Fotbaliștii Ceahlăului au refuzat tăierea salariilor! Finanțatorul Anton Măzărianu: ”Sunt dezamăgit. Unii s-au ținut chiar foarte tare. Eu sunt de părere că decât să pierzi tot, mai bine pierzi puțin”

Narcis POHOAȚĂ 02 May. 2024, 11:57 Liga 2
Fotbaliștii Ceahlăului au refuzat tăierea salariilor! Finanțatorul Anton Măzărianu: ”Sunt dezamăgit. Unii s-au ținut chiar foarte tare. Eu sunt de părere că decât să pierzi tot, mai bine pierzi puțin”

Ratarea play-off-ului nu a adus doar un recul din punct de vedere sportiv la Ceahlăul Piatra Neamț, ci și o stare de incertitudine în ceea ce privește finanțarea.

Dacă pe plan sportiv echipa nu riscă nimic, având garantată matematic menținerea în Liga 2, din punct de vedere financiar viitorul clubului nemțean este într-o ceață densă.

Fotbaliștii Ceahlăului au refuzat diminuarea salariilor cu 25 la sută

Nemulțumit de faptul că autoritățile nu și-au respectat promisiunile făcute la începutul sezonului de a acoperi jumătate din bugetul echipei, finanțatorul Anton Măzărianu a amenințat în dese rânduri cu retragerea de la echipă. Mai nou, omul de afaceri care a susținut echipa în ultimii ani a venit cu propunerea de a ceda gratis 80 la sută din echipă către Consiliul Local și (sau) Consiliul Județean, cu condiția ca autoritățile să asigure un buget de 2 milioane de euro, necesar promovării în SuperLigă.

Rămas fără sprijinul promis de către autoritățile locale și județene, Măzărianu a încercat să reducă cheltuielile și le-a propus chiar jucătorilor și staffului să accepte micșorarea salariilor cu 25 la sută. Firesc, răspunsul vestiarului a fost negativ.

Anton Măzărianu, nemulțumit de reacția jucătorilor: ”Este alegerea lor. Au preferat să nu accepte o reducere cu 25 la sută în detrimentul în a pierde totul, să nu mai încaseze nimic”

Măzărianu a explicat în vestiar că nu mai face față cu bugetul și a propus diminuarea contractelor, pentru a putea da salariile la timp. Reacția vestiarului l-a nemulțumit însă pe omul de afaceri.

”Eu am solicitat la sfârșitul anului trecut, pentru a avea siguranța și liniștea până la sfârșitul campionatului, să accepte o reducere a salariilor cu 25 la sută. Majoritatea nu a acceptat. Asta este. Dacă ei au preferat să nu accepte o reducere cu 25 la sută în detrimentul în a pierde totul, să nu mai încaseze nimic, este alegerea lor. Dacă și jucătorii și stafful ar fi înțeles situația, că nu suntem sprijiniți deloc și ar fi acceptat reducerea cu 25 la sută din noiembrie, lucrurile ar fi fost ok până la finalul sezonului. Și apoi am fi văzut ce mai puteam face. Ei nu au înțeles lucrul acesta, unii chiar s-au ținut foarte tare. Unii chiar… În fine, nu mai comentez. În fotbal altfel stau lucrurile și probabil nu sunt eu obișnuit. În general eu sunt de părere că decât să pierzi tot, mai bine pierzi puțin. Dar nu toată lumea gândește așa”, a declarat Anton Măzărianu în emisiunea ”Tribuna Suporterilor”, la postul local de televiziune ”Monitor TV”.

Cum a ratat Ceahlăul o finanțare importantă

Măzărianu a mai explicat că prin ratarea play-off-ului Ligii 2, care i-ar fi adus cel puțin o participare în barajul de promovare în prima ligă, clubul a ratat o finanțare importantă, mai multe companii fiind dispuse să investească în echipă dacă ar fi ajuns în primele șase.

”Eu sunt mulțumit în sinea mea, sunt fericit că am reușit să aduc echipa din Liga 3 în Liga 2. Chiar dacă nu am fost sprijiniți deloc, eu mi-am făcut treaba, am adus-o până aici. Am terminat la un punct de play-off. E clar că dacă intram în play-off veneau lângă noi trei companii, una din domeniul petrolier, cu sume considerabile de bani pe o perioadă de trei ani. Dar faptul că nu am prins play-off-ul ne-a afectat. Încă mai sunt în discuții cu una-două persoane, dar 90 la sută nu vor veni. Strict din motivul acesta, al nepăsării autorităților”, a mai spus Anton Măzărianu.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 02 May. 2024, 11:57 Liga 2
Pe aceeași temă