Gemenii Erico și Elton da Silva vor juca din nou împreună. Primul jucător plecat de la Corvinul în această iarnă devine prima achiziție a celor de la CSM Reșița

Călin MNERIE 09 Jan. 2024, 13:17 Liga 2
Gemenii Erico și Elton da Silva vor juca din nou împreună. Primul jucător plecat de la Corvinul în această iarnă devine prima achiziție a celor de la CSM Reșița

Înainte de Crăciun, Flavius Stoican a refuzat oferta prim-divizionarei FC Botoșani și va fi prezent miercuri, 10 ianuarie, la reunirea celor de la CSM Reșița. Fostul fundaș dreapta i-a scos pe ”rossonerii” din Banat din zona ”nisipurilor mișcătoare” ale Ligii 2 și păstrează chiar șanse de play-off cu patru etape înainte de finalul sezonului regular.

Momentan, echipa din Valea Domanului a bifat oficial doar despărțiri. Achizițiile sunt încă în așteptare.

Elton Constantino da Silva trece de la Corvinul la CSM Reșița

Din informațiile Liga2.ro, președintele CSM Reșița, Cristian Bobar, a bătut palma cu fundașul Elton Constantino da Silva (34 de ani), în ultimul an legitimat la Corvinul.

Brazilianul nu a participat la reunirea de luni a ”corbilor”, dar și-a făcut programul în așa fel încât să participe miercuri la primul antrenament al anului al reșițenilor.

În acest sezon, Elton a prins doar 3 meciuri în Liga 2, totalizând 118 minute, după ce s-a accidentat în chiar jocul de debut în campionat, contra Ceahlăului (2-1). A mai prins partidele cu Viitorul Pandurii (1-2) și CS Mioveni (0-2), prima ca titular și a doua din postura de rezervă, singurele în care Corvinul a pierdut.

Gemenii da Silva au mai jucat împreună, în România, la Pandurii Târgu Jiu

Elton Constantino da Silva este fratele geamăn al lui Erico Constantino da Silva, care a semnat și el cu echipa lui Flavius Stoican la începutul lunii noiembrie, după ce se despărțise în vară de UTA și s-a antrenat apoi în județul Arad cu Crișul Chișineu Criș și Gloria Lunca Teuz Cemei.

Cei doi frați, ambii fundași centrali, vor juca, astfel, din nou în aceeași echipă, după ce au mai făcut-o în Liga 1, la Pandurii Târgu Jiu, în sezoanele 2013-2014 și 2014-2015, Elton fiind cel care s-a despărțit primul de gruparea din orașul lui Brâncuși.

  • În România, Elton Constantino da Silva a mai jucat pentru două luni la FC Voluntari, în Liga 1, și de la începutul anului 2023 a ajuns la Corvinul, când echipa era în Liga 3. În actualul sezon, brazilianul a început ca titular în echipa lui Florin Maxim, după care o accidentare l-a scos din circuit, iar când s-a refăcut Lică și Manolache formaseră deja un cuplu de fundași centrali solid la Hunedoara. În cariera sa, Elton a mai jucat la formațiile braziliene Taubaté, Ferroviária, São Bento, Mirassol-SP, São Caetano, América-RN, Hercílio Luz și Metropolitano, dar și Zalgiris, în Lituania.
  • Erico Constantino da Silva a mai jucat în România pentru ”U” Cluj (2012), Pandurii Târgu Jiu (2013-2017), Astra (2017-2019) și UTA (2020-2023). În cariera sa a mai evoluat în Brazilia, pentru Botafogo SP, Rio Branco SP, Palmeiras II și Guaratinguete, dar și în Azerbaijan, la Səbail FK.

CSM Reșița iernează pe locul 12 în Liga 2 și s-a despărțit de șase jucători

CSM Reșița iernează pe locul 12 în Liga 2, cu 20 de puncte acumulate în 15 meciuri și este la egalitate cu CSM Slatina (locul 13). Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, ocupată de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, nu este deloc departe de echipa lui Flavius Stoican. Aceasta are 23 de puncte.

Din sezonul regular au mai rămas de disputat patru etape, prima fiind în ultimul weekend din luna februarie. CSM Reșița va mai avea meciuri cu Steaua (acasă), CSM Slatina (deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Campionii FC Argeș (deplasare).

În urmă cu o lună, trupa din Valea Domanului a anunțat despărțirile de fundașul Cornel Ardei, mijlocașii Ionuț Popescu, Sebastian Velcotă și Laurențiu Maxim și atacanții Joseph Godwin și Tudor Cociș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-s-a-reunit-cu-21-de-jucatori-prima-plecare-e-unul-dintre-cei-mai-experimentati-fotbalisti-din-lot-florin-maxim-a-fost-o-vacanta-cam-lunga-dar-benefica-19296969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-ramane-la-csm-resita-a-refuzat-fc-botosani-19296370

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-cantonamentul-de-iarna-si-achizitiile-pentru-partea-a-doua-din-liga-2-19296273

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-concluziile-finalului-de-an-19295822

Călin MNERIE 09 Jan. 2024, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă