EXCLUSIV | FK Csikszereda confirmă că are din nou probleme cu COVID-19! Valentin Suciu: ”Știam doar de el, mai departe nu cunosc nimic.” De ce a fost întârziat meciul din Cupa României cu 30 de minute

Răzvan STÎNGĂ 07 Oct. 2020, 14:44 Liga 2
EXCLUSIV | FK Csikszereda confirmă că are din nou probleme cu COVID-19! Valentin Suciu: ”Știam doar de el, mai departe nu cunosc nimic.” De ce a fost întârziat meciul din Cupa României cu 30 de minute

FK Csikszereda a confirmat pentru Liga2.ro că are un caz pozitiv de coronavirus în rândul jucătorilor. Contactat telefonic, antrenorul Valentin Suciu a recunoscut că se știa în rândul clubului că fotbalistul în cauză ar putea avea COVID-19. Cu câteva zile înaintea meciului din Cupa României, cu Odorheiu Secuiesc, de marți, cel în cauză nu se simțea bine.

Valentin Suciu: ”Eu știam de un singur caz, mai departe nu știu nimic” 

Potrivit declarațiilor lui Valentin Suciu, fotbalistul respectiv a fost izolat de restul grupului, iar ulterior, la o testare, a fost depistat pozitiv. Așa cum se procedează în cazuri de acest tip, restul lotului a efectuat o nouă examinare, iar DSP Harghita și-a dat acceptul pentru ca partida din Cupa României să aibă loc.

Antrenorul a declarat pentru Liga2.ro că nu are mai multe informații cu privire la problemele cauzate de noul coronavirus, ci doar cele comunicate de DSP și conducerea clubului. Contactat telefonic de reporter, managerul sportiv Eugen Pîrvulescu nu a răspuns.

Nu pot să spun nimic, pentru că nu cunosc fenomenul. S-au făcut testări, mai departe trebuie să discutați cu clubul nu cu mine. Nu sunt îndreptățit să spun ceva de partea medicală și nici nu cunosc. Eu știam de un singur caz, mai departe nu știu nimic. Jucătorul respectiv știam că e bolnav, a stat separat. La el, putem spune că ne așteptam. De ceilalți nu pot să spun nimic pentru că nu știu. Sunt în necunoștință de cauză.

Jucătorul care se simțea rău era separat de mai mult timp. A venit rezultatul, era pozitiv, dar ne așteptam. Aveam suspiciuni și s-a și adeverit. După ce s-a simțit rău a fost separat, izolat.

(N.r. – Ulterior, ceilați jucători nu au mai făcut încă un test?) După, ceilalți jucători s-au testat, dar am primit acceptul DSP să jucăm, dacă nu îl primeam, nu aveam cum să jucăm. 

(N.r. – Înaintea meciului din Cupa României, toate rezultatele au ieșit negativ în cazul celorlalți fotbaliști?) Din moment ce am jucat, fotbaliștii care erau apți au primit acordul DSP-ului. Altfel nu puteam să jucăm. Nu poți să participi la competiții dacă nu ai acceptul lor, a declarat Valentin Suciu.

Valentin Suciu, despre întârzierea meciului cu Odorheiu Secuiescu cu 30 de minute: ”Am înțeles că plasa nu era regulamentară” 

Partida celor de la FK Csikszereda cu Odorheiu Secuiesc a fost întreruptă cu 30 de minute, iar sursele Liga2.ro au aflat că motivul a fost acela că s-au așteptat rezultatele unei testări pentru depistarea COVID-19. Valentin Suciu a declarat că decizia a fost luată pentru că exista o problemă cu plasa unei porți.

Din câte am înțeles, era ceva cu plasa. Nu era regulamentar. Am înțeles că plasa nu era regulamentară. Era ceva legat de organizarea meciului”, a încheiat Valentin Suciu.

Interesant este și faptul că FRF a programat echipa din Miercurea Ciuc la acest joc din competiția KO, deși știa că Csikszereda are cazuri pozitive în lot. În schimb, nu cu aceiași măsură a tratat echipa de Liga 3 Gloria Lunca Teuz Cermei, pe care nu a lăsat-o să joace în turul 3, după ce anunțase cu o zi înainte că are două cazuri pozitive în lot, iar ancheta DSP nu e gata, astfel că arădenii vor pierde la ”masa verde” partida cu Șoimii Lipova.

FK Csikszereda a avut cazuri de COVID-19 și în perioada de pregătire din vară.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-alerta-in-liga-2-sumedenie-de-cazuri-covid-19-dupa-meciul-dintre-fk-csikszereda-asu-poli-timisoara-19151339

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-3-fk-csikszereda-si-csm-slatina-intra-astazi-la-joc-dintre-echipele-din-liga-2-una-dintre-cele-sase-partide-programate-de-la-ora-1430-nu-se-disputa-19151204

 

Răzvan STÎNGĂ 07 Oct. 2020, 14:44 Liga 2
Pe aceeași temă