Marius Coman, prezentat oficial de noua sa echipă. Golgheterul Corvinului va fi la a doua experiență a sa în prima ligă

Marius ANGHEL 21 May. 2024, 14:21 Liga 2
Marius Coman, prezentat oficial de noua sa echipă. Golgheterul Corvinului va fi la a doua experiență a sa în prima ligă

Marius Coman (27 de ani), golgheterul Corvinului Hunedoara în sezonul 2023-2024, a fost prezentat de noua sa echipă.

Atacantul originar din Vișeu de Sus a semnat cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și va fi la a doua experiență în prima ligă, după cea din 2017-2018, când a prins câteva minute în tricoul echipei CFR Cluj.

Marius Coman, prezentat oficial de Sepsi OSK

Marius Coman, ajuns la Hunedoara în vara anului 2022, s-a despărțit de Corvinul după încheierea acestui sezon de Liga 2, unde s-a clasat pe locul 2, și cel de Cupa României, unde a ridicat trofeul.

Evoluțiile sale au atras atenția celor de la Sepsi OSK, iar atacantul a acceptat oferta clubul din Sfântu Gheorghe, preferând să urce în prima ligă, în loc să continue cu Corvinul încă cel puțin un an în Liga 2 și să joace cel puțin patru meciuri în cupele europene. Echipa hunedoreană va juca în Europa chiar pe stadionul noii echipe a lui Coman.

”Clubul Sepsi OSK a ajuns la un acord cu atacantul Marius Coman, care ultima dată a jucat la Corvinul Hunedoara, dar a mai evoluat în carieră, printre altele, și pentru Academica Clinceni, CFR Cluj, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Comuna Recea sau Petrolul Ploiești.
Jucătorul, în vârstă de 27 de ani, a semnat un contract pe trei ani cu clubul nostru.
Îi urăm mult succes lui Marius alături de Sepsi OSK!”, a informat Sepsi OSK pe pagina sa de Facebook.

36 de meciuri și 16 goluri marcate de Coman pentru Corvinul în sezonul 2023-2024, în Liga 2 și Cupa României

Marius Coman a fost liderul prezențelor pe teren pentru Corvinul în sezonul 2023-2024. În Liga 2 a prins 28 de meciuri din cele 29, de fiecare dată a început ca titular, de 12 ori a fost înlocuit și a înscris 10 goluri, fiind golgheterul echipei, urmat de Alexandru Neacșa și Marius Lupu, ambii cu câte cinci reușite.

În Cupa României, atacantul a fost utilizat în toate cele 8 meciuri, în ultimele șapte ca titular, de cinci ori a fost înlocuit și a înscris 6 goluri, printre care se numără câte o reușită în fața prim-divizionarelor CFR Cluj, FC Voluntari și SC Oțelul, aceasta din urmă fiind adversara din finală. Coman a fost unul dintre cei doi jucători ai Corvinului care au ratat la loviturile de departajare.

La Sepsi OSK, Coman va fi la a doua experiență în cariera sa în prima ligă. În sezonul 2017-2018 a prins 4 meciuri (87 de minute) în tricoul celor de la CFR Cluj, care câștigau campionatul atunci. El a evoluat mai mult pentru echipa secundă a clujenilor, în Liga 3, după ce se făcuse remarcat în Liga 2, la Bucovina Pojorâta (13 goluri în 33 de meciuri) și Academica Clinceni (8 goluri în 27 de meciuri). Ulterior, a jucat în Liga 2 pentru CSM Reșița, ”U” Cluj, Fotbal Comuna Recea, Petrolul și Corvinul. Cele mai multe goluri în campionat le-a avut în tricoul echipei din Recea, în sezonul 2020-2021, 15 în 23 de partide.

  • Marius Coman este primul transfer efectuat de Sepsi OSK pentru noul sezon de SuperLigă, ediția 2024-2025.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Sepsi OSK 

Marius ANGHEL 21 May. 2024, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă