Gabriel Torje, roșu de supărare după înfrângerea cu Ceahlăul: ”Suntem mai valoroși decât multe echipe care se află în fața noastră, însă nu am arătat pe teren.” Jucătorul Concordiei nu-și ia gândul de la promovare, dar admite că echipa trebuie să știe cum să gestioneze acest eșec

Marius ANGHEL 23 Feb. 2024, 14:51 Liga 2

Gabriel Torje (34 ani) era dărâmat, joi seară, la finalul meciului pierdut de echipa sa, Concordia Chiajna, pe teren propriu, cu Ceahlăul Piatra Neamț, scor 1-2, în debutul etapei a 16-a a Ligii 2, prima programată în 2024.

Utilizat ca atacant de Erik Lincar în acest joc, fostul internațional și-a exprimat dezamăgirea după pierderea derby-ului contând pentru lupta la calificarea în play-off, transmițând că echipa sa se află într-un moment în care trebuie să știe cum să gestioneze înfrângerea dureroasă pentru a mai spera la îndeplinirea obiectivului de a promova în prima ligă.

Concordia a pierdut meciul cu Ceahlăul, Torje și-a exprimat dezamăgirea

Concordia a fost echipa care a găzduit primul meci oficial din Liga 2 în 2024, însă întâlnirea cu Ceahlăul, o contracandidată în lupta pentru play-off, s-a încheiat cum nu și-ar fi dorit. Trupa din Piatra Neamț a marcat câte o dată în debutul fiecărei reprize, de fiecare dată prin Matei Moraru (7′, 50′), iar reușita din penalty a lui Adrian Bălan (70′) a fost insuficientă pentru ilfoveni pentru a obține măcar un punct din acest meci extrem de important.

”Dezamăgirea e mare. Îmi pare foarte rău, fiindcă am muncit, ne-am pregătit bine, am avut meciuri de pregătire în care am făcut ceea ce trebuia să facem, însă, din păcate, astăzi am început meciul foarte prost, după aceea am luptat foarte mult. Nu am reușit să întoarcem rezultatul și acum suntem în situația în care suntem. Am avut foarte multe situații, am avut foarte multe faze fixe în care nu am reușit să înscriem. A fost un meci de luptă. Era clar că dacă vor înscrie vom intra în jocul lor. Așa s-a scris astăzi pagina de istorie. Trebuie să mergem mai departe și să ne jucăm șansa până la capăt. E o misiune foarte grea, nu mai depindem de noi, ci și de celelalte echipe, însă trebuie să sperăm până în ultima clipă”, a spus Torje la microfonul DigiSport, la finalul jocului cu Ceahlăul.

Torje a fost cel care a fost faultat la penalty-ul din care Bălan a redus din diferență pentru Concordia.

Conflict verbal cu Llullaku: ”Așa e la fotbal, ne mai înjurăm, ne mai îmbrățișăm, ne mai împăcăm”

Torje a fost căpitan și utilizat pe întreaga durată a meciului de către Erik Lincar, iar în prima repriză a avut mai multe schimburi de replici cu Azdren Llullaku, un alt fotbalist experimentat aflat pe teren, dar în echipa Ceahlăului. După fluierul final al primei reprize, cei doi și-au aruncat cuvinte grele în drum spre vestiar, inclusiv arbitrul central intervenind pentru a liniști spiritele.

”Așa e la fotbal, ne mai înjurăm, ne mai îmbrățișăm, ne mai împăcăm. Se întâmplă! Nu e prima și nici ultima dată când s-a întâmplat. Eu, personal, în teren, mă transform și dacă jignesc pe cineva după aceea îmi cer scuze. Și eu sunt jignit, și ei lovesc, și eu lovesc. Îmi pare rău, ăsta e fotbalul. A fost reacția mea la nervi, după care mi-am cerut scuze. Și el a vociferat, însă nu ăsta este esențialul fotbalului. Sunt lucruri care se întâmplă pe teren, nu ar trebui să fie normale, însă se întâmplă”, a explicat Torje.

Gabriel Torje: ”Este o înfrângere dureroară și trebuie să știm cum să o gestionăm”

După acest debut cu stângul, Concordia Chiajna, cu 22 de puncte, rămâne, momentan, pe locul 9, între Steaua și FK Miercurea Ciuc, care au același număr de puncte și care urmează să joace zilele viitoare. Poate termina etapa mult mai jos în clasament însă va fi la cel mult trei sau patru puncte de ultimul loc calificabil în play-off.

În ultimele trei etape din sezonul regular va mai avea jocuri cu Metaloglobus București (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Unirea Dej (deplasare), partide teoretic facile, contra unor adversari din partea a doua a clasamentului.

”Calculele sunt grele acum. Nu mai depindem de noi, trebuie să batem în toate meciurile rămase, să se încurce ceilalți. Trebuie să sperăm până la final, însă era meciul de care aveam nevoie cel mai mult, ne-am pregătit șase săptămâni pentru acest meci. (…) E greu, e dezamăgirea mare, supărare mare, mai ales că eu cred că noi, ca lot, suntem mai valoroși decât multe echipe care se află în fața noastră, însă nu am arătat pe teren, din păcate, în multe meciuri din acest sezon. Nu trebuie să ne găsim scuze, alibiuri. (…) Cred că este unul dintre meciurile după care sunt cel mai dezamăgit și supărat”, a mai spus Gabriel Torje după meciul cu Ceahlăul.

Ratarea play-off-ului nu înseamnă neapărat ratarea promovării pentru Concordia, fiindcă în acest sezon, într-o anumită situație, la baraj de promovare ar putea să participe și o echipă din play-out. ”Până când va fi gata acest sezon, fie el de play-off, fie de play-out, baraj, promovare directă, trebuie să sperăm până în ultima clipă. E clar că este o înfrângere dureroară asta și trebuie să știm cum să o gestionăm”, a comentat fotbalistul fost la Poli Timișoara, Dinamo, Udinese, Granada, Espanyol, Konyaspor, Ankaraspor, Akhmat Grozny, Karabukspor, Sivasspor, Larisa, Bandırmaspor, Farul Constanța și Genclerbirligi.

Pentru Concordia, la care a ajuns după debutul sezonului, Torje are 9 meciuri jucate în Liga 2, partida cu Ceahlăul fiind prima în care a fost integralist.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/matei-moraru-a-inscris-doua-goluri-pentru-ceahlaul-la-chiajna-19300389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-dupa-esecul-concordiei-cu-ceahlaul-19300376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-concordia-ceahlaul-1-2-19300382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-meciului-concordia-ceahlaul-1-2-19300348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-ceahlaul-primul-meci-de-liga-2-in-2024-19300227

Marius ANGHEL 23 Feb. 2024, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă