FK Miercurea Ciuc, la pământ! CS Mioveni a făcut-o KO în 30 de minute, iar reacția lui Robert Ilyeș spune totul despre situația din interior: ”O problemă a lovit în cap jucătorii și n-am știut să gestionăm situația”

Andrei PASCU 02 May. 2024, 20:14 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a fost o echipă fără vlagă în partida cu CS Mioveni, de joi seară, din deplasare. Ciucanii nu au mișcat în fața trupei lui Constantin Schumacher, în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2. Au cedat cu 1-3!

Formația lui Robert Ilyeș a primit trei goluri în nici 30 de minute, iar prestația jucătorilor l-a dezamăgit pe antrenor, care, după cum a afirmat la finalul întâlnirii, nici nu știa pe cine să înlocuiască în defensivă, fiind dezamăgit de mai toți jucătorii.

FK Miercurea Ciuc, KO la Mioveni: 1-3 cu echipa lui Constantin Schumacher

Încă din minutul 34 a făcut prima schimbare Ilyeș, când scorul era 3-0 pentru CS Mioveni. L-a introdus pe Ervin Bakoș în locul lui Botond Gergely. Linia de fund a ciucanilor a cedat prima dată în minutul 7, când a marcat Remus Guțea, iar 11 minute mai târziu același Guțea făcea dubla. Ștefan Blănaru a reușit apoi să stabilească scorul primei reprize, în minutul 26, când a marcat de la 11 metri.

FK Miercurea Ciuc a terminat rău prima repriză a partidei, una pe care era obligată să o câștige pentru a mai spera la promovarea directă. Însă, în partea a doua doar un gol a marcat formația lui Robert Ilyeș, prin Richard Jelena, în minutul 64.

  • FK Miercurea Ciuc, contra CS Mioveni: Gyenge – Gal-Andrezly, Gergely (Bakoș 34′), Csuros (cpt.), Vita (Marrone 46′, Makrai 78′) – Jebari, Vereș – B. Pinter (Szondi 46′), Babati (Bloj 65′), Ronai – Jelena
    Rezerve neutilizate: Karacsony – J. Nagy, Al. Ureche, Balogh

La finalul partidei, ”principalul” oaspeților a caracterizat în cuvinte dure prestația echipei sale, anume că s-a prezentat foarte slab comparativ cu așteptările pe care le are, iar acum este cu gândul doar la pregătirea barajului de promovare, pentru că accederea directă în prima divizie e, în mare măsură, un capitol încheiat pentru FK Miercurea Ciuc.

Robert Ilyeș, după eșecul de la Mioveni: ”Nu știam pe cine să schimb din apărare. Echipa a fost lamentabilă”

Apărarea a fost scoasă în evidență de Robert Ilyeș pentru prestația din partida de la Mioveni, dar nici ceilalți jucători nu au scăpat de analiza dură a antrenorului. În plus, pe lângă schimbarea făcută încă din minutul 26 în defensivă, și la pauză a mutat antrenorul în apărare. L-a introdus pe Botond Szondi în locul lui Daniel Vita.

O victorie meritată a echipei gazdă, un joc foarte consistent, la care nu am avut replică și a meritat Mioveni victoria. În minutele 10, 15, 20 nu știam pe cine să schimb din apărare. Bine, au fost și jucători care nu au jucat până acum, s-a văzut și lipsa de jocuri, dar înfrângerea nu poată fi pusă pe acest aspect.

Toată echipa a fost lamentabilă, lamentabilă! Ăsta e cuvântul!

Nu se mai poate spune nimic după acest eșec, a fost sub orice critică! N-am cuvinte. (…) Nu mi-am recunoscut echipa, nu am arătat niciodată așa în defensivă. E ceva dureros, sincer nici nu știu de unde să încep. Totuși, în campionat am arătat un joc plăcut, dar acum nu am reușit să legăm nici patru pase.

Este un moment dureros, nu știu cum voi reuși să redresăm situația, pentru că dacă ne prezentăm așa la baraj, o să ne facem de râs. Ar fi păcat pentru tot ce am lucrat până acum.

(N.r. – Cum a fost revederea cu Constantin Schumacher?) Am câștigat cu el campionat, cupă, a fost o plăcere. Din păcate, azi a câștigat el”, a spus Robert Ilyeș la conferința de presă și la microfonul Digi Sport, la finalul partidei de la Mioveni.

Probleme interne la FK Miercurea Ciuc! Diminuarea salariilor, cauza?!

Starea de spirit din interiorul FK Miercurea Ciuc nu este cea mai bună, iar conducerea are partea ei de vină se pare, pentru o decizie luată după rezultatele nu foarte bune din etapele trecute din play-off-ul Ligii 2. Deși nu a vrut să ofere detalii despre ce se întâmplă la club, Robert Ilyeș a transmis anumite semnale care duc cu gândul la ceea ce s-a întâmplat la nivelul vestiarului și nu numai.

La începutul săptămânii, președintele clubului harghitean, Zoltan Szondi, i-a băgat în ședință pe jucători și antrenori, iar după cum Liga2.ro anunța în exclusivitate, a decis diminuarea cu 25 la sută a contractelor acestora.

Robert Ilyeș nu a declarat cu subiect și predicat că acesta ar fi unul din motivele anumitor nemulțumiri de la nivelul echipei, dar e posibil să fie chiar ”mărul discordiei” din interior.

Mental, cred că după ce am pierdut meciul de la Buzău echipa a suferit un șoc. A venit acea înfrângere care ne-a dereglat, se vede că echipa e debusolată, a pierdut încrederea de a juca și din această cauză a intervenit și o problemă și în vestiar și…. nu pot să dezvolt subiectul pentru că… o problemă care a lovit în cap jucătorii și cred că nu am mai putut să gestionăm situația”, a mai spus Ilyeș la final.

Robert Ilyeș face strategia pentru barajul de promovare

FK Miercurea Ciuc este pe locul 5 acum, dar mai are șanse mici de promovare directă în prima divizie. În același timp, are de recuperat cinci puncte în raport cu locul 4, Gloria Buzău, șase puncte față de locul 3, CSC Șelimbăr, nouă față de locul 2, Corvinul Hunedoara, iar de locul 1, Unirea Slobozia, o despart 16 puncte.

În plus, toate formațiile amintite, au câte un meci mai puțin, pentru că nu au jucat momentan în etapa a 8-a.

În ceea ce privește programul din grupa pentru promovare, în etapa a 9-a din play-off-ul Ligii 2 FK Miercurea Ciuc va întâlni Corvinul Hunedoara, pe teren advers, pentru ca ultima partidă să aibă loc acasă, contra Gloriei Buzău.

Robert Ilyeș a vorbit despre ce va urma la gruparea ciucană de acum, când începe să facă planul pentru barajul de promovare în SuperLiga României.

(N.r. – Credeți că pot promova echipele din Liga 2 în SuperLiga României în urma barajului?) ”De ce nu?! Depinde și de jucători, cum se motivează, se poate întâmpla orice. Depinde și de echipa care va juca prima acasă, poate avea un elan. Nu am un anumit adversar pe care vreau să îl întâlnesc, vedem ce ne aduce soarta.

Dacă echipa o să joace cum am jucat când ne-a ieșit jocul, atunci da, putem pune probleme echipelor din Liga 1. Trebuie să ne uităm că echipele din Liga 1 au jucători mult mai valoroși ca noi, cu experiență mult mai mare.

(N.r. – FK Miercurea Ciuc are infrastructură de prima divizie) Avem bază sportivă de Liga 1, dar acolo se schimbă situația, trebuie să aduci jucători de valoare.

Mai avem două meciuri… mai ales la Hunedoara, dacă nu te prezinți sută la sută concentrat, să faci un meci bun… Hunedoara e o echipă foarte bună, mai ales acasă. Sper să facem un meci bun la Buzău, pentru a ne pregăti pentru baraj.

Sper ca jucătorii să-și revină și să-și dorească, până la urmă e vorba de carierele lor. Un jucător poate să facă un meci bun, apoi poate să meargă la o echipă mare”, a mai punctat Ilyeș.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 02 May. 2024, 20:14 Liga 2
Pe aceeași temă