Erik Lincar face noua echipă a Concordiei pe ”schelet” de la ”U” Cluj! Cei patru jucători care au semnat cu ilfovenii | EXLCUSIV

Marius ANGHEL 22 Jun. 2023, 15:03 Liga 2
Erik Lincar face noua echipă a Concordiei pe ”schelet” de la ”U” Cluj! Cei patru jucători care au semnat cu ilfovenii | EXLCUSIV

Concordia Chiajna pregătește la foc mic noul sezon de Liga 2, unul în care speră să nu rateze din nou promovare, după ce în precedentele patru ediții de campionat nu a reușit ce și-a propus, să revină în elita fotbalului românesc.

Echipa ilfoveană a ajuns la un acord cu Erik Lincar pentru a fi noul antrenor, însă nu a comunicat oficial până acum această mutare. Cum nu a transmis nici de ce jucători se desparte și nici ce transferuri a perfectat pentru noul sezon.

Primii jucători care au semnat cu Concordia Chiajna pentru noul sezon de Liga 2

În weekendul trecut, Lincar vorbea despre planurile sale de la Concordia, transmitea că s-a înțeles deja cu patru-cinci jucători, însă, foarte secretor, nu le spunea și numele.

Liga2.ro a aflat care sunt primele patru achiziții ale echipei din Chiajna, jucători cu care s-a semnat contractul. Este vorba despre patru fotbaliști pe care i-a antrenat la Universitatea Cluj. Doi fundași, Denis Ispas și Paul Pîrvulescu, un mijlocaș, Romario Pires, și un atacant, Andrei Bălan.

”Am stabilit câteva detalii, vom merge în cantonament la Brașov, am reușit să perfectăm câteva transferuri și mergem cu speranță și dorință de afirmare în următorul sezon de Liga 2.
Am ales Concordia pentru infrastructura pe care o are, are un gazon perfect, sunt lucruri care pentru mine contează mult. E important să facem transferuri de jucători cu experiență, care vor să revină în Liga 1. Nu va fi ușor, sunt echipe care s-au întărit, care vor să promoveze. De aceea, spun că trebuie să fim foarte atenți, modești, precauți, să ne facem foarte bine temele.
Ne-am înțeles deja cu patru-cinci jucători, mai discutăm și cu alții, care pot veni în anumite condiții financiare. În unele situații, pretențiile sunt exagerate pentru Liga 2, dar suntem obișnuiți, concurența e mare, poate unele echipe au bugete nelimitate. Dar banii nu aduc fericirea, au fost cazuri în care s-a investit foarte mult și nu s-a îndeplinit obiectivul”, spunea Erik Lincar în weekendul trecut, la Sport Total FM.

Ispas a fost ofertat și de Steaua, însă a refuzat să meargă la clubul din Ghencea, deoarece contractul primit de la Concordia a fost superior. Fundașul târgoviștean ar putea fi jucătorul la care s-a referit Daniel Oprița în declarația dată la reunirea echipei sale: ”Dar anul acesta, fiind și an electoral, și la prețurile jucătorilor… se anunță un… Cine poate să se bată, să aducă acești jucători… La momentul ăsta, Steaua nu se poate bate. Nu suntem acum să putem să aducem jucători, să ne putem bate cu echipele care am înțeles că transferă jucătorii cu care am discutat eu și cu care nu am putut să continui discuția mai mult. Repede și nu se poate.”

Denis Ispas, Paul Pîrvulescu, Romario Pires și Andrei Bălan vor fi antrenați din nou de Erik Lincar

Cine sunt cei patru jucători care au semnat, potrivit informațiilor Liga2.ro, contract cu Concordia Chiajna:

Denis Ispas are 29 de ani și este fundaș central. Este originar din Târgoviște și a reușit promovări în prima ligă cu Chindia, ”FC U” Craiova și ”U” Cluj.

În sezonul recent încheiat a evoluat în 28 de meciuri (2334 minute) pentru ”U” Cluj și a înscris 1 gol. În cariera sa a mai evoluat pentru Dunărea Călărași, în prima ligă, Farul Constanța (actuala Unirea Constanța) și Turris Oltul Turnu Măgurele.

Lincar l-a antrenat la Turris Oltul și ”U” Cluj.

Paul Pîrvulescu este dublu campion cu FCSB, are 34 de ani, are multe meciuri în prima ligă și ultima dată a evoluat la FK Miercurea Ciuc, în 10 meciuri (694 minute) în sezonul recent încheiat de Liga 2.

În cariera sa a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș, FCSB, Viitorul Constanța (actuala Farul), FC Voluntari, ASA Târgu Mureș, Sankt Polten (Austria), Wisla Plock (Polonia), Poli Iași, Academica Clinceni, ”U” Cluj și FK Miercurea Ciuc.

Pîrvulescu a mai lucrat cu Lincar la ”U” Cluj, în sezonul promovării în prima ligă, dar și în prima ligă, 5 jocuri (364 minute), apoi fundașul lateral plecând la Miercurea Ciuc.

Romario Pires a jucat tot la ”U” Cluj în sezonul recent încheiat, pentru care a avut 24 de apariții (1688 minute) și 1 gol. Brazilianul de 34 de ani a fost om de bază și în partea a doua a sezonului în care echipa ardeleană a reușit să promoveze cu Lincar antrenor, ceea ce se dorește și acum, la Concordia.

Mijlocașul a mai evoluat în România pentru Gloria Bistrița, Petrolul, Astra, FC Hermannstadt și Viitorul Constanța (actuala Farul). A mai jucat în Brazilia și Israel.

Andrei Bălan s-a despărțit și el recent de ”U” Cluj, pentru care a evoluat în 28 de meciuri (1326 minute) în sezonul recent încheiat și a marcat 4 goluri. Atacantul bucureștean de 33 de ani a mai jucat la Dinamo 2, Damila Măciuca, CS Ștefănești, FC Voluntari, Poli Iași, FC Hermannstadt și Rapid. Are promovări în prima ligă cu Voluntari și Rapid.

Bălașa spunea că doar șapte jucători mai au contract cu Concordia

La începutul lunii iunie, Cristian Bălașa, directorul sportiv al Concordiei, vorbea despre situația lotului de jucători al echipei. Spunea că doar șapte mai au contract, dar și că joi, 8 iunie, va fi prezentat noul antrenor principal. Acesta nu a fost prezentat nici acum, iar astăzi suntem în 22 iunie.

”Șapte jucători mai sunt sub contract cu noi: Tamaș, Stănică, Codrea, Burcea, Ghimfuș, Mediop. Cu Rusescu încă nu am terminat discuțiile, a avut ceva probleme, a și dispărut în ultimele etape ale play-out-ului. Urmează să purtăm o discuție și cu el. El își termină contractul, vedem dacă prelungim sau nu.

Cred că până cel târziu joi o să numim și noul antrenor. Avem ceva variante, doar că mai sunt de pus la punct detalii cu antrenorii cu care vorbim. Apoi, vom face și strategia, ne-am propus să nu ne grăbim la nivelul jucătorilor, pentru că jucători vor fi.

Vrem să numim antrenor, anumiți antrenori folosește under-ii în poartă, alții în atac… . Dacă știam ce doleanțe are antrenorul, puteam să știm ce transferuri putem face”, spunea Cristian Bălașa la Metropola TV.

  • Concordia Chiajna a terminat sezonul regular al Ligii 2, ediția 2022-2023, pe locul 8, cu 29 de puncte acumulate în 19 jocuri, a mers în play-out, unde după alte șase partide a încheiat sezonul pe locul 2 în Grupa B, cu un total de 39 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-a-convins-cativa-jucatori-sa-vina-la-concordia-chiajna-19275455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-noul-antrenor-al-echipei-concordia-chiajna-19274999

Marius ANGHEL 22 Jun. 2023, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă