Florin Bratu a plecat de la Turris! Antrenorul a rezistat doar patru meciuri în Teleorman: „Ideile mele nu corespund cu ce e acolo”. Cine ar putea să preia echipa

Florin Bratu a plecat de la Turris!** Antrenorul a rezistat doar patru meciuri în Teleorman:

Florin Bratu (39 de ani) a decis să se despartă de Turris-Oltul Turnu Măgurele la aproximativ trei săptămâni de la momentul în care a fost prezentat oficial la echipa din județul Teleorman patronată de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin. Fostul jucător al lui Dinamo sau Rapid semnase pe 3 octombrie cu Turris, care tocmai se despărțise de Erik Lincar și era lider în Liga 2, și a rezistat pe bancă doar patru meciuri.

Florin Bratu: „Filosofia, gândirea mea despre fotbal și ideile mele nu corespund cu ce e acolo”

Antrenorul a declarat că unul dintre motivele care l-a făcut să ia această decizie este faptul că între el și jucători nu a existat o relație prea bună. „Filosofia, gândirea mea despre fotbal și ideile mele nu corespund cu ce e acolo. Stilul meu de joc nu putea fi interpretat de jucători! Și nici nu păreau dispuși la această schimbare”, a spus Florin Bratu, citat de gsp.ro.

Patru meciuri a rezistat Bratu pe banca echipei Turris-Oltul. Cu el la timonă, nou-promovata a înregistrat o victorie, un egal și două înfrângeri. Clubul din Teleorman se află pe locul 2 în Liga 2, cu 26 de puncte, la un singur punct în spatele noului lider CS Mioveni.

Bratu a debutat cu victoria cu 2-1 de pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău, apoi a pierdut la București cu Metaloglobus, scor 0-1, a urmat remizat de acasă cu UTA, scor 1-1, și sâmbăta trecută a înregistrat o nouă înfrângere, 2-3 la Dunărea Călărași.

„Pe noi ne interesează mai puțin clasamentul. Noi avem ca și obiectiv clasarea între locurile 1-8. Acum, luăm meci cu meci și ne dorim să câștigăm, să punem probleme. Totuși, suntem o echipă nou-promovată, care, iată, a ajuns aici și, oarecum, această poziție ne obligă ca în fiecare meci să luptăm„, spunea Florin Bratu după remiza cu UTA.

Florin Bratu a preluat echipa de la Erik Lincar, demisionar după eșecul de la Pitești, 2-3 cu Campionii FC Argeș, atunci când nou-promovata înregistra prima înfrângere în acest sezon de Liga 2. Lincar a semnat apoi cu Concordia Chiajna. În momentul în care Turris ajungea pe mâna lui Bratu, aceasta era pe locul 1 și avea un avans de trei puncte față de UTA și SCM Gloria Buzău și cinci față de CS Mioveni. Între timp, după patru jocuri, formația teleormăneană a căzut pe locul 2 și e la un punct în spatele celor de la CS Mioveni.

În cariera de antrenor, Florin Bratu a mai pregătit echipele Dinamo II, CS Tunari, Dinamo și Aerostar Bacău, cât și naționala Under 19 a României.

Vine Dan Alexa sau Nicolae Dică?

La fel ca după despărțirea de Erik Lincar, conducerea clubului Turris-Oltul a început rapid tratativele pentru numirea unui nou antrenor.

Nicolae Dică (39 de ani), liber de contract după ce după etapa a 10-a a Ligii 2 s-a despărțit de Campionii FC Argeș, pare să fie favorit pentru a prelua banca tehnică a echipei din județul Teleorman, susține site-ul local Teresport.

Nicolae Dică se afla pe banca echipei care a dus la schimbarea lui Erik Lincar, antrenorul care a promovat Turris-Oltul în Liga 2 și a făcut-o lider în acest sezon, poziție pe care a stat în opt etape (5-12). Campionii FC Argeș cu Dică antrenor a învins, la Pitești, cu 3-2 formația din Turnu Măgurele. La finalul acelui joc, Lincar demisiona.

Și Dan Alexa (40 de ani) este în cărți pentru a prelua Turris. Timișoreanul e liber de contract după ce de curând s-a despărțit de Astra. Alexa a fost ofertat să vină la echipa din Turnu Măgurele și după demisia lui Lincar, însă atunci încă era la Giurgiu și a refuzat.

Turris-Oltul are timp pentru a alege un nou antrenor. În acest weekend nu joacă, pentru că Petrolul a amânat meciul de la Turnu Măgurele, deoarece are doi jucători la naționala U18. Teleormănenii ar avea următorul meci în jurul datei de 2 noiembrie, în etapa a 15-a, în deplasare la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda.

Articol scris de Octavian VASILESCU și Marius ANGHEL
Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Pe aceeași temă