”FC U” Craiova și-a găsit nașul în amicale! SCM Gloria Buzău a învins echipa lui Eugen Trică. Concluziile lui Ilie Stan după joc | VIDEO

Marius ANGHEL 16 Aug. 2020, 12:49 Liga 2
”FC U” Craiova și-a găsit nașul în amicale! SCM Gloria Buzău a învins echipa lui Eugen Trică. Concluziile lui Ilie Stan după joc | VIDEO

”FC U” Craiova și-a găsit nașul după ce în primele șase amicale desfășurate în această vară, toate contra unor echipe din Liga 2, câștigase cinci dintre ele și într-unul obținuse o remiză. De această dată, vineri seară, formația antrenată de Eugen Trică a pierdut la Buzău, cu 1-0, cu SCM Gloria, și ea viitoare adversară în noua ediție a ligii secunde.

Cosmin Tucaliuc a înscris golul victoriei

Unicul gol al partidei desfășurate în nocturnă pe stadionul Gloria din Buzău a fost marcat în repriza secundă, în minutul 58. Atunci, Cosmin Tucaliuc a preluat la 23 de metri, de lângă Călin Cristea, o minge respinsă în față, neglijent, de Radu Negru, l-a fentat pe Costinel Gugu în marginea careului și a șutat cu stângul de la 14 metri ușor lateral dreapta la colțul lung, învingându-l pe Robert Popa.

Tot buzoienii au mai avut o șansă mare să înscrie și după aceea, când au lovit, însă, bara.

Pentru echipa craioveană au jucat și cei doi jucători pe care i-a achiziționat în această vară chiar de la SCM Gloria. Titular a fost Valentin Munteanu, iar în partea secundă a intrat și Alexandru Gîț (foto text, lângă Călin Toma). Despre plecarea lui Munteanu, Ilie Stan a spus că ”dragostea cu forța nu se face. I-am dat drumul să meargă, să-i fie bine lui și familiei lui, dacă așa a crezut el de cuviință.”

Ilie Stan: ”Eu zic că suntem pe un drum bun. Sunt mulțumit în momentul actual”

La finalul partidei, antrenorul echipei buzoiene, Ilie Stan, și-a felicitat jucătorii, cu toate că a remarcat și greșeli din partea lor. Stan vrea să aibă o formație mai responsabilă, agresivă și dispusă la sacrificiu.

”Jocurile amicale îți spune exact nivelul la care ești, după un cantonament, zic eu, bunicel, de 8 zile, în care am încercat să compensăm atât din punct de vedere fizic, cât și tehnico-tactic. Îi felicit pe toți jucătorii, pentru că au avut atitudine în timpul antrenamentelor, și s-a văzut și astăzi. Chiar dacă în unele momente am greșit din punct de vedere tactic. Eu zic că suntem pe un drum bun, după o perioadă de patru luni de pauză este foarte greu să intri în ritm. Eu sunt mulțumit în momentul actual. Încercăm, ușor – ușor, să fim pregătiți 100 la sută pentru prima etapă de campionat.

Încercăm de la antrenament la antrenament, de la joc la joc să creionăm un 11 puternic, dispus la sacrificiu, să își facă fiecare treaba. Vreau o echipă mult mai agresivă, mult mai disciplinată tactic, mai responsabilă. Și o să vedeți că, cu timpul, o să se vadă aceste lucruri”, a spus Ilie Stan la finalul partidei cu ”FC U” Craiova.

SCM Gloria Buzău: R. Stoian – Sg. Pîrvulescu, Ghinga, Perju, C. Toma, Savin, Iul. Roșu, Tucaliuc, Huiban, Chică-Roșă, Nedelea
Rezerve: Al. Barna – R. Șerban, Cip. Petre, Stăiculescu, Mih. Tudose, C-tin. Stoica, Ceaușel, M. Constantinescu, Andr. Ignat, Dr. Lazăr
Antrenor: Ilie Stan

U Craiova 1948 SA: Rob. Popa – R. Negru, M. Avram, Gugu, Huyghebaert, Vl. Pop, C. Cristea, Stoenac, Val. Munteanu, Andr. Ciolacu, Cl. Bălan
Rezerve: Mogoșanu – Gîț, Raicea, Blidar, Campagno, Dr. Albu, Criștiu, Zimța, Maslac
Antrenor: Eugen Trică

Pentru SCM Gloria Buzău, acesta a fost al doilea succes în jocurile test, dar și cel mai important obținut. În precedentele trei amicale a întâlnit CSM Râmnicu Sărat (scor 5-0), Concordia Chiajna (scor 0-2) și CSM Focșani (scor 1-2).

Următorul amical al buzoienilor este programat în data de 22 august, cu Dunărea Călărași.

U Craiova 1948 SA a mai desfășurat până acum șase amicale, cu: CSM Reșița (scor 5-2), Concordia Chiajna (scor 1-1), Ripensia Timișoara (scor 2-2), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (scor 2-1), Pandurii Târgu Jiu (scor 4-0) și Farul Constanța (scor 2-0).

Rezumarul amicalului SCM Gloria Buzău – U Craiova 1948 SA:

https://www.youtube.com/watch?v=viGtPamMyp4&feature=youtu.be

Desfășurarea amicalului dintre SCM Gloria Buzău și U Craiova 1948 SA:

https://www.facebook.com/FCUniversitateaOFFICIAL/videos/345702283491661/

https://www.facebook.com/FCUniversitateaOFFICIAL/videos/804121846797889/

Foto: Ediție specială

Marius ANGHEL 16 Aug. 2020, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă