Eugen Neagoe, ironizat de la Mioveni, după ce a făcut o remarcă despre terenul de joc: ”Să ne ierte, dar nici activitatea dumnealui nu se ridică la nivel de Manchester City.” Primarii din Pitești și Mioveni, aduși în discuție

Marius ANGHEL 11 Mar. 2024, 16:10 Liga 2

Declarațiile lui Eugen Neagoe privind condițiile de care dispune echipa Campionii FC Argeș, în special de antrenament, dar și de joc, au atras o reacție din partea reprezentanților din Mioveni care au grijă de întreținerea stadionului Orășenesc, pe care din vara anului 2023 îl folosește pentru partidele considerate acasă inclusiv clubul piteștean.

Într-un material video în care prezintă stadionului din Mioveni, Nicolae Tudose, directorul Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, îi răspunde lui Eugen Neagoe, antrenorul principal al CFC Argeș, ba chiar îl și ironizează cu unele precizări ale sale.

Tudose, consilier PSD în Consiliul Județean Argeș, face și unele precizări care ating acolo unde probabil a durut în urma afirmațiilor lui Neagoe. I-a ”spălat” în discursul său pe primarii din Mioveni și Pitești, ca și cum antrenorul Argeșului i-ar fi ”împroșcat” cu noroi pe aceștia!

Eugen Neagoe: ”Așa cum ne antrenăm, așa și jucăm.” Pe izlaz și pe un teren necompactat

Totul a pornit de joia trecută, 7 martie, în urma declarațiilor pe care Eugen Neagoe le-a făcut în conferința premergătoare meciului din deplasare de la Hunedoara, cu Corvinul. În afara vorbelor despre joc, antrenorul a spus public despre problemele pe care le întâmpină la club. De faptul că stafful tehnic și jucătorii sunt singuri, părăsiți de conducere, și că echipa nu se poate exprima mai bine în meciuri din moment ce nu are condiții acceptabile pentru acest lucru. ”Așa cum ne antrenăm, așa și jucăm”, rezuma Neagoe, care mai preciza faptul că jucătorii săi riscă în fiecare zi să se accidenteze din cauza terenului unde fac antrenament, numindu-l ”izlaz”, dar și că la Mioveni, la meciul cu Progresul Spartac, echipa a avut parte de un teren de joc necompactat.

”Nici nu avea cum să se întâmple să jucăm foarte bine, pentru că așa cum ne antrenăm, așa și jucăm. Știți foarte bine că nu avem un teren al nostru, o bază de pregătire, și ne antrenăm cum ne antrenăm, pe un teren foarte rău. Nu poți să te antrenezi pe un izlaz și a doua zi să joci ca Barcelona. Și noi vrem să avem posesie, și noi vrem să atacăm adversarii, să ne creăm situații de a marca, să jucăm spectaculos, pentru că suporterii asta așteaptă de la noi, dar trebuie să înțeleagă că nu putem fără a ne antrena corespunzător. Cum te antrenezi, așa și joci. (…)

Nici terenul de la Mioveni nu a fost nici el nici măcar compactat înaintea de acel meci (n.r. – 1-0 cu Progresul Spartac). A fost lăsat și terenul de joc de la Mioveni de izbeliște: «Hai să-l lăsăm, că vin fraierii ăștia, între ghilimele, de la Pitești, să joace. Nu-l mai compactăm, nu-i mai facem nimic.» Nu așa se procedează. Sunt de-ai noștri, sunt vecinii noștri, nu poți să ne tratezi de maniera asta. Dacă am lăsat toate lucrurile așa, pentru că nu suntem organizați. (…) Noi nu avem casa noastră. Nu avem terenul nostru. Ba nici vestiarele. Nu vreau să vorbesc mai multe, dar… știți foarte bine. Nu asta este problema, dar măcar să avem un teren bun. Vorbesc de când am venit aici, de peste patru luni, de un teren, de o bază de pregătire. Nu s-a făcut nimic. Dar vorbesc singur. Nici nu am cu cine să vorbesc. Asta este, sincer, realitatea. Nu vreau să jignesc pe nimeni, nu vreau să se supăre cineva, dar asta este realitatea. Suporterii trebuie să știe, nu trebuie să aștepte acum că vom juca ca Manchester City. Nu putem. Nu putem să ne antrenăm să jucăm de o manieră foarte bună. Băieții sunt în pericol să se accidenteze în fiecare zi”, erau vorbele lui Eugen Neagoe.

Antrenorul echipei piteștene a făcut referire la terenul de la Albota atunci când s-a referit la izlaz și probabil și la vestiare, în timp ce despre Mioveni a spus doar că îngrijitorii terenului stadionului Orășenesc nu l-au mai compactat. În încheiere, Neagoe preciza că nu vrea să jignească sau să supere pe cineva, ci doar să facă publice condițiile în care echipa sa se pregătește și joacă, în contextul în care sunt înregistrate rezultate slabe.

Eugen Neagoe e gânditor

Nicolae Tudose i-a răspuns lui Neagoe: ”Este păcat să împroști cu noroi activitatea unor oameni”

În replică, a doua zi, vineri, în special Nicolae Tudose, directorul general al SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, și Alin Cepăreanu, coordonator activități sportive și întreținerea bazelor sportive din orașul Mioveni, s-au prezentat la stadionul Orășenesc din Mioveni pentru a-i da replica lui Eugen Neagoe.

Tudose a fost cel care a luat mai mereu cuvântul și uneori, în discursul său, l-a și ironizat pe antrenorul CFC Argeș. Motivul? Unul pueril! Faptul că Neagoe a spus că terenul de joc de la Mioveni a fost lăsat de izbeșiște înaintea unui meci al echipei din Pitești, fiindcă nu a fost compactat așa cum și-ar fi dorit!

”Suntem pe stadionul Orășenesc din Mioveni pentru a combate unele afirmații nefondate ale antrenorului echipei FC Argeș, domnul Eugen Neagoe, pentru a justifica rezultatele slabe ale echipei dumnealui, împroașcă cu noroi activitatea unor oameni, activitatea unor localități unde își desfășoară antrenamentele, dar, totodată, și activitatea și condițiile pe care dumnealui le găsește în orașul Mioveni. Știm foarte bine că echipa FC Argeș joacă pe stadionul din Mioveni datorită faptului că în Pitești, primăria orașului, prin domnul primar Gentea, investesc în contruirea unui nou stadion modern. Domnul Eugen Neagoe, în conferința premergătoare meciului cu Corvinul Hunedoara, justifică rezultatele slabe datorită faptului că se antrenează și joacă pe niște terenuri care au calitatea de izlaz. Ceea ce este total neadevărat, după cum se poate vedea și din imagini starea terenului și vom vedea și calitatea vestiarelor. Este păcat să împroști cu noroi activitatea unor oameni, activitatea autorității locale a orașului Mioveni și a Servicii Edilitare pentru că depunem toate eforturile. Știm foarte bine că aici joacă două echipe în momentul de față și este foarte dificil să menți gazonul în stare optimă, ceea ce noi o facem”, a spus, îmbufnat, Nicolae Tudose.

Tudose, de la ”operațiunea de compactare este cea mai ușoară”, la ”probabil ne scapă unele amănunte”

Pe lângă faptul că l-a inclus în discuție pe primarul din Pitești, chiar lăudându-l pe acesta, după ce Neagoe spusese că el și echipa sa sunt părăsiți, Tudose precizează în mai multe rânduri cuvântul izlaz, de parcă antrenorul CFC Argeș ar fi spus acest lucru despre terenul din Mioveni. Lucru care nu s-a întâmplat.

”Vreau să-i reamintesc domnului Eugen Neagoe faptul că Dacia Mioveni (n.r. – echipa nu se mai numește Dacia de 13 ani!) se bate la promovare și joacă tot pe acest teren. Spre deosebire de echipa dumnealui, care se luptă pentru a evita retrogradarea. Este păcat să împroșcăm cu noroi. Bun, pierde la Mioveni fiindcă joacă pe un izlaz, dar de ce nu câștigă în deplasare.

Trebuie să știe domnu’ Neagoe că operațiunea de compactare este cea mai ușoară, din punctul nostru de vedere, deci nu avem cum să nu o efectuăm. Dacă dumnealui consideră că ar fi trebuit o compactare suplimentară, trebuia să vină, să discute și să ne spună acest lucru, pentru că… Eu dau exemplul antrenorului Nicolae Dică, care de fiecare dată era implicat înaintea începerii jocurilor, venea, verifica terenul, le dădea indicațiile de specialitate ale dumnealui – probabil ne scapă unele amănunte – și dumnealui era lângă echipă, era la teren și ne spunea ceea ce trebuie să facem. Aceeași discuție a avut-o colegul meu și cu antrenorul Eugen Neagoe și niciodată nu s-a plâns de vreun inconvenient”, a mai spus Nicolae Tudose ca răspuns pentru Eugen Neagoe.

Interesant este și faptul că în discursul său, Tudose îl dă exemplu pe Nicolae Dică, nu pe Constantin Schumacher, de exemplu, actualul antrenor al CS Mioveni. Despre Dică, sponsorul principal al CFC Argeș, Viorel Tudose, spunea în iarnă că se fac presiuni pentru readucerea acestuia ca antrenor la echipa piteșteană, în locul lui Neagoe.

Pe de altă parte, deși spune că ”operațiunea de compactare este cea mai ușoară, din punctul nostru de vedere”, Tudose precizează apoi că ”probabil ne scapă unele amănunte”.

Alin Cepăreanu: ”Domnul antrenor nu a avut niciun reproș. Ba, din contră”

Alin Cepăreanu a fost pus să spună cum decurg discuțiile și pregătirea terenului înaintea meciurilor.

”Facem toate eforturile necesare pentru a păstra suprafața de joc în condițiile cele mai bune, având în vedere că se dispută pe acest teren meciurile echipelor CS Mioveni și FC Argeș, începând de la tuns, tușat, discuțiile pe care le avem înainte de fiecare meci, cu antrenorii și reprezentanții cluburilor, pentru a ne spune ce anume își doresc și să pregătim suprafața de joc să fie în cele mai bune condiții. 

Și înainte de meci, și după terminarea meciului, am discutat cu domnul antrenor. Nu a avut niciun reproș. Ba, din contră, înainte de meci mi s-a solicitat ca înainte de meci să ud terenul, pentru a avea o circulație mai bună a mingiei. În rest, a fost mulțumit”, a spus Alin Cepăreanu, care a părut destul de stânjenit de această situație.

El a fost pus de către Tudose să prezinte condițiile de la stadionul Orășenesc din Mioveni, vestiarele jucătorilor și arbitrilor, camera cu dușuri, toaletele, zona de flash-interviu sau sala de conferințe.

Nicolae Tudose îi dă sfaturi lui Eugen Neagoe și-l ironizează: ”Să se aplece mult mai mult pe pregătirea echipei. Nici activitatea dumnealui nu se ridică la nivel de Manchester City”

Nicolae Tudose l-a adus din nou în discuție pe primarul Piteștiului, Cristian Gentea, spunând că Eugen Neagoe i-a adus acestuia ”un deserviciu” prin declarațiile pe care le-a făcut. Dar și pe primarul Mioveniului, Ion Georgescu, până de curând reținut din cauza unui flagrant în care a fost prins înapoind o mită primită pentru a facilita o angajare la spitalul din oraș, fiindcă depune eforturi pentru a crea condiții.

Politicianul își permite chiar să-i adreseze lui Eugen Neagoe sfaturi despre cum să-și facă meseria, ”să se aplece mult mai mult pe pregătirea echipei”!

”Este păcat, pentru că aduce un deserviciu, în primul rând, autorității locale din Pitești, domnului primar Gentea. Pentru că dacă nici dumnealui nu se implică și nu pune suflet față de sport… Și, totodată, și Mioveniului, unde știm foarte bine implicarea domnului primar Ion Georgescu pentru activitatea sportivă și câte discuții au fost legate de finanțarea fenomenului sportiv. Este păcat, pentru că cele două autorități locale depun eforturi și pun suflet pentru ca să existe atât condiții, dar și salarizare corespunzătoare. Din păcate, la Mioveni este mult mai mică. Cred că este a zecea parte din ce se întâmplă la Pitești. Îi dorim succes în continuare și să se aplece mult mai mult pe pregătirea echipei”, a spus Tudose.

”Îl rugăm pe domnul Neagoe să ne ierte, că dumnealui făcea referire la Manchester City. Nu avem această bază, să i-o oferim la nivelul lui Manchester City, dar nici activitatea dumnealui nu se ridică la astfel de nivel”
Nicolae Tudose, mesaj către Eugen Neagoe, în momentul în care Cepăreanu prezenta vestiarul echipei gazdă și sala de dușuri de la stadionul Orășenesc din Mioveni

Concluzia pe care o are Nicolae Tudose scoate din el probabil ceea ce l-a împins să aibă această replică pentru Eugen Neagoe. Terenul necompactat de la Mioveni, potrivit spuselor lui Neagoe, probabil s-a considerat că îi afectează imaginea primarului local, Ion Georgescu.

”Este păcat, pentru că nu vă spun câtă preocupare a avut primarul Ion Georgescu, ca lucrurile să fie în ordine. Este adevărat, nu la nivel de superlux, dar pentru condiții optime, la nivelul orașului Mioveni, primarul Georgescu a pus suflet și este păcat să împroșcăm cu noroi activitatea autorității locale”, a încheiat Tudose.

După jocul de la Hunedoara, în care CFC Argeș a pierdut cu scorul de 0-2 în fața Corvinului, Eugen Neagoe a refuzat să mai declare ceva, spunând că este supărat. În schimb, au vorbit jucătorii Costinel Tofan și Robert Boboc.

Discursul lui Eugen Neagoe despre problemele pe care echipa sa, CFC Argeș, le întâmpină:

Reacțiile lui Nicolae Tudose și Alin Cepăreanu pentru Eugen Neagoe:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-a-rabufnit-conducerea-ca-si-inexistenta-la-cfc-arges-19301839

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-a-pierdut-si-partida-contra-corvinului-hunedoara-19302197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-pune-piciorul-in-prag-si-are-o-conditie-sa-mai-dea-bani-la-cfc-arges-19302005

Marius ANGHEL 11 Mar. 2024, 16:10 Liga 2
Pe aceeași temă