Gloria Buzău bate Corvinul la primul meci acasă în 2024 și face încă un pas spre play-off. Andrei Prepeliță: ”Cea mai mare frică e de a câștiga”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2024, 21:21 Liga 2

Gloria Buzău este în grafic după primele două etape din cele patru rămase de disputat în 2024 din sezonul regular al Ligii 2.

După succesul lejer cu ultima clasată Progresul Spartac (scor 5-1 la Buftea), trupa lui Andrei Prepeliță și-a început jocurile de acasă din noul an cu o victorie la limită în fața Corvinului Hunedoara, a doua clasată și o echipă deja calificată matematic în play-off, pe care cel mai probabil o va mai întâlni de alte două ori în grupa promovării.

Cu 2-1 s-a impus Gloria în Crâng, vineri seară, în deschiderea rundei a 17-a, după ce a avut 2-0 din minutul 12, a doua reușită, cea care a adus victoria, venind dintr-un penalty controversat acordat de arbitrul Ovidiu Robu, Perianu căzând în careu după ce a fost lovit în picior chiar de către coechipierul său Dandea.

Andrei Prepeliță, după succesul Gloriei cu Corvinul: ”Aveam nevoie, astăzi, în primul rând de cele trei puncte”

Mihnea Rădulescu (8′) și Cristian Dumitru (12′ – penalty) au înscris din nou în acest an pentru Gloria Buzău, după ce o făcuseră și în jocul trecut, în timp ce pentru Corvinul a redus din diferență Marius Coman (53′ – penalty), după ce Rădulescu a avut o execuție K1 direct în fața lui Lupu, la care arbitrul din Chitila nu a acordat nici măcar cartonaș galben.

După meci, antrenorul Andrei Prepeliță s-a declarat mulțumit în primul rând de succesul obținut în fața Corvinului, o echipă pe care a lăudat-o. Pe de altă parte, nu a înțeles de ce jucătorii săi, ”cu personalitate și cu ștate vechi la Liga 1”, s-au retras în repriza secundă, deși i-a încurajat să joace sus.

”Greu, cu o echipă care e revelația campionatului, care nu a pierdut, complicată, o echipă grea. O echipă omogenă, care cred că are trei-patru ani împreună, a venit de la Liga 3 cu același lot în mare parte. Știam că ne așteaptă un meci greu, dar mă bucur că am câștigat. Aveam nevoie, astăzi, în primul rând de cele trei puncte. Așa, nu mi-a plăcut că în a doua repriză ne-am retras. Asta le-am spus și acum, în vestiar, că am intrat de parcă așteptam să ne dea gol. Probabil și jucătorii sunt apăsați de acest prim obiectiv pe care îl avem, accederea în play-off. Sunt jucători cu personalitate, jucători care au ștate vechi la Liga 1. Am schimbat lotul foarte mult în această iarnă și ne dorim să facem meciuri bune și să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Prepeliță la microfonul DigiSport.

”Cea mai mare frică e de a câștiga”

Cu acest succes, Gloria Buzău a acumulat 31 de puncte și a urcat un loc, pe 4, cel puțin până duminică, atunci când joacă CS Mioveni (locul 5, 29 puncte), dar a făcut și un pas important spre calificarea în play-off, fiind, în acest moment, la șase puncte de locurile 6 și 7, acesta din urmă ducând în play-out.

În ultimele două etape, Gloria va avea meciuri cu CSM Reșița, în deplasare, și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, acasă, adversari deloc ușor de învins.

”Nu trebuie să te uiți pe program, pentru că am avut niște meciuri grele și cu ultimele clasate din Liga a 2-a. Sunt niște meciuri de luptă și trebuie să fim pregătiți 100 la sută”, a spus antrenorul Gloriei, care a comentat și cum vede lupta la play-off și promovare: ”Sunt echipe care joacă dezinvolt. Una e să joci pentru un obiectiv și… (n.r. – A fost întrerupt și întrebat de unde a venit relaxarea jucătorilor săi, dacă s-au crezut deja învingători) E frica asta de… Cea mai mare frică e de a câștiga. Statistic, nu de înfrângeri. Am văzut 2-0, mă așteptam a doua repriză… De fapt, ce le-am transmis a fost să stăm sus, să nu-i lăsăm să vină cu această minge lungă în careul nostru, pentru că una e să dai minge lungă de la 16 metri, una e să dai de la jumătatea terenului. Ți-o bagă direct în careu, iar acolo orice deviere, orice execuție greșită, cum a fost și cea a lui Mihnea, care a încercat o foarfecă, un joc periculos, și i-am băgat în joc.”

Ce poate face diferența în Liga 2 pentru ocuparea unui loc direct promovabil, a fost următoarea întrebare la care a răspuns Prepeliță la flash-interviu: ”E nevoie de multă muncă. Am muncit bine în această iarnă. Încercăm să creăm o omogenitate, pentru că au fost mulți jucători schimbați, dar mă bucur că mare parte dintre ei sunt români și sunt mult mai receptivi.”

Prepeliță își mai dorește un atacant: ”Vali Dumitrache nu se simte chiar confortabil”

Gloria nu mai câștigase pe teren propriu de patru meciuri (4-4 cu Steaua, 0-2 cu CFC Argeș, 1-1 cu Ceahlăul și 0-2 cu FK Miercurea Ciuc), iar primul joc acasă din 2024 a dus la ruperea acestei serii. Era supărare la Buzău și din cauza faptului că anul 2023 a fost încheiat cu o înfrângere de ziua națională împotriva harghitenilor de la Miercurea Ciuc, o echipă promotor a Ungariei.

Andrei Prepeliță a mai spus și că își mai dorește un jucător, un atacant.

”Meritau suporterii (n.r. – victoria cu Corvinul). Am terminat anul trecut rău acasă, de 1 decembrie, de ziua națională, contra echipei din Miercurea Ciuc, pe o sărbătoare (n.r. – s-a pierdut meciul cu scorul de 0-2). Am plecat cu toții triști. Chiar am avut această discuție cu domnul primar și… nu a fost plăcut. Au fost două luni și jumătate de muncă. Încă am mai avea nevoie de încă un atacant, spun eu, de un jucător. Acolo, un pic, Vali Dumitrache nu se simte chiar confortabil, el fiind mai mult un număr 10, un winger (n.r. – aripă, în engleză), dar el și Chică trebuie să facă eforturi și să ne ajute cu goluri”, a mai spus Andrei Prepeliță.

Gloria Buzău, în victoria cu Corvinul: Greab – Ferraresso, Dandea, Dobrosavlevici, D. Dumitrașcu – Șteau (Akhmatov 62′), Prejmerean (R. Crișan 62′), Perianu – Mih. Rădulescu (Mat. Tănasă 90+4′), Val. Dumitrache (Sălceanu 67′), Cr. Dumitru (cpt.)(Chică-Roșă 67′). Rezerve neutilizate: Haymamba – D. Benzar, Georgiev, Sg. Pîrvulescu.

Gloria Buzău a devenit a treia echipă care a învins Corvinul în acest sezon, după Viitorul Pandurii (2-1 la Târgu Jiu) și CS Mioveni (2-0 la Hunedoara). Totodată, trupa din Crâng a rupt seria de opt rezultate pozitive a hunedorenilor.

Gloria nu știa la finalul meciului cu Corvinul data următorului joc, de la Reșița

Trebuie spus și faptul că Gloria nu știa la finalul meciului cu Corvinul data următorului joc, cel din deplasare cu CSM Reșița, din etapa 18.

”Nu știm. Mi se pare… E o situație cu care nu m-am confruntat până acum. Adică să nu știi… I-am anunțat programul pe jucători, sâmbătă și duminică au liber, iar luni revin la antrenamente. Să vedem când îi chem, de dimineață sau după-amiază, în funcție de când jucăm”, a comentat Prepeliță.

Din etapa a 18-a, doar un meci este programat pe site-ul FRF la o altă dată decât cea de sâmbătă, 9 martie, de la ora 11:00. Partida Progresul Spartac – Unirea Slobozia e mutată pentru 10 martie, de la ora 11:00.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-corvinul-joaca-in-deschiderea-etapei-17-din-liga-2-19301166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-la-a-doua-prezenta-in-play-off-ul-ligii-2-cu-unirea-slobozia-19301181

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

Marius ANGHEL 01 Mar. 2024, 21:21 Liga 2
Pe aceeași temă