”FC U” Craiova a mutat pe piața transferurilor. Liderul Ligii 2 l-a adus pe Arsene Luboya de la Fotbal Comuna Recea

Răzvan STÎNGĂ 17 Dec. 2020, 16:47 Liga 2
”FC U” Craiova a mutat pe piața transferurilor. Liderul Ligii 2 l-a adus pe Arsene Luboya de la Fotbal Comuna Recea

U Craiova 1948 SA a reușit primul transfer al iernii. Liderul din Liga 2 a anunțat aducerea atacantului Arsene Luboya (28 de ani). Congolezul a evoluat în prima parte a sezonului tot în divizia a doua din România, la Fotbal Comuna Recea. A fost unul dintre jucătorii importanți ai maramureșenilor, prinzând 11 meciuri, toate în Liga 2, și reușind trei goluri.

Arsene Luboya, contract pe șase luni cu ”FC U” Craiova 

”FC U” Craiova și Arsene Luboya au căzut de acord asupra unui contract pe șase luni, până la finalul campionatului. Însă, dacă atacantul african va da un randament bun, înțelegerea va fi prelungită cu un an, după cum prevede o clauză din contract.

Trecerea în Bănie reprezintă a treia echipă pentru care va juca Arsene Luboya în România. În sezonul 2019-2020, a evoluat pentru CSM Reșița.

”Bine ai venit, Arsene Luboya!

Atacantul congolez Arsene Luboya, ultima oară legitimat la ACS Comuna Recea, a semnat pe o perioadă de șase luni, cu opțiune de prelungire pentru încă un an”, a anunțat Fotbal Club Universitatea 1948.

”FC U” Craiova a pus pe liber doi fotbaliști, imediat după ultimul meci al anului 

Așadar, venirea lui Luboya reprezintă primul transfer făcut de ”FC U” Craiova în pauza de iarnă. Oltenii s-au despărțit însă de doi jucători, la câteva zile după disputarea ultimului meci din acest an, în Liga 2, victoria cu 3-2 la Târgu Jiu cu Pandurii. Au renunțat la un fundaș, Samuel Luică (23 de ani), și la un mijlocaș, Ionuț Tănase (22 de ani).

Cei doi nu erau în planurile ”FC U” Craiova încă de la începutul campionatului. Încă din vremea mandatului lui Eugen Trică au fost anunțați că nu intră în vederile antrenorului. Acest lucru a continuat și în mandatul scurt al lui Nicolo Napoli, dar și după plecarea acestuia. Drept dovadă, Samuel Luică și Ionuț Tănase nu au evoluat nici măcar un minut în acest sezon.

”FC U” Craiova termină pe primul loc anul, la patru puncte peste următoarele două clasate 

U Craiova 1948 SA, în postura de nou-promovată în Liga 2, încheie prima parte a sezonului pe locul 1, cu 30 de puncte acumulate în 14 meciuri desfășurate în 15 etape, fiind, totodată, singura echipă neînvinsă în acestă ediție de campionat. Podiumul este completat de Viitorul Pandurii, 26 de puncte în 14 partide, și Rapid, 26 de puncte în 14 meciuri, dar cu un golaveraj inferior gorjenilor.

”FC U” Criova mai are șase meciuri programate în sezonul regular în Liga 2, în 2021 cu: Turris Oltul (acasă), Concordia Chiajna (deplasare), CS Mioveni (acasă), ”U” Cluj (deplasare), Farul (acasă) și CSM Reșița (deplasare).

Foto: Fotbal Club Universitatea 1948 și Adrian Berger / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-a-incercat-sa-mute-si-in-structurile-de-conducere-dar-arestarea-lui-adrian-mititelu-a-sistat-negocierile-mircea-bornescu-trebuia-sa-fie-noul-presedinte-lucru-19162570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mititelu-citat-la-sediul-frf-desi-se-afla-in-inchisoare-patronul-fc-u-craiova-e-parat-in-contradictoriu-cu-craiova-din-liga-1-19162246

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-are-liber-din-2021-sa-joace-pe-ion-oblemenco-taxa-pe-care-trebuie-sa-o-achite-dupa-ce-autoritatile-locale-permit-acum-ca-pe-arena-din-banie-sa-se-joa-19162220

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Dec. 2020, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă