FOTO | Cum arată gazonul stadionului din Chiajna, după ce în această vară s-a renunțat la suprafața sintetică. Dinamo ar putea fi prima echipă oaspete care intră pe noua suprafață

Marius ANGHEL 19 Aug. 2022, 19:15 Liga 2

Concordia Chiajna va juca tot la Buftea, pe terenul de iarbă al bazei federației (CNAF), și al doilea meci considerat pe teren propriu în acest nou sezon de Liga 2.

Echipa antrenată de Ianis Zicu mai are de așteptat până când se va întoarce pe propria arenă, acolo unde în această vară a fost schimbat gazonul, revenindu-se la o suprafață de joc cu iarbă naturală, după mai mulți ani în care s-a preferat cea sintetică.

Concordia Chiajna speră să inaugureze noul gazon de pe propriul stadion la meciul cu Dinamo

Astfel, jocul Concordiei cu nou-promovata CSC Dumbrăvița va avea loc tot la Buftea, pe terenul unde ilfovenii au organizat și partida din prima etapă cu CSM Slatina, pierdută surprinzător în fața oltenilor cu scorul de 0-3.

În runda a patra, Concordia are meci la Poli Iași, iar apoi urmează să primească vizita celor de la Dinamo. Contra echipei bucureștene, în etapa a 5-a, și-ar dori ”vulturii verzi” să revină acasă și să joace primul meci pe noua suprafață de joc.

De circa două luni de zile are nevoie gazonul nou-montat să ajungă la parametri în care să fie utilizat la meciuri de fotbal, spune directorul sportiv al Concordiei Chiajna, Cristian Bălașa.

”Procesul de montare a noului gazon s-a încheiat de o lună, de la jumătatea lunii iulie, chiar când am plecat noi în cantonament. Trebuie doar lăsat ca rădăcinile să se prindă bine, să nu avem probleme cu el.

Mi-aș dori să jucăm pe el, primul meci, cu Dinamo, pentru că ar trebui să fie bun de joc până la începutul lunii septembrie, când e stabilită partida. La Buftea ne va lăsa să jucăm doar cu un anumit număr de spectatori, puțini. A fost udat non-stop, pentru că avem puțul nostru la stadion”, a spus Bălașa pentru Liga2.ro.

Gazonul sintetic a fost refolosit: ”Au fost făcute două terenuri mai mici”

Fosta suprafață de joc a fost montată în vara anului 2014, deci în urmă cu 8 ani de zile. Atunci echipa evolua în Liga 1. Între timp, de când echipa a picat în Liga 2, din 2019, terenul sintetic nu a mai fost aprobat pentru meciurile din Liga 1. În cazul în care Concordia ar fi reușit să promoveze, gazonul trebuia schimbat urgent. S-a făcut acest demers în această vară, în speranța ca la finalul campionatului să se reușească în cele din urmă revenirea în prima ligă.

Gazonul sintetic îndepărtat acum de pe principalul teren de joc de la Chiajna nu a fost însă irosit. Cu el au fost dotate două terenuri mai mici.

”Iarba sintetică a fost refolosită. Au fost făcute două terenuri mai mici, la baza noastră de antrenament”, a declarat Bălașa.

O șopârlă pe gazonul sintetic de la Chiajna, la meciul dintre Concordia și Chindia Târgoviște, contând pentru barajul pentru promovarea/menținerea în Liga 1, disputat la 21 mai 2022.

Cristian Bălașa crede că schimbarea gazonului va ajuta echipa să-și îndeplinească în cele din urmă obiectivul: promovarea

Concordia a început prost sezonul, pierzând meciul considerat pe teren propriu cu nou-promovata CSM Slatina cu scorul de 0-3. Ulterior, echipa ilfoveană s-a impus cu 1-0 la Miercurea Ciuc.

Meciul cu Dumbrăvița nu ar trebui să fie atât de greu pentru Llullaku și compania, spre deosebire de cel cu Poli Iași. Apoi urmează întâlnirea cu Dinamo, echipă care și-a arătat limitele în acest debut de sezon. Bălașa e de părere că revenirea pe stadionul din Chiajna ar crea o altă atmosferă în cadrul lotului și, totodată, ar ajuta echipa în lupta pentru promovare.

”Odată cu schimbarea gazonului, emulație și dorința de promovare este și mai mare. Jucătorii sunt conștienți ca odată cu această schimbare evoluția lor și rezultatele pozitive vor atrage mai mulți iubitori de fotbal din comuna și nu numai.

Personal mi-aș dori ca jocul cu Dinamo să-l jucam pe noul gazon. Dar sunt mai mulți factori de care depindem. Important este ca echipa să aibă evoluții bune și rezultate pe măsură. Am încredere mare în Zicu și puterea grupului că anul acesta vom promova”, a mai spus Cristian Bălașa.

  • Odată cu schimbarea gazonului la stadionul din Chiajna, singura echipă din Liga 2 care rămâne cu arenă dotată cu teren sintetic rămâne Metaloglobus București. Și nou-promovata Progresul Spartac are propriul stadion dotat tot cu teren cu iarbă sintetică, însă arena sa nu a fost deocamdată omologată pentru eșalonul secund și își joacă, momentan, meciurile de acasă la Buftea, tot pe sintetic.

În etapa a 3-a a Ligii 2, Concordia Chiajna joacă acasă, la Buftea (teren iarbă naturală), cu CSC Dumbrăvița. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Ambele formații au câte 3 puncte după două runde scurse în actualul sezon de Liga 2. CSC Dumbrăvița e pe locul 10, cu golaveraj 2-2, iar Concordia Chiajna e pe poziția a 12-a, cu golaveraj 1-3.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Liga2.ro

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-priveste-catre-concordia-chiajna-si-isi-aminteste-de-barajul-cu-resita-csc-dumbravita-optimista-inaintea-deplasarii-in-ilfov-19241358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/panica-la-iasi-meciul-cu-concordia-chiajna-ar-putea-fi-mutat-pe-un-alt-stadion-daca-gazonul-se-va-strica-dupa-festivalul-inimo-organizatorii-dau-asigurari-claudiu-niculescu-reactioneaza-19241343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-pusa-sa-joace-din-nou-marti-in-etapa-a-3-a-a-ligii-2-majoritatea-meciurilor-au-loc-sambata-doua-dintre-ele-la-buftea-cele-cinci-partide-televizate-19240988

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sedinta-la-concordia-chiajna-inaintea-partidei-cu-fk-miercurea-ciuc-mesajul-conducerii-i-a-trezit-pe-jucatori-iar-episodul-a-fost-povestit-public-cristian-balasa-am-avut-discutii-cu-ei-si-19240581

Marius ANGHEL 19 Aug. 2022, 19:15 Liga 2
Pe aceeași temă