Focar de COVID-19 la CSM Reșița! Meciul cu Concordia Chiajna a fost amânat și deja reprogramat

Marius ANGHEL 30 Oct. 2020, 13:47 Liga 2
Focar de COVID-19 la CSM Reșița! Meciul cu Concordia Chiajna a fost amânat și deja reprogramat

CSM Reșița nu scapă de problemele de COVID-19 care i-au tot măcinat lotul în ultima perioadă și i-au ținut pe tușă jucători ca Alin Dudea sau Deivydas Matulevicius. De această dată, la clubul din Valea Domanului este focar din cauza noului coronavirus, astfel că DSP Caraș-Severin nu i-a permis să joace meciul de mâine cu Concordia Chiajna, iar FRF a și amânat deja partida pentru 11 noiembrie.

Cu un anunț scurt postat pe pagina sa de Facebook, CSM Reșița anunță că nu va mai juca sâmbăta aceasta cu Concordia Chiajna.

”Datorită numeroaselor cazuri pozitive din cadrul clubului și a existenței unui focar în evoluție, meciul de mâine împotriva celor de la Concordia Chiajna a fost amânat”, a transmis echipa din Reșița care încă nu are un antrenor principal după ce Alexandru Pelici și-a dat demisia, iar la meciul trecut interimatul a fost asigurat de Călin Cheregi, ”secundul” adus pe Pelici.

8 jucători infectați cu COVID-19, alt rezultat neconcludent, dar și un membru din stafful tehnic reconfirmat pozitiv

Potrivit surselor Liga2.ro, cei infectați cu COVID-19 dintre jucători sunt portarul Luis Spînu, fundașii Bogdan Szijj și Lorenzo Acka, mijlocașii Laurențiu Breșneni, Cristian Danci și Cătălin Bagherea și atacanții Vlad Chera și Deivydas Matulevicius. Totodată, mijlocașul Robert Boboc are rezultatul neconcludent.

Și antrenorul de portari Valentin Boşca a ieșit pozitiv la noul coronavirus, din nou.

Ieri, CSM Reșița a avut doar 11 jucători la antrenament.

Cei infectați au fost izolați și peste șapte zile vor fi retestați, iar meciul cu Concordia a fost amânat pe motivul că CSM Reșița nu a avut jucători îndeajuns pentru a putea desfășura această partidă, în lot având și accidentați și suspendați.

Jucătorii Reșiței nu vor fi plătiți dacă vor ieși pozitivi la COVID-19

Săptămâna trecută, președintele Cristian Bobar anunța că jucătorii echipei CSM Reșița care vor fi detectați pozitiv cu COVID-19 nu vor mai fi plătiți pe perioada în care se vor afla în izolare și nu se vor putea antrena sau juca.

”Am avut o discuție foarte serioasă cu jucătorii și le-am spus că pe perioada în care vor fi depistați pozitivi şi vor lipsi de la antrenamente, clubul nu le va mai plăti salariile, pentru că trebuie să ne protejăm, şi nu e normal ca de la o săptămână la alta să crească numărul cazurilor la noi în club”, a transmis Bobar (foto text, alături de primarul Ioan Popa).

Luis Spînu (portar), Alin Dudea, Ionuț Ilie (ambii fundași), Deivydas Matulevicius și Lucian Costache (ambii atacanți) n-au jucat cu Pandurii, când s-a pierdut la Reșița cu 1-2, pentru că erau pozitivi la SARS-CoV-2.

Primarul Ioan Popa a anunțat înjumătățirea salariilor la CSM Reșița

Fiindcă echipa merge prost în campionat, în ședința de Consiliul Local în care Ioan Popa a fost reinvestit primar al Reșiței, acesta a vorbit și despre problemele de ordin sportiv pe care le au echipe de fotbal și handbal ale orașului. Edilul-șef a transmis că salariile de la CSM Reșița au fost reduse la jumătate.

”Am început deja prin a tăia salariile. Echipa de fotbal are salariile diminuate la jumătate. Antrenorul și-a dat demisia. Un om de onoare Alex Pelici, care, văzând că lucrurile nu evoluează cum trebuie, și-a dat demisia. Îmi pare rău că nu am reușit să avem o relație de lungă durată cu el. Cristi Bobar caută acum o altă soluție. În următoarele două-trei zile vom veni în fața dumneavoastră cu altă propunere de conducere, de antrenoriat.
Urmează să luăm decizii destul de radicale și pe partea de handbal. Banii reșițenilor trebuie cheltuiți cu chibzuință și, dacă oamenii nu performează, vor plăti pentru asta!”, a anunțat Ioan Popa imediat după depunerea jurământului de primar reales.

CSM Reșița n-a câștigat în ultimele cinci meciuri și e abia pe locul 16 în Liga 2. Meciul cu Concordia, reprogramat la 11 noiembrie

CSM Reșița traversează o perioadă neagră, în ultimele cinci meciuri pierzând patru jocuri și remizând într-altul. Printre acestea s-a aflat și partida din Cupa României, astfel că echipa din Valea Domanului a ieșit din această competiție după ce a pierdut la penalty-uri în fața celor de la U Craiova 1948 SA.

În campionatul Ligii 2, CSM Reșița are patru meciuri disputate până acum pe teren propriu și doar într-unul a obținut un punct (0-0 cu ASU Poli), pe celelalte trei pierzându-le (0-4 cu Petrolul, 0-3 cu Unirea Slobozia și 1-2 cu Pandurii).

În deplasare, trupa cu echipament roșu și negru a stat mai bine. În câștigat cu 1-0 cu Aerostar Bacău și SCM Gloria Buzău, apoi a remizat la Metaloglobus (0-0), iar de curând a pierdut cu 1-4 cu Turris Oltul.

Astfel, cu 8 puncte acumulate în 8 meciuri jucate în nouă etape, CSM Reșița ocupă locul 16 în clasamentul Ligii 2 și are un golaveraj slab: 4-13.

În etapa a 10-a, CSM Reșița trebuia să joace sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna (locul 13, 9 puncte în 9 meciuri), însă meciul a fost deja amânat și reprogramat pentru data de 11 noiembrie, de la ora 14:00.

Tot în această etapă, și tot din cauza unui alt focar de COVID-19, de această dată depistat la ”U” Cluj, meciul ardelenilor de luni cu Rapid are șanse să fie amânat.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nu-doar-petrolul-ci-si-csm-resita-le-a-injumatatit-salariile-jucatorilor-primarul-ioan-popa-l-a-laudat-pe-pelici-si-a-anuntat-deciziile-radicale-banii-resitenilor-trebuie-cheltuiti-cu-chib-19154985

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-focar-de-covid-19-la-u-cluj-12-jucatori-au-intrat-in-retestare-meciul-cu-rapid-ar-putea-fi-amanat-19155013

Marius ANGHEL 30 Oct. 2020, 13:47 Liga 2
Pe aceeași temă