Farul nu s-a calificat în play-off pe ”barba ei”, iar acum stă la mâna rezultatelor. Ianis Zicu, analiză după jocul cu ”FC U” Craiova: ”Așteptăm ultima etapă. Sunt convins că se joacă după reguli de fair-play”. Ce a spus despre o posibilă ratare a obiectivului

Andrei PASCU 23 Mar. 2021, 22:39 Liga 2

Farul a ratat șansa să se califice matematic în play-off-ul Ligii 2. A terminat la egalitate meciul cu U Craiova 1948 SA, din etapa a 20-a, scor 0-0, astfel că este nevoită să aștepte rezultatele ultimei runde. Constănțenii vor sta în etapa care va încheia prima parte a sezonului eșalonului al doilea.

În cazul în care s-ar fi impus pe ”Ion Oblemenco”, Farul nu mai era interesată de jocul rezultatelor. Așa, trebuie să aștepte să se înregistreze anumite rezultate, în anumite partide, pentru a fi în lupta pentru promovare. Oricum, echipa lui Ianis Zicu are șanse mari să meargă acolo.

Ianis Zicu, după remiza cu Craiova pe ”Ion Oblemenco”: ”Este un punct care ne dă speranțe și așteptăm trei meciuri cu interes”

Antrenorul Farului a lăsat impresia că este mulțumit la finalul jocului de la Craiova, că evoluția jucătorilor l-a satisfăcut. Asta deși, în prima repriză cel puțin, echipa lui a avut ceva probleme pe alocuri. E adevărat că a și înregistrat câteva oportunități bune de a marca.

Ianis Zicu a făcut și o scurtă analiză a etapei a 21-a, a echipelor în fața cărora Farul are avantaj.

”Cred că s-a văzut că am încercat să câștigăm. Nu cred că am evitat să construim în fiecare moment. Din păcate, nu am reușit să marcăm, dar sunt bucuros să antrenez o astfel de echipă și să am astfel de jucători, care într-un an de zile au reușit să facă o echipă pe care nimeni nu o lua în considerare, o echipă care să pună probleme Craiovei. Să vină aici, să joace, să nu dea foarte multe șanse. Sunt bucuros să am o astfel de echipă.

Astăzi am obținut doar un punct, dar este un punct care ne ajută în continuare, pentru că Universitatea Cluj e afară, e afară și Petrolul în acest moment. E afară Călărași sau Viitorul, pentru că am bătut Viitorul și avem golaveraj mai bun decât Călărași. Este un punct care ne dă speranțe și așteptăm trei meciuri cu interes, unde sperăm să fie un egal sau două înfrângeri, ale Mioveniului sau Ciucului. Sunt șanse, mergem înainte. Stăm în etapa următoare, dar așteptăm aceste meciuri pentru că ele se vor juca sută la sută. Nu se pune problema să nu fie așa cum sunt regulile de fair-play.

Am arătat bine, nu cred că am arătat ca o echipă speriată în fața Craiovei. Este un stadion frumos, de asta ne-am apucat de fotbal, să ajungem să jucăm pe astfel de stadioane. Mulți dintre jucători sper să aibă ocazia să o facă în continuare, pentru că sunt băieți serioși și merită.

Eu nu am considerat nici azi că în ultima etapă stăm. Am considerat că și azi am jucat în etapa care urmează, iar acum stăm și ne uităm la celelalte rezultate, așteptând o minune, să zic așa. Nu cred că e chiar o minune, pentru că e un lucru firesc și trebuie să avem și ceva șansă la cum am arătat în acest an”, a declarat Ianis Zicu la finalul partidei, la microfonul DigiSport.

Ianis Zicu a rămas marcat de cele întâmplate la Slatina 

Zicu nu a putut uita însă de meciul de la Slatina, unde Farul a avut un gol perfect valabil anulat. Dacă ar fi luat cele trei puncte acolo, într-un meci care s-a termiant egal, ”marinarii” sărbătoreau prezența în play-off la această oră.

”E simplu de discutat, după ce erori de arbitraj au fost la ultimele meciuri. Consider că și la Slatina, nu cred că a fost ceva intenționat. Cred că ori e prea slab arbitrajul, ori nu reușesc să gestioneze momentele importante ale meciului.

Petrolul a ieșit cum a ieșit din această luptă, Clujul a ieșit cum a ieșit din această luptă și până la urmă consider că acele puncte de la Slatina pe care consider că le-am pierdut… asta e. Avem 32, doar acestea sunt în clasament și trebuie să ne mândrim cu ele, pentru că ne dau șansa să rămânem în primele șase”, a completat Ianis Zicu.

Ianis Zicu e fixat pe play-off și pe promovarea în Liga 1: ”Acești băieți au muncit, au jucat, au arătat că merită toate felicitările”

Antrenorul Farului a fost întrebat și cu privire la ce va face în cazul în care echipa va rata promovarea în Liga 1 la finalul acestui sezon. Dacă în trecut afirma că este pregătit să plece, pentru că acesta este un obiectiv pe care vrea neapărat să îl îndeplinească, de această dată s-a ferit să dea un răspuns clar.

Nu vrea să se gândească la aspectele negative și așteaptă desfășurarea ultimei etape, după care lupta pentru un loc eligibil pentru accederea în prima divizie. I-a lăudat pe jucători, dar în același timp este mândru de ce a realizat la Farul. După cum a declarat, echipa are un buget net inferior altor cluburi cu care se luptă la primele șase locuri.

”Acum nu am de ce să vorbesc despre acest lucru, pentru că am încredere că putem să ne batem pentru promovare în continuare, după etapa încheiată, dar nu lucrul acesta contează. Sunt mândru de ceea ce s-a întâmplat și nu am motiv să mă gândesc la plecare, pentru că echipa a arătat bine. Nu cred că am arătat dezorganizați sau am arătat slăbiciuni, să fim dominați de echipele de Liga 2, care au bugete de trei, patru ori mai mari decât noi.

Noi cu un buget de 500.000-600.000 de euro, am reușit să ajungem până unde au ajuns echipe cu bugete de trei, patru milioane de euro sau alte sume investite din alte părți.

Noi am fi salvați de la retrogradare dacă am juca în play-out. Avem 13 puncte avans de locul retrogradabil. Ar fi șase meciuri, 18 puncte puse în joc, nu cred că ar fi o problemă. Nu am teamă, atât timp cât mă gândesc și noi ne gândim să ne luptăm la promovare dacă vom intra în play-off. Nu am cum să mă gândesc la retrogradare, cu acești băieți care au muncit, au jucat, au arătat că merită toate felicitările”, a încheiat Ianis Zicu.

Farul e acum pe locul 3 în Liga 2, cu 32 de puncte în 19 partide. Ea are un avans față de locurile 7 și 8 de două puncte, poziții pe care se clasează CS Mioveni și Rapid. În același timp, constănțenii sunt la egalitate de puncte cu U Craiova 1948 SA (locul 1), Viitorul Pandurii (locul 2) și ASU Politehnica (locul 4).

Foto: Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures) și Remus Badea (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/miza-a-adus-remiza-meci-crispat-in-banie-intre-echipele-lui-trica-si-zicu-19175928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-e-multumit-de-remiza-cu-farul-dupa-revenirea-la-fc-u-craiova-jucatorii-au-avut-atitudine-ce-nu-am-vazut-in-meciurile-anterioare-ce-spune-despre-meci-19175940

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-farul-se-joaca-de-la-ora-1930-pe-ion-oblemenco-cu-calificarea-matematica-in-play-off-pe-masa-trica-debuteaza-la-olteni-constantenii-sunt-la-ulti-19175874

Andrei PASCU 23 Mar. 2021, 22:39 Liga 2
Pe aceeași temă