Etapa de Liga 2 dinainte de Paștele ortodox se termină până sâmbătă! În play-out se joacă vineri dimineața! Ultima rundă intermediară din play-off are o modificare la partida de la Hunedoara

Marius ANGHEL 30 Apr. 2024, 12:16 Liga 2
Etapa de Liga 2 dinainte de Paștele ortodox se termină până sâmbătă! În play-out se joacă vineri dimineața! Ultima rundă intermediară din play-off are o modificare la partida de la Hunedoara

Trei etape au mai rămas de disputat din play-off-ul Ligii 2 și două din play-out, iar echipele își cunosc programul pentru următoarea perioadă.

FRF și deținătorii de drepturi TV ai competiției au stabilit datele jocurilor din rundele 8 și 9 din grupa de promovare, respectiv runda a 6-a din cele două grupe care determină retrogradatele.

Se joacă joi, vineri și sâmbătă în play-off-ului Ligii 2, în etapa înainte de Paștele ortodox

Etapa a 8-a a play-off-ului nu va fi una intermediară, chiar dacă între debutul ei și ultimul joc din runda a 7-a sunt doar trei zile distanță. Ținând cont că duminică, 5 mai, este Paștele ortodox, jocurile din antepenultima etapă au fost puse ceva mai devreme să se desfășoare.

Runda începe joi, 2 mai, de la ora 17:00, când e programat meciul CS Mioveni – FK Miercurea Ciuc, în care harghitenii au nevoie de victorie pentru a mai avea șanse la al doilea loc direct promovabil.

Vineri, de la ora 17:00, se joacă CSC Șelimbăr – Gloria Buzău, în care oaspeții vor să mențină avansul de cinci puncte peste ciucani, iar ultimul jos are loc sâmbătă, de la ora 12:00, la Slobozia, unde liderul Unirea își poate asigura și locul 1, după ce a bifat promovarea matematică, dacă va învinge Corvinul.

Etapa din play-out se joacă vineri, de la ora 11:00

În play-out, înainte de Paște are loc etapa a 6-a, penultima.

Toate cele șase jocuri sunt programate să se dispute vineri, 3 mai, de la ora 11:00!

În Grupa A se joacă la Turnu Măgurele, Piatra Neamț și Mioveni, cu CFC Argeș gazdă, iar Metaloglobus stă, în timp ce în Grupa B se joacă la Chiajna, Buftea, cu CS Tunari gazdă, și Slatina, iar Chindia stă.

Dacă situația din Grupa B este încheiată, Progresul Spartac și CS Tunari fiind matematic retrogradate, în Grupa A rămâne în continuare valabilă lupta pentru evitarea retrogradării, de la distanță, între CSC Dumbrăvița și Unirea Dej, despărțite acum de trei puncte, în favoarea timișenilor. În Grupa A, matematic retrogradată este CSM Alexandria.

Etapa a 9-a a play-off-ului, a treia intermediată a turneului. Meciul de la Hunedoara, mutat mai devreme, fiindcă se uitase că la stadion nu există nocturnă!

Echipelor participante în play-off li s-a comunicat și zilele în care vor evolua în etapa a 9-a, penultima. Va fi o rundă intermediară, a 3-a în cadrul turneului.

Primul meci este programat marți, 7 mai, de la ora 19:00, la Buzău, între Gloria Buzău și Unirea Slobozia.

Celelalte două jocuri au loc miercuri.

Primul este stabilit de la ora 17:30, la Hunedoara, între Corvinul și FK Miercurea Ciuc. Inițial, partida fusese programată de FRF și deținării de drepturi tv de la ora 19:00, fără ca măcar să se întrebe dacă la stadionul ”Michael Klein” mai există instalație de nocturnă, adusă pentru a organiza în special jocul din Cupă cu CFR Cluj și rămas apoi și pentru partida din semifinală cu FC Voluntari. Cum instalația nu va mai exista la acea dată la stadion, iar meciul nu avea cum să aibă loc, în aceste condiții, la ora 19:00, a fost mutat cu o oră și jumătate mai devreme.

În fine, ultima partidă a rundei are loc de la ora 18:00, între CSC Șelimbăr și CS Mioveni. Acest meci nu va fi televizat, ci va fi transmis în direct de către FRF, pe platforma sa.

Ultima etapă din play-off, a 10-a, încă nu este stabilită cu exactitate, fiindcă se așteaptă să se vadă dacă la acel moment echipele vor fi sigure de locurile pe care le vor ocupa. Ea va avea loc în jurul datei de 11 mai.

  • Așa cum v-am obișnuit, toate jocurile vor putea fi urmărite în format LIVE-TEXT pe Liga2.ro.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Program etapa 8 play-off Liga 2, sezon 2023-2024:

joi, 2 mai 2024, ora 17:00
CS Mioveni – FK Miercurea Ciuc – DigiSport, PrimaSport

vineri, 3 mai 2024, ora 17:00
CSC Şelimbăr – Gloria Buzău – DigiSport, PrimaSport

sâmbătă, 4 mai 2024, ora 12:00
Unirea Slobozia – Corvinul Hunedoara – DigiSport, PrimaSport

Program etapa 6 play-out Liga 2, sezon 2023-2024:

GRUPA A

vineri, 3 mai 2024, ora 11:00
CSM Alexandria – CSM Reşiţa
Ceahlăul Piatra Neamţ – Unirea Dej
CFC Argeş – CSC Dumbrăviţa
Metaloglobus Bucureşti stă.

GRUPA B

vineri, 3 mai 2024, ora 11:00
Concordia Chiajna – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
CS Tunari – Steaua
CSM Slatina – Progresul Spartac
Chindia Târgovişte
 stă.

Program etapa 9 play-off Liga 2, sezon 2023-2024:

marți, 7 mai 2024, ora 19:00
Gloria Buzău – Unirea Slobozia – DigiSport, PrimaSport

miercuri, 8 mai 2024, ora 17:30
Corvinul Hunedoara – FK Miercurea Ciuc – DigiSport, PrimaSport

miercuri, 8 mai 2024, ora 18:00
CSC Şelimbăr – CS Mioveni FRF.tv

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 30 Apr. 2024, 12:16 Liga 2
Pe aceeași temă