FC Brașov i-a dat lovitura Buzăului: i l-a suflat pe golgheterul Adi Chică-Roșă! Alți doi jucători semnează cu trupa antrenată de Dan Alexa, iar cuplul croat din defensivă se destramă

Adi MARICA 08 Jul. 2022, 12:38 Liga 2
FC Brașov i-a dat lovitura Buzăului: i l-a suflat pe golgheterul Adi Chică-Roșă! Alți doi jucători semnează cu trupa antrenată de Dan Alexa, iar cuplul croat din defensivă se destramă

FC Brașov a reușit să de o lovitură pe piața transferurilor în Liga 2. A obținut împrumutul atacantului Adi Chică-Roșă (23 de ani) de la FC Botoșani, jucător care în sezonul recent încheiat al eșalonului secund a fost golgheterul formației din Buzău.

Trupa din Crâng a negociat cu FC Botoșani pentru achiziționarea definitivă a ”vârfului” de atac, însă cele cluburi nu au ajuns la un acord.

Adi Chică-Roșă va juca tot în Liga 2, dar la FC Brașov, nu la Buzău

FC Brașov a obținut semnătura atacantului Chică-Roșă, care a fost dorit insistent și de Gloria Buzău, echipă unde a evoluat sub formă de împrumut în ultimii doi ani.

Jucătorul originar din Botoșani a fost unul dintre golgheterii sezonului recent încheiat al Ligii 2, cu 15 goluri marcate în 23 de meciuri jucate pentru FC Buzău (vechea denumire a Gloriei Buzău), la egalitate cu Sory Diarra (Petrolul) și Bogdan Chipirliu (Steaua). Totuși, Chică-Roșă a marcat șapte din cele 15 goluri în două meciuri cu echipe prinse în momente delicate (trei în 14-0 cu Unirea Constanța și patru în 7-0 cu Brăila), și, în plus, față de Diarra și Chipirliu, el a jucat apoi în play-out, o competiție mai slab valorică decât play-off-ul.

În sezonul 2020-2021, Chică-Roșă a evoluat în 18 meciuri pentru echipa din Buzău și a marcat 3 goluri.

”Am venit cu gânduri foarte bune. E o nouă provocare pentru mine de a juca la FC Braşov. Mă simt bine aici, am venit cu gânduri pozitive. Vreau să repet sezonul trecut, poate şi mai bine. Şi vreau să prindem cel puțin play-off-ul. Se poate play-off-ul şi să ne batem la promovare. Încerc să dau cât mai multe goluri, să-mi ajut echipa. Nu contează cine marchează. Important e să câştige echipa şi să luăm cele 3 puncte”, a spus Chică-Roșă după ce a semnat pe un sezon cu FC Brașov, unde ajunge sub formă de împrumut de la FC Botoșani.

Ivan Fustar rămâne, Luka Maric a plecat la Concordia Chiajna

Altfel, cuplul croat de fundași de la FC Brașov, Ivan Fustar – Luka Maric, se destramă.

Ivan Fustar (32 de ani) a avut o întâlnire ieri, la sediul clubului, cu președintele Marin Mitran și antrenorul Dan Alexa, iar la final a semnat prelungirea contractului cu FC Brașov pentru încă un sezon și chiar a fost de acord cu o diminuare a contractului!

În schimb, Luka Maric (35 de ani) s-a despărțit de gruparea brașoveană. Croatul a ajuns la echipă în luna februarie, fiind a treia din România la care a activat, după Dinamo și Campionii FC Argeș. Maric își va continua cariera în România, acesta fiind dorit de Concordia Chiajna. De altfel, acesta s-a și antrenat ieri cu echipa ilfoveană antrenată de Ianis Zicu.

Fustar a evoluat în 12 meciuri (847 minute) pentru FC Brașov și a marcat 2 goluri, în timp ce Maric a fost utilizat în 7 partide (549 minute) și a înscris un gol.

Rareș Lazăr și Alexandru Martinov semnează și ei cu FC Brașov

Tot la capitolul achiziții, mijlocașul Rareș Lazăr, ultima dată fost la Poli Timișorea, dorit insistent de Dan Alexa, este jucătorul Brașovului, în timp ce Alexandru Martinov, fost la CSC Dumbrăvița, urmează și el să semneze contractul, chiar dată timișenii nou-promovați în Liga 2 și-l doreau în continuare în lot.

”Un pas important în cariera mea. Vreau să fac lucruri importante la Braşov. Mai exact să prindem play-off-ul şi după aceea să ne luptăm la promovare. Sunt fericit că am ajuns aici. Nu intră în discuţie altceva, decât play-off. Trebuie să ne cunoaştem mai bine, să facem o echipă omogenă pentru prima etapă. Şi să începem campionatul foarte bine, ăsta e cel mai important lucru. Trebuie să începem bine ca să fim sus, acolo, în iarnă. Asta contează enorm”, a declarat Rareş Lazăr, care a fost împrumutat un an de la Rapid, club de care aparține contractual. În sezonul trecut, Lazăr a retrogradat sportiv cu Poli Timișoara în Liga 3.

Și în privința restanțelor sunt vești bune la FC Brașov. După ce Consiliul Local al municipiului Brașov a aprobat finanțarea clubului, fotbaliștii și angajații divizionarei secunde, neplătiți din luna februarie, au început să încaseze.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Alex Nicodim (Mediafax Foto) și FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/banii-publici-pe-vine-spre-fc-brasov-dan-alexa-are-doi-noi-jucatori-la-antrenamente-si-vrea-sapte-opt-transferuri-19236728

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/exclusiv-cuantumul-premiilor-in-bani-pentru-noul-format-al-cupei-romaniei-in-sezonul-2022-2023-o-echipa-poate-ajunge-sa-castige-354-000-de-euro-diferenta-mare-de-premiere-intre-invinsa-si-castiga-19236648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tine-te-bine-dezvaluirile-povestitorului-ioan-marginean-un-presedinte-care-isi-da-nota-5-dupa-mandatul-la-fc-brasov-am-facut-trei-greseli-enorme-19236412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-fc-buzau-negociaza-transferul-definitiv-al-lui-adi-chica-rosa-golgheterul-ligii-a-2-a-discutiile-cu-fc-botosani-au-ajuns-la-suma-de-transfer-19214213

Adi MARICA 08 Jul. 2022, 12:38 Liga 2
Pe aceeași temă