FC Brașov, reacție târzie după verdictul TAS, care trimite clubul în Liga 3. Primele măsuri, câți jucători au plecat, ce se întâmplă cu meciul din Cupa României și ce urmează mai departe

Adi MARICA 08 Aug. 2023, 15:00 Liga 2
FC Brașov, reacție târzie după verdictul TAS, care trimite clubul în Liga 3. Primele măsuri, câți jucători au plecat, ce se întâmplă cu meciul din Cupa României și ce urmează mai departe

La o zi după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a respins apelul depus de FC Brașov împotriva Federației Române de Fotbal, clubul brașovean retrogradat în Liga 3 din cauza faptului că nu a îndeplinit condițiile minime de continuare în Liga 2 a reacționat printr-un comunicat de presă.

Conducerea FC Brașov, invitată să demisioneze după ce clubul nu a îndeplinit condițiile minime de continuare în Liga 2

Primele măsuri luate de șefii clubului finanțat de municipalitate pentru dezastrul din ”cazul licența”: toți cei din conducerea clubului sunt invitați să-și prezinte demisiile.

Prin plecare lui Marin Mitran la începutul lunii iunie, în conducerea FC Brașov au mai rămas secretarul Cristian Mățău, directorul economic Ladislau Opra și managerul Bogdan Petric.

În momentul în care FC Brașov nu primea certificarea pentru Liga 2, Mitran, ajuns între timp la ACSM Ceahlăul, club nou-promovat în Liga 2, spunea că este ”total surprins” că echipa pe care a prezidat-o timp de un an nu a îndeplinit condițiile minime de continuare în Liga 2. ”Sunt surprins de faptul că FC Brașov nu a luat licența pentru Liga 2. Chiar îmi pare foarte rău și sper să obțină licența la TAS.  Poate sunt mult mai severe controalele la FRF, poate s-au făcut și ceva greșeli, dar eu cred că, în final, FC Brașov  va primi licența pentru Liga 2! Eu știu că nu au fost probleme! Până în luna decembrie, toți jucătorii erau la zero!”, spunea, la jumătatea lunii iulie, Mitran pentru Liga2.ro, cel care la prezentarea sa la Ceahlăul se lăuda că este un conducător cu multă experiență, că are relații, contacte și știe tot ce se întâmplă în fotbalul românesc.

FC Brașov se prezintă la meciul din Cupa României

Altfel, clubul a anunțat că echipa se va prezenta la meciul de miercuri din Turul 2 al Cupei României, cu AFC Odorheiu Secuiesc, pentru a evita excluderea din competițiile organizate de FRF. Astfel, FC Brașov nu exclude varianta de a continua în Liga 3 în noul sezon competițional.

Meciul este programat miercuri, de la ora 17:30, la Odorheiu Secuiesc, echipă care în primul tur a trecut la ”masa verde” de altă echipă din Brașov, de SR, cea susținută de suporterii stegari, după ce aceasta s-a prezentat la joc fără măcar șapte fotbaliști legitimați corespunzător!

Comunicatul FC Brașov după verdictul TAS:

”FC Brașov – interzis în Liga a 2-a

În cursul zilei de ieri am primit decizia finală de la TAS privind dreptul de joc al clubului nostru în Liga a 2-a. Din păcate, decizia ne interzice dreptul pe care l-am câștigat pe teren. FC Brașov a primit automat drept de joc în Liga a 3-a.

Momentan situația este una grea. Jucătorii au fost informați despre această decizie și în mai puțin de 24 de ore, 15 dintre ei au semnat deja actele de reziliere ale contractelor. Sunt liberi să semneze cu orice alt club. Le mulțumim pentru tot ce au făcut pentru clubul nostru și le urăm succes.

Revenind la problemele de licențiere. Din cauza modului de întocmire și de prezentare a dosarului de licențiere am ajuns în această situație. Vorbim, deci, de probleme de formă. Situația este cu atât mai frustrantă cu cât, pe fond, FC Brașov nu avea probleme financiare. Salariile erau la zi, nu existau litigii cu jucători sau alți membri ai clubului. De asemenea, clubul avea asigurată finanțarea pentru sezonul 2023 – 2024 din Liga a 2-a și aveam gânduri de promovare în prima ligă.

Cine este vinovat? Este o vină colectivă a tuturor celor din echipa de management a clubului. În aceste condiții toți cei din conducere care încă mai au contracte valabile își vor prezenta demisiile.

FC Brașov se va prezenta la meciul de mâine din Cupa României. Va participa cu o echipă formată în mare parte din juniori. E normal ca una dintre competițiile oficiale ale fotbalului din România să fie onorată.

Vor urma reorganizări și decizii despre viitorul clubului. Este important de știut că în ultimii ani FC Brașov a reușit să dezvolte o academie de copii și juniori care are rezultate. Poate fi o pepinieră importantă atât pentru fotbalul brașovean, cât și pentru cel din țară. Vorbim de aproape 300 de copii și juniori care trebuie să își continue activitatea”, se precizează în comunicatul FC Brașov.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2023-2024-fc-brasov-out-progresul-spartac-in-19279233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-comunicat-dupa-ce-a-aflat-ca-va-continua-in-liga-2-alegem-sa-privim-oportunitatea-de-a-ramane-in-acest-esalon-ca-un-omagiu-19279243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-sarbatorit-revenirea-in-liga-2-19279308

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-2-al-cupei-romaniei-19278800

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/sr-brasov-s-a-facut-de-ras-in-cupa-romaniei-19278784

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-mitran-despre-situatia-de-la-fc-brasov-sunt-surprins-19277279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/altul-la-rand-marin-mitran-a-rezistat-doar-un-an-ca-presedinte-la-fc-brasov-am-dorit-sa-ma-intalnesc-cu-primarul-am-discutat-ne-am-strans-mana-si-asta-a-fost-tot-unde-va-ajunge-19276305

Adi MARICA 08 Aug. 2023, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă