FC Brașov a pierdut amicalul cu Farul, Hagi a fost mulțumit de replica echipei din Liga 2: ”Ne-au întins bine!” Concluziile lui Dan Alexa

Adi MARICA 29 Jun. 2022, 15:42 Liga 2

FC Brașov și Farul Constanța s-au întâlnit astăzi, 29 iunie, la baza sportivă Campo Verde din Ghimbav, în primul amical al verii pentru ambele echipe.

Trupa din Liga 1 antrenată de Gheorghe Hagi s-a impus cu scorul de 3-1 (1-0), dar brașovenii lui Dan Alexa au pus probleme, lucru remarcat chiar de ”Rege”, care ”avea alte informații despre echipa Brașovului”.

Kiki a deschis scorul cu un gol din foarfecă! Pentru FC Brașov a marcat Vlad Mihalcea

Brașovenii au început bine, iar puștiul Eduard Lambrinoc a avut primele ocazii la poarta lui Buzbuchi. Reacția Farului a venit prin Boboc, scăpat singur cu Laurențiu Popescu, iar portarul brașovean a reușit să respingă.

Kiki deschis scorul, în minutul 19, cu o execuție de efect, foarfecă din 6 metri, după o fază lucrată în careu de Malama. Brașovenii putea egala rapid, după un contratac rapid cu Roșu în rol de servant și cu Lambrinoc la finalizare.

Și Horia Popa a fost aproape de un gol de poveste: bară cu un șut de la circa 25 de metri lateral dreapta, după o ieșire hazardată a portarului Buzbuchi, presat de Lambrinoc.

Brașovenii au început bine partea secundă, Roșu și Lascu au ratat șanse bune de a marca, dar Farul s-a desprins prin golul lui Ionuț Cojocaru, care s-a distrat cu fundașii brașoveni și l-a învins pe Daniel Mutu (54).

Intrat de doar câteva minute, Mihalcea a recuperat o minge la 35 de metri de poarta adversă, a pătruns în careu și a înscris după ce a driblat și portarul, fază la care Hagi a făcut o adevărată criză de nervi. Scorul final a fost stabilit de Pitu, cu un șut la colțul scurt, după o nesincronizare în defensiva brașoveană.

Dan Alexa: ”Am pus probleme Farului”

Dan Alexa, antrenorul de la FC Brașov, spune că evoluția jucătorilor săi a fost peste așteptările sale.

”Un duel cu Gică Hagi te motivează foarte mult. Am început pregătirea de puțin timp și nu am reușit încă să aducem jucători să ne întărim. Cred că a fost un test bun pentru ambele echipe. A fost peste așteptările mele acest meci, am făcut un joc bun, am ratat cinci-șase situații mari de a înscrie și mă bucur că am pus probleme Farului, o echipă care își domină adversarii și în Liga 1”, a spus Alexa.

”Chirurgul” cere transferuri pentru a-și îndeplini obiectivul. ”Am jucat cu mulți jucători care sunt la final de contract, trebuie să vedem ce ținem și ce transferuri putem face. Trebuie să omogenizez rapid echipa. Mai este mult de muncă, trebuie să ne întărim pentru a ne bate la play-off. Mi-aș dori mult o promovare cu FC Brașov și cred că de asta am și fost adus. Va fi un campionat foarte interesant, cu echipe bune și antrenori de top de nivelul Ligii 1. Mi-aș dori ca Dinamo să continue, e un club de tradiție cu foarte mulți suporteri”, a spus Alexa, care s-a întreținut minute bune înainte de meci cu Gică Hagi.

Gheorghe Hagi: ”Pretențiile mele sunt mari”

De cealaltă parte, Gheorghe Hagi spune că până în septembrie mai pot veni sau pleca jucători la Farul.

”A fost un test reușit, deși aveam alte informații despre echipa Brașovului. Pe teren lucrurile au stat bine, meci bun, iar cei de la Brașov ne-au întins, au jucat bine. E primul meci amical, e clar că nu suntem 100 la sută și încă nu toate lucrurile merg așa cum îmi doresc. În mare parte sunt mulțumit de majoritatea jucătorilor care au intrat. Suntem la început, au plecat mulți jucători, mulți au venit, ușor, ușor lucrurile o să meargă foarte bine. Până în septembrie mai pot veni jucători. Noi avem un proiect bun la Constanța. Mai avem până să devenim foarte mari. Vom vedea când! Eu sunt mulțumit de ce transferuri am făcut până acum. Obiectivul este să intrăm în play-off. Pretențiile mele sunt mari, o să vedem cât de buni vom fi în campionat”, a spus Hagi.

Noua achiziție Gabriel Torje nu a jucat în amicalul contra Brașovului, urmând ca mijlocașul fost la Dinamo să debuteze în meciul cu C din această seară. ”Torje e un jucător cu experiență foarte mare, pe care îl cunosc foarte bine. Eu sper să fie un jucător important pentru noi în atac”, a încheiat Hagi.

FC BRAȘOV – FARUL CONSTANȚA 1-3

Vlad Mihalcea 67 / David Kiki 19, Ionuț Cojocaru 54, Alexi Pitu 88

FC Brașov, prima repriză: Laur. Popescu (D. Mutu 30) – M. Burlacu, Gherghe, Cîrstian – H. Popa, Rz. Iorga, Andronic, Vas. Constantin, Dumbravă – Lambrinoc, Bg. Roșu
FC Brașov, a doua repriză: D. Mutu (Beigel 60) – M. Burlacu (A. Stoian 87), Al. Rus, Maric – Rusu, Leonte, Rz. Iorga (Vl. Mihalcea 64, Răchișan 89), Vas. Constantin (Boția 68), Dumbravă (Alupoaie 69) – Lascu, Bg. Rosu (Vl. Mihalcea 64)
Antrenor: Dan Alexa

Farul: Buzbuchi (Mușat 46) – Mboko (Grosu 68), Bîrzu (Mladen 68), Mih. Popescu (Larie 68), Kiki (Grosu 46, Borza 68) – Banu (Grameni 68), Artean (Nedelcu 68), Boboc (Doukoure 68) – Malama (Pitu 68), Ad. Petre (I. Cojocaru 46), Rob. Ion (Mazilu 68)
Manager tehnic: Gheorghe Hagi

Arbitri: Andrei Urs, Mirel Pepine și Sergiu Lucaci

Pe același stadion, tot astăzi, de la ora 18:00, Farul va întâlni într-un amical și CS Mioveni. În schimb, FC Brașov are următorul amical stabilit tocmai sâmbăta următoare, la 9 iulie, la Sibiu, de la ora 17:00, cu FC Hermannstadt.

Foto: Farul Constanța, FC Brașov și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Adi MARICA 29 Jun. 2022, 15:42 Liga 2
Pe aceeași temă