Gloria Buzău ridică la 20 numărul achizițiilor din această vară. Clubul a confirmat aducerea lui Chică-Roșă și Izata, dar a anunțat și semnarea cu un jucător de la Farul, pe care îl face, eronat, campion

Marius ANGHEL 13 Aug. 2023, 16:13 Liga 2
Gloria Buzău ridică la 20 numărul achizițiilor din această vară. Clubul a confirmat aducerea lui Chică-Roșă și Izata, dar a anunțat și semnarea cu un jucător de la Farul, pe care îl face, eronat, campion

La o zi distanță de la victoria de acasă cu CS Tunari, cu scorul de 2-1, după ce a fost condusă la pauză, Gloria Buzău a anunțat oficial achiziționarea a altor trei jucători în această campanie de transferuri de vară.

în afară de Adi Chică-Roșă și Diogo Izata, despre care Liga2.ro a scris de zilele trecute, cu trupa antrenată de Andrei Prepeliță a semnat și Valentin Dumitrache, un mijlocaș de 20 de ani originar din Buzău și care vine de la Farul Constanța, echipă pentru care a jucat de trei ori în acest sezon, 2023-2024.

Gloria Buzău a confirmat achiziționările lui Adi Chică-Roșă și Diogo Izata

Readucerea lui Adi Chică-Roșă (24 de ani), atacant care a mai evoluat la Buzău în două sezoane, în perioada 2020-2022, și care acum vine tot de la FC Botoșani, club de care aparține, după ce în ediția trecută a Ligii 2 a fost cedat la FC Brașov, a fost anunțată încă de marți de Cristian Ceaușel și primarul Constantin Toma.

Ulterior, joi, Liga2.ro scria că și Diogo Izata a semnat cu trupa antrenată de Andrei Prepeliță. Mijlocașul portughez de 26 de ani a devenit liber de contract după ce FC Brașov a fost retrogradată în Liga 3. El a fost coechipier în sezonul trecut cu Chică-Roșă, dar și cu Sergiu Pîrvulescu, alt fotbalist care a revenit la Buzău în această vară, după ce în sezonul trecut a jucat la Gloria, iar în iarnă trecea la Brașov.

Gloria Buzău a confirmat astăzi cele două știri prezentate de Liga2.ro și a anunțat încă o achiziție, cea a lui Valentin Dumitrache.

Valentin Dumitrache, luat de Gloria Buzău de la Farul. Îl numește, eronat, campion și fost internațional U19

Dumitrache este originar chiar din Buzău, a împlinit 20 de ani la 29 maritie, iar în sezonul 2021-2022 a jucat în prima ligă pentru Academica Clinceni, club cu mari probleme financiare și care avea să se desființeze după retrogradarea din acea vară. La ilfoveni a prins 32 de partide în Liga 1, dintre care în 12 a fost titular și a fost înlocuit de 10 ori.

Ulterior a trecut la Farul Constanța, pentru care în sezonul trecut, 2022-2023, a prins doar un joc, 17 minute (2-2 la CSM Alexandria) în Cupa României, în rest evoluând la echipa secundă din Liga 3, cu care a ajuns și chiar a marcat un gol în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

În actualul sezon, 2023-2024, a primit mai multe șanse din partea lui Gheorghe Hagi, ținând cont și de faptul că Farul și-a desființat echipa secundă. A prins două jocuri în prima ligă, 108 minute contra FC Hermannstadt (1-0) și Poli Iași (1-3), și o apariție în Supercupă, 19 minute în eșecul cu Sepsi (0-1). Nu a convins că încă este pregătit pentru trupa constănțeană, astfel că a fost cedat la Gloria Buzău, să joace în Liga 2.

Pentru faptul că a prins lotul o dată în sezonul 2022-2023 de primă ligă, în care Farul a ieșit campioană, în meciul cu U Craiova terminat 1-1, fără să joace, Gloria Buzău spune despre el că ”are un titlu în palmares”. Lucru total eronat. La fel cum transmite despre el și faptul că este fost internațional U19, deși în statistica sa nu apare niciun meci disputat pentru naționala U19 sau alta!

”Izata, Chică Roşă şi Dumitrache, noile achiziţii ale Gloriei!
Începând de ieri. echipa noastră şi-a consolidat, atât compartimentul de la mijlocul terenului, cât şi pe cel ofensiv prin aducerea a trei jucători. Astfel, mijlocaşul Diogo Izata şi atacanţii Adi-Chică Roşă şi Valentin Dumitrache vor îmbrăca tricoul Gloriei în acest campionat.
Portughezul Diogo Izata, a evoluat în stagiunea trecută pentru FC Braşov. Născut pe 6 ianuarie 1997, la Alvaiazere, în Portugalia, fostul „stegar” a făcut primii paşi în fotbal la Uniao Leiria, apoi la Porto şi Braga. A debutat la seniori la U.D. Vilafranquense (146 de meciuri, 2 goluri), în liga secundă din Portugalia, apoi a urmat transferul la Gaz Metan Mediaş, pentru care a jucat 12 meciuri înainte să fie împrumutat la FC Koper, în Slovenia, trupă pentru care a evoluat în 8 partide şi alături de care a câştigat cupa internă. În 2022, a ajuns la FC Braşov, apărând culorile clubului de sub Tâmpa în 18 jocuri, în care a reuşit să marcheze o singură dată. Acesta are 8 prezenţe pentru reprezentativa Portugaliei sub 16 ani şi 11 pentru cea U17.
Atacantul Adrian Chică Roşă a mai evoluat pentru SCM şi FC Buzău, împrumutat de la FC Botoşani, reuşind în tricoul buzoienilor să devină, la un moment dat, golgheterul ligii secunde, în pauza competiţională din urmă cu trei sezoane. În ultimul an, în tricoul Buzăului a marcat golul decisiv care a dus FC Buzău în sferturile Cupei României, în partida cu Academica Clinceni.
Al treilea jucător transferat este Valentin Dumitrache, de la campioana Farul Constanţa. Acesta are un titlu în palmares, cu gruparea constănţeană. Este născut pe 29 martie 2003. La Buzău, evoluează pe postul de atacant central şi este fost internaţional U19.”, sună anunțul Glorie Buzău.

20 de achiziții făcute vara aceasta de Gloria Buzău

Odată cu aducerea celor trei, Gloria Buzău ajunge la 20 jucători achiziționați în această vară, după: Andreas Mihaiu (ex Chindia Târgoviște), Alexandru Greab (ex CS Mioveni), Ionuț Șerban (ex Campionii FC Argeș), brazilianul Marcus Diniz (ex Hapoel Umm al-Fahm FC – liga secundă din Israel), croatul Marko Pervan (ex Sloboda Tuzla – prima ligă din Bosnia și Herțegovina), Cristian Dumitru (ex FC Voluntari), croatul Dominik Radic (ex NK Siroki Brijeg – prima ligă din Bosnia și Herțegovina), braziliano-bulgarul Diego Ferraresso (ex Botev Vratsa – prima ligă din Bulgaria), grecul Dimitrios Patapis (ex Apollon Smyrnis – liga a doua din Grecia), bulgarul Antonio Georgiev (ex Botev Vratsa – prima ligă bulgară), israelianul Idan Golan (ex Ironi Tiberias – liga secundă din Israel), Alin Dobrosavlevici (ex Campionii FC Argeș), Ionuţ Nadolu (ex Cetatea Turnu Măgurele), Norbert Haymamba (ex Cetatea Turnu Măgurele) și Matei Tănasă (ex FCSB).

Totodată, la Gloria au revenit Radu Ştefan Zamfir (ex FC Voluntari 2) și Sergiu Pîrvulescu (ex FC Brașov), ambii foști jucători la Buzău în trecut, cei doi nefiind prezentați oficial, dar au luat parte la ședința foto de grup a clubului și au fost în lot la primele două jocuri din noul sezon.

Foto: FC Buzău și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-victorie-in-duelul-cu-cs-tunari-scor-2-1-19280134

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-2-a-din-liga-2-19279970

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-19279829

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-plecati-de-la-fc-brasov-incep-sa-si-gaseasca-noi-echipe-19279846

https://liga2.prosport.ro/liga-3/istvan-fulop-a-semnat-cu-o-echipa-din-liga-3-19279830

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-l-a-impresionat-pe-primarul-din-buzau-19279812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-chica-rosa-s-a-intors-la-gloria-buzau-19279718

Marius ANGHEL 13 Aug. 2023, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă