FC Buzău va juca în noul sezon sub numele de Gloria Buzău, însă nu vrea să fie asociată cu trecutul acestui brand

Marius ANGHEL 05 Jul. 2022, 17:01 Liga 2
FC Buzău va juca în noul sezon sub numele de Gloria Buzău, însă nu vrea să fie asociată cu trecutul acestui brand

FC Buzău, echipa care în vara trecută cesiona locul în Liga 2 de la SCM Gloria Buzău, va evolua cel puțin în noul sezon al eșalonului secund sub denumirea de la Gloria Buzău, după ce Comitetul Executiv al FRF a aprobat acest lucru în ședința din data de 29 iunie 2022.

Conducerea clubului din Crâng nu vrea ca noua Gloria Buzău să fie asociată cu ultima Gloria Buzău și spune prin președintele ei, Auraș Brașoveanu, într-o discuție cu redactorul Liga2.ro, că echipa din Liga 2 va activa în noul sezon sub brandul orașului și al județului, Gloria, după cum spunea primarul Constantin Toma, însă va continua să utilizeze sigla FC Buzău.

Gloria Buzău, însă nu Gloria Buzău cea din trecut!

Asocierea pe care Liga2.ro i-a făcut-o brandului Gloria Buzău cu ultima echipă care a activat sub acest nume, cea care în 2016 intra în faliment la scurt timp după ce FRF dicta sancțiuni istorice pentru fotbalul românesc, din cauza implicării în jocuri aranjate pentru pariuri, a stârnit reacții de nemulțumire din partea actualului club din Crâng.

Deși numele de Gloria Buzău te duce automat cu gândul la istoria clubului din Crâng, cu bune și rele, actuala conducere a noii Gloria Buzău, fosta SCM Gloria Buzău, fosta FC Buzău, vrea ca echipa din Liga 2 să nu fie asociată în vreun fel cu trecutul Gloriei. Nici cu echipa din anii 70-80, care ajungea până pe locul 5 în Divizia A, nici cu cea care promova în prima ligă sub comanda lui Viorel Ion și Ilie Stan (2007) și mai apoi intra în faliment (2016) din cauza problemelor financiare, dar și a faptului că nu și-a mai putut desfășura activitatea fiindcă antrenorii și majoritatea jucătorilor au fost suspendați de FRF pentru implicare în aranjarea de meciuri pentru pariuri.

Mai mult, conform celor spuse de Brașoveanu, noua Gloria Buzău nu va evolua sub o siglă care să indice acest nume, fiindcă nu există una, ci va continua să activeze sub sigla de FC Buzău.

Dreptul de a folosi marca Gloria Buzău l-a primit de la SCM Gloria Buzău, club de drept public deținut de primăria Buzău de la care a și cesionat locul în Liga 2, cel care s-a judecat cu FC Gloria Buzău pentru folosirea acestui nume.

FC Buzău a și publicat un comunicat de presă prin care vorbește despre utilizarea mărcii Gloria Buzău:

”Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău
Comunicat de presă
Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, întrunit în mod statutar, în prezența tuturor membrilor săi, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal, la data de 29 iunie 2022 aprobă, cu unanimitate de voturi, ca FC Buzău să joace în sezonul 2022-2023 sub marca „Gloria Buzău”.
Pentru că în media locală şi naţională au fost lansate ipoteze de lucru pe marginea legalităţii/moralităţii folosirii mărcii „Gloria Buzău”, conducerea AS FC Buzău vine în întâmpinarea acestora cu următoarele precizări:
1. SCM Gloria Buzău (Sport Club Municipal Gloria Buzău) a obţinut în Instanţă, împotriva acţiunii intentată de FC Gloria Buzău SA (Societate pe Acţiuni – de drept privat) dreptul de a folosi denumirea „Gloria Buzău”, în afara oricăror tangenţe cu sigla şi palmaresul clubului aflat în faliment.
2. AS FC Buzău, în baza unui contract de licenţă – marcă, a obţinut dreptul de a folosi gratuit sintagma „Gloria Buzău”, pentru sezonul 2022-2023, Liga 2, şi Cupa României, de la SCM Gloria Buzău, fără a avea legătură cu fosta FC Gloria Buzău SA.
Conducerea
AS FC Buzău.”

O nouă siglă, dar neoficială!

Chiar dacă Auraș Brașoveanu ne-a transmis că noua Gloria Buzău va activa tot sub sigla FC Buzău, fiindcă marca Gloria Buzău primită de la SCM Gloria Buzău nu are și o siglă oficială, pe pagina de Facebook a clubului a apărut deja o nouă siglă care ar putea fi utilizată de echipă în campionat.

După cum se poate observa în imaginea de mai jos, pe sigla FC Buzău au fost făcute modificări și în loc de numele de ”Asociația Sportivă Fotbal Club Buzău” apare ”Gloria Buzău”. Aceasta nu este, însă, un logo oficial.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-s-a-edificat-in-mare-masura-si-va-deplasa-la-poiana-brasov-lotul-pe-care-gloria-buzau-va-miza-in-urmatorul-sezon-de-liga-2-vom-trage-linie-19236417

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-mila-gloria-buzau-a-umilit-o-echipa-de-liga-4-in-debutul-amicalelor-de-vara-cristian-pustai-cu-inca-patru-fotbalisti-noi-in-lot-19236271

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-finalizat-programul-perioadei-de-pregatire-va-disputa-sase-meciuri-amicale-iar-patru-dintre-adversare-sunt-din-liga-2-19236228

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-gloria-buzau-a-revenit-la-viata-si-e-ca-si-noua-la-6-ani-distanta-dupa-ce-frf-o-spulbera-cu-sanctiuni-in-urma-implicarii-in-aranjamente-pentru-pariuri-in-noul-sezon-de-liga-2-nu-va-mai-juc-19236151

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-685-de-jucatori-au-evoluat-in-sezonul-2021-2022-de-liga-2-dintre-care-13-au-urcat-in-timpul-campionatului-in-liga-1-iar-257-au-inscris-unirea-constanta-a-utilizat-cei-mai-multi-unirea-19236213

Marius ANGHEL 05 Jul. 2022, 17:01 Liga 2
Pe aceeași temă