EXCLUSIV | Au început lucrările la noul stadion din Târgoviște. Va avea 12.000 de locuri, iar construcția trebuie să fie gata în maximum trei ani

Bogdan ISTRATE 27 Sep. 2023, 12:13 Liga 2

Primele buldozere au intrat, de câteva zile, pe terenul pe care va fi ridicat de la zero un complex sportiv cu adevărat modern, la Târgoviște.

Ca o ironie a sorții, construcția a debutat la patru luni de la finalizarea reabilitării arenei ”Eugen Popescu”, moment care a coincis cu retrogradarea Chindiei în Liga 2. Aici, în centrul orașului, lângă Curtea Domnească, lucrările duraseră patru ani, iar capacitatea stadionului, după renovare, a scăzut de la 12.000 la 8.000 de locuri.

Au început lucrările la noul stadion Municipal din Târgoviște

Noul stadion Municipal, din bulevardul Regele Ferdinand, nr. 11, va fi construit de Compania Națională de Investiți prin fonduri obținute de la Guvernul României, va costa aproximativ 50 de milioane de euro, urmând a avea circa 12.000 de locuri.

Proiectul a fost depus de Consiliul Județean Dâmbovița în urmă cu aproape un deceniu, dar accelerat în mandatul actualului președinte Corneliu Ștefan.

”Noul stadion, un adevărat complex sportiv județean și regional, va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri. Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european, dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion. Antreprenorul care a câștigat licitația publică (n.r. – ACI Cluj) a mai construit Cluj Arena, Stadionul ”Ion Oblemenco”, Stadionul de Rugby ”Arcul de Triumf” și Stadionul Municipal din Târgu Jiu”, declara, pe subiect, Corneliu Ștefan.

Interesant este că autoritățile nu au organizat vreo conferință de presă la momentul deschiderii șantierului și nici nu au comunicat vreun anunț oficial.

Ce-i drept, ritmul de lucru nici nu este unul impresionant în aceste zile. Câteva buldozere pregătesc terenul pe care va începe apoi săparea la fundații.

Stadionul este situat într-o poziție excelentă, vizavi de Dâmbovița Mall, cu acces atât din șoseaua de centură, cât și de pe noul bulevard care leagă gara de mall, ambele pe patru benzi.

Autorizația de construire a stadionului Municipal Târgoviște este acordată din 20 iunie 2023, iar durata de execuție a lucrărilor este de 36 de luni. În vara anului 2026, municipiul de reședință al județului Dâmbovița, fostă reședință domnească și capitală, ar trebui să aibă un noul stadion, de această dată unul complet nou, ridicat de la zero.

Facilitățile stadionului Municipal Târgoviște:

Noul stadion, dispus pe subsol, parter și 3 etape, va avea o capacitate de 12.402 locuri, dar și:

  • pistă de atletism;
  • peste 500 de locuri de parcare, din care 23 pentru persoane cu dizabilități și 29 de locuri pentru motociclete;
  • peste 100 de locuri pentru biciclete;
  • 2 locuri de parcare în subsol pentru autocarele echipelor;
  • spații pentru alimentație și comerț;
  • vestiare jucători, atleți și arbitri;
  • săli de antrenament:
  • săli de încălzire;
  • sală de recuperare;
  • spațiu pentru control antidoping;
  • teren de antrenament separat de suprafața de joc.

De asemenea, au fost prevăzute:

  • 712 locuri VIP;
  • 165 locuri mass-media, 105 locuri pentru presă și 60 de locuri pentru comentatori;
  • 75 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și 75 de locuri pentru însoțitorii acestora.
Așa ar trebui să arate Complexul stadionului Municipal Târgoviște, în 2026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-csm-slatina-vrea-schimbarea-legii-sportului-19286326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-cordos-despre-memoriul-care-arde-la-chindia-19286095

https://liga2.prosport.ro/liga-4/se-intampla-in-romania-stadion-arat-cu-drifturi-politia-face-cercetari-pentru-a-descoperi-autorii-vandalismului-de-la-malul-dunarii-19285772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-demolarea-stadionului-nicolae-dobrin-actiunea-marcata-cu-un-eveniment-la-care-au-luat-parte-juniorii-seniorii-legendele-si-suporterii-clubului-iti-multumim-b-19285247

https://liga2.prosport.ro/liga-4/lugojul-isi-modernizeaza-stadionul-din-fonduri-proprii-19284024

https://liga2.prosport.ro/special/mangalia-mai-are-de-asteptat-mult-pentru-a-avea-un-stadion-nou-19283781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-stadion-la-timisoara-un-vis-in-acest-moment-19279789

Bogdan ISTRATE 27 Sep. 2023, 12:13 Liga 2
Pe aceeași temă