a 3-a, cu 45 de puncte, cu posibilitatea de a egala Steaua (locul 2, 48 de puncte), care a jucat sâmbătă la Dej și a remizat cu Unirea, scor 1-1. Echipele moldovene sunt pe locuri direct promovabile, în condițiile în care Steaua nu are drept de a accede în elită.

Foto: Sorin Pană și Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-reportaj-la-muzeul-fotbalului-ridicat-de-cornel-sfaiter-in-comuna-sa-de-bastina-am-strans-aici-amintiri-speciale-si-fiecare-colt-are-o-poveste-aparte-peretele-dedicat-lui-d-19268403

Narcis POHOAȚĂ 29 Apr. 2023, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă