Eșecul cu Steaua, decisiv pentru Mihai Iosif! Minaur Baia Mare s-a despărțit de al doilea antrenor în acest sezon

Marius ANGHEL 06 Mar. 2023, 16:55 Liga 2
Eșecul cu Steaua, decisiv pentru Mihai Iosif! Minaur Baia Mare s-a despărțit de al doilea antrenor în acest sezon

Mihai Iosif (48 de ani) nu mai este antrenorul echipei Minaur Baia Mare, aventura sa pe banca maramureșenilor încheindu-se după jocul cu Steaua, pierdut duminică cu scorul de 0-3 în Ghencea, în cadrul etapei a 18-a a Ligii 2.

Bucureșteanul, antrenorul care a promovat ultima dată Rapid în prima ligă, a stat pe banca Minaurului 11 partide și o lasă într-o situație și mai grea decât se afla în momentul în care a preluat-o.

Mihai Iosif nu mai este antrenorul echipei Minaur Baia Mare

A doua zi după eșecul cu Steaua, Minaur și Mihai Iosif au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului, anunță clubul băimărean.

”Mulțumim, Mihai Iosif!
CS Minaur Baia Mare și Mihai Iosif au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului.
Mult succes în continuare!”, sună comunicatul echipei.

Iosif a condus Minaur în 11 meciuri, opt în Liga 2

Mihai Iosif a fost numit ca antrenor la Minaur în a doua jumătate a lunii octombrie 2022, când îi lua locul lui Ciprian Danciu, ”principalul” care a promovat în premieră echipa în Liga 2.

În total a condus trupa băimăreană în 11 jocuri, dintre care trei în Cupa României (0-0 cu Campionii FC Argeș, 2-3 cu FC Hermannstadt și 6-0 cu CS Ocna Mureș) și opt în Liga 2.

Și-a început mandatul în partida de Cupă cu Campionii FC Argeș, iar în campionat a înregistrat o victorie (3-0 cu Șelimbăr), trei egaluri (1-1 la Poli Timișoara, 2-2 cu Progresul Spartac, 1-1 la Unirea Dej) și înfrângeri (0-1 la SC Oțelul, 1-2 cu Viitorul Pandurii, 0-1 cu Concordia Chiajna și 0-3 la Steaua).

Astfel, cu Iosif antrenor, Minaur a înregistrat în Liga 2 șase puncte în opt jocuri, spre deosebire de cele nouă puncte obținute în zece jocuri cu Ciprian Danciu antrenor.

”Eu, stafful tehnic, jucătorii trebuie să ne dăm inima și sufletul pentru Minaur, iar suporterii trebuie să încurajeze, să fie alături de echipă atât pe stadion, cât și în afara stadionului. Trebuie un tot unitar și cu siguranță atunci când vom avea această unitate vom reuși.

Noi, toți, nu am venit aici nici să vedem munții Maramureșului, care, de altfel, sunt foarte frumoși, toată zona, toți oamenii sunt extraordinari, ci, în primul rând, vrem să facem performanță pe teren. Vrem să privim oamenii ”face-to-face” și să nu avem nimic de ascuns și indiferent de ce se va întâmpla să știm că am dat totul și să fim cu fruntea sus în orice moment”, spunea Mihai Iosif în iarnă, în momentul în care Minaur își prezenta achizițiile.

Minaur e pe antepenultimul loc în Liga 2

În acest an 2023, după ce a efectuat un cantonament în Turcia, Minaur a început cu două eșecuri, cu Concordia și Steaua, iar în ultima etapă a sezonului regular va mai avea de întâlnit Gloria Buzău, pe teren propriu, duminică, de la ora 13:00.

Minaur are 15 puncte după 18 etape și se află pe locul 18, antepenultimul în Liga 2, la trei puncte peste Poli Timișoara și Unirea Constanța, ultimele clasate.

Cel mai probabil, interimatul, măcar pentru ultimul joc din sezonul regular, va fi asigurat de către directorul tehnic Vasile Miriuță.

Prima echipă din Liga 2 care își schimbă de două ori antrenorul în acest sezon

Minaur Baia Mare devine, astfel, prima echipă în acest sezon de Liga 2 care a renunțat la doi antrenori. Anterior, Ciprian Danciu a condus formația maramureșeană.

Până acum și-au mai schimbat antrenorul Metaloglobus București (Eusebiu Tudor în locul lui Eugen Trică), Concordia Chiajna (Eugen Trică în locul lui Ianis Zicu), Politehnica Timișoara (Octavian Benga în locul lui Bogdan Andone), Gloria Buzău (Adrian Mihalcea în locul lui Cristian Pustai), Politehnica Iași (Leo Grozavu în locul lui Claudiu Niculescu), CS Comunal Șelimbăr (Claudiu Niculescu în locul lui Eugen Beza), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Bogdan Chiriac a stat un joc în locul lui Florin Stîngă, care s-a întors și după o perioadă a fost înlocuit cu Călin Cojocaru) și FK Miercurea Ciuc (Laszlo Csaba a asigurat interimatul un meci după despărțirea de Francisc Dican, iar apoi a fost numit neamțul Werner Burger).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-admite-ca-steaua-va-da-tot-ce-poate-si-in-playoff-19262448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-la-scor-cu-minaur-baia-mare-19262385

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-minaur-baia-mare-se-joaca-de-la-ora-1100-militarii-au-nevoie-de-victorie-pentru-a-reveni-pe-locul-1-19262286

Marius ANGHEL 06 Mar. 2023, 16:55 Liga 2
Pe aceeași temă