Gabi Tamaș i-a dat lovitura lui Alexa în ultimul minut, FC Brașov a ratat victoria cu Concordia și asigurarea locului 1 în play-out. ”Mă bucur că a dat gol, nu mă bucur pentru mine că l-am primit”

Adi MARICA 29 Apr. 2023, 21:55 Liga 2

FC Brașov și Concordia Chiajna au terminat la egalitate, scor 2-2 (2-1), în derby-ul etapei a 6-a a Grupei B a play-out-ului Ligii 2.

Meciul disputat sâmbătă la Brașov s-a încheiat cu un gol marcat în minutul 90+4, dintr-o lovitură liberă indirectă din 6 metri, iar trupa lui Dan Alexa a ratat șansa să-și asigure locul 1 în această fază a campionatului.

Trei penalty-uri date în FC Brașov – Concordia, două extrem de ușor

Echipa brașoveană a început în forță meciul de pe teren propriu, a condus cu 2-0 grație dublei din penalty reușită de bulgarul Milcko Angelov (8, 25), ambele lovituri de pedeapsă fiind obținute de celălalt atacant, Adi Chică-Roșă. După o primă jumătate de oră în care jucătorii lui Eugen Trică au părut în vacanță, aceștia au reacționat și au redus din diferență până la pauză, prin penalty-ul acordat după un fault al lui Diogo Izata la Dorin Codrea, iar Mediop Ndiaye a transformat cu siguranță.

În partea secundă, Concordia a ieșit mai mult la joc, însă a fost periculoasă doar la ”torpila” lui Gabi Tamaș, șut din lovitură liberă, puțin pe lângă vinclul din stânga, și la șutul lui Codrea, dar Ureche a scos de sub transversală.

Gabi Tamaș a reușit să aducă un punct Chiajnei, în ultimele secunde din prelungirilor, după o lovitură indirectă din 6 metri, acordată după ce Ureche a respins în față, Fustar s-a blocat și a pus latul să preia, iar portarul a prins mingea. Faza i-a produs o adevărată criză de nervi lui Dan Alexa. Tamaș nu i-a dat nicio șansă lui Ureche cu un șut sub transversală, aproape de vinclul din dreapta, astfel că bătălia pentru primul loc în Grupa B a play-out-ului se va decide în ultima etapă.

Brașovul va juca la Dumbrăvița, iar Chiajna va evolua acasă cu Unirea Constanța.

Brigada de arbitri condusă de Marius Chițu la Brașov și-a încheiat activitatea la Liga 2

La fel ca brigada care a condus meciul de la Buftea, condusă de Dan Dreve, și brigada de arbitri delegată la meciul de la Brașov, formată din Marius Chițu (Târgovişte), Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) și Iulian Cătălin Brînză (Botoşani), a fost la ultimul meci în Liga 2. Toți arbitrii au primit plachete din partea CCA, prin intermediul observatorului de arbitri Andrei Ioniță (Bucureşti).

La ultimul meci în Liga 2, Chițu a acordat un penalty foarte ușor pentru FC Brașov în minutul 25, la fel și pentru Concordia Chiajna, în minutul 32, probabil în compensație. Și lovitura liberă indirectă acordată în minutul 90+3, din care Concordia a egalat, este cu semnul întrebării. Fustar, aflat foarte aproape de portar, pare că nu a avut nicio intenție de a juca mingea înapoi către coechipierul său, ci preluarea sa a fost prea largă, iar Ureche a prins. Din 6 metri, Tamaș a înscris sub transversală.

Dan Alexa, după egalul cu Concordia: ”Am făcut gafe în lanț”

Dan Alexa, antrenorul echipei FC Brașov a fost exasperat de gafele făcut de jucătorii săi în acest meci.

”Am ținut mult să câștigăm astăzi, am avut jocul în mână, dar am făcut gafe care ne-au costat. Le-am făcut cadou ambele goluri. Începutul de joc a fost foarte bun, am controlat meciul și nimic nu prevestea că vom primi gol. Am făcut gafe în lanţ la acel penalty, care eu cred că a fost, şi am luat gol. La 2-0, într-un meci în care eram clar echipa mai bună, nu aveam voie să facem astfel de gafe. Pe final le-am făcut cadou un gol egalizator. Nu o să dau în jucători (n.r. – referitor la faza acordării loviturii indirecte), vom face o analiză. E clar că au fost greșeli, mult mai multe la primul gol pe care nu aveam voie să le facem. Una peste alta, un meci bun împotriva principalei noastre contracandidate. Am rămas pe primul loc şi este important asta”, a spus Dan Alexa la finalul meciului.

Vacanță mai devreme pentru titularii de la FC Brașov?

Chiar dacă pentru a fi siguri de primul loc în Grupa B de play-out, FC Brașov are nevoie măcar de un punct la Dumbrăvița, Dan Alexa spune că va miza în ultimul joc pe jucători care au evoluat mai puțin.

”Probabil vom da liber mai multor jucători. Că terminăm pe 7 sau 8, asta e situația. Important este să pregătim pentru sezonul viitor”, a mai spus Alexa.

FC Braşov în meciul din play-out cu Concordia Chiajna: Andrei Ureche – Bradley Diallo (Marius Burlacu 58′), Ivan Fustar (cpt.), Tudor Oltean (Zoran Mitrov 71′) – Tomislav Sorsa (Andrei Lascu 86′), Dan Spătaru, Vasile Constantin, Diogo Izata (Alexandru Saim Tudor 58′), Daniel Dumbravă, Adi Chică-Roșă (Andrei Marc 71′), Milcho Angelov. Rezerve neutilizate: Daniel Mutu – Ștefan Blănaru, Robert Boboc, Eduard Lambrinoc.

Alexa: ”Mă bucur că Gabi a dat gol…”

Gabi Tamaș, jucător dorit insistent la Brașov de Alexa, a adus un punct Concordiei Chiajnei cu golul marcat în prelungiri. Antrenorul Brașovului spune că se bucură pentru reușita fundașului!

”Mă bucur pentru Gabi că a dat gol, nu mă bucur pentru mine că l-am primit. Tamaş e coordonatorul de joc de la Chiajna. Atinge mingea de 100 de ori pe meci. Are calitate, e un jucător bun, foarte bun”, a declarat antrenorul echipei FC Brașov.

FC Brașov are 41 de puncte, iar Concordia Chiajna are 39 de puncte.

Foto: FC Brașov și Bogdan Balaș (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-din-play-out-meciurile-incep-la-ora-1100-cel-mai-important-are-loc-la-bucuresti-si-poate-decide-ultima-retrogradata-si-a-doua-echipa-care-merge-la-barajul-de-mentinere-19268504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-continua-cu-mitran-si-alexa-si-si-a-impus-un-obiectiv-clar-pentru-sezonul-viitor-vrem-promovarea-directa-ce-buget-a-avut-si-va-avea-echipa-19268450

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-trage-de-gabriel-tamas-sa-joace-la-fc-brasov-sunt-convins-ca-gabi-isi-va-incheia-cariera-aici-vorbesc-des-cu-el-la-meciul-cu-concordia-vrea-sa-indeplineasca-matematic-ob-19268376

Adi MARICA 29 Apr. 2023, 21:55 Liga 2
Pe aceeași temă