Argeșul n-a câștigat nici în etapa a 4-a, ba chiar a pierdut primul joc în acest sezon. După eșecul cu Chindia, Alexandru Pelici nu știe dacă va mai continua la Pitești: ”Cel mai la îndemână este să se schimbe antrenorul”

Marius ANGHEL 26 Aug. 2023, 16:00 Liga 2

Campionii FC Argeș nu a reușit nici în etapa a 4-a a Ligii 2 să câștige un meci în acest sezon, ba chiar a pierdut pentru prima dată și a făcut-o într-un moment nu foarte bun, în fața uneia dintre contracandidatele la promovare. Chindia s-a impus cu 2-0 pe stadionul Orășenesc din Mioveni, casa Argeșului din noul sezon.

După joc, antrenorul alb-violeților, Alexandru Pelici, nu și-a mai menajat jucătorii, spunând despre ei că nu au reușit nici de această dată să înscrie, cu toate că are la dispoziție foști golgheteri în această competiție, dar a vorbit și despre un viitor nesigur pentru el la trupa argeșeană. Nu exclude o despărțire de CFC Argeș.

Două gafe au facilitat Chindiei victoria cu Argeșul!

După trei remize în primele trei etape, cu doar un gol marcat, Campionii FC Argeș spera ca partida derby cu Chindia, între două retrogradate din prima ligă în această vară, să fie momentul oportun pentru a obține primul succes în Liga 2.

Însă jocul trupei piteștene nu a mai produs de această dată multe situații de gol, ba chiar unii dintre elevii lui Pelici au gafat și au dat o mână de ajutor Chindiei.

Primul a făcut-o portarul Straton, în minutul 26, atunci când a degajat direct la Andrei Șerban, iar acesta a profitat de ieșirea goalkeeperului și a marcat de la circa 40 de metri. E drept că și finalizarea lui Șerban are un merit mai mare în această reușită decât pasa greșită a portarului.

Ulterior, pe final de joc, Militaru a centrat în careul Argeșului, iar fundașul Rizzi, fără să fie presat de nimeni, a comis henț și arbitrul a dictat penalty. Straton a parat execuția slabă a lui Robert Moldoveanu (87), însă a respins mingea în față, chiar la atacantul Chindiei, care din a doua încercare nu a mai ratat să marcheze.

S-a terminat 2-0, iar atmosfera în cele două cluburi este la cote opuse. Chindia se felicită pentru demiterea lui Militaru și numirea lui Miriuță, în timp ce Argeșul e tot mai aproape de schimbarea antrenorului.

Pelici, după eșecul cu Chindia: ”Era o zi importantă pentru noi, era o sărbătoare pe care trebuia să o respectăm, suntem cu toții vinovați”

După joc, Alexandru Pelici a spus că jocul echipei sale nu a mai funcționat ca în precedentele două meciuri din campionat. A regretat inclusiv faptul că Argeșul trebuia să aibă o altă atitudine la acest joc, mai ales că astăzi este o zi importantă pentru gruparea alb-violetă. La 26 august s-a născut legenda Nicolae Dobrin, iar astăzi ar fi împlinit 76 de ani. A început din viață în urmă cu aproape 16 ani.

”Din păcate înfrângere. A venit acest moment, când absolut aveam nevoie de victorie. Cu gândul ăsta am plecat la drum, înaintea meciului. Din păcate, nu am reușit. A fost un joc de uzură, în care Chindia a atacat rapid și a contraatacat. Noi am încercat să-i desfacem, am luat acel gol din prima repriză, după care trebuia să riscăm tot mai mult, să ne desfacem, să ne desfacem cât mai mult. Părea, la un moment dat, că ne putem reveni, ne-am creat câteva situații. Din păcate, din nou nu am materializat situațiile pe care am reușit să ni le facem. Ba, mai mult, pe acea minge aruncată în careu a ieșit acel penalty de nicăieri și acolo s-a scris istoria acestui joc.
Ne pare rău că nu am reușit să câștigăm. Era o zi importantă pentru noi, era o sărbătoare pe care trebuia să o respectăm, suntem cu toții vinovați, începând cu mine și vom vedea ce va fi în continuare”
, a spus Pelici la microfonul DigiSport.

”Astăzi se împlinesc exact două luni de când am început pregătirea și ne vedeam cu toții cu mai multe puncte în zestre”

Antrenorul echipei piteștene nu-i consideră însă principalii vinovați pentru acest eșec pe Straton și Rizzi.

”Un meci de fotbal se decide din momente ale jocului. Astăzi au fost cele două momente care au făcut diferența. În rest a fost un meci de luptă, de încrâncenare și în anumite momente am putut să scăpăm de marcajul și de agresivitatea lor și atunci ne-am creat anumite situații. Nu au jucat astăzi doar Straton și Rizzi. Trebuia să-i salveze ceilalți colegi. Nu am reușit și, din păcate, e o înfrângere. E supărare, nu avem cum să fie altfel. Cu toate altele erau planurile. Astăzi se împlinesc exact două luni de când am început pregătirea și ne vedeam cu toții cu mai multe puncte în zestre. Atât am reușit și vom vedea ce va fi”, a comentat Pelici, care admite că la CFC Argeș este o criză de rezultate și joc în acest moment: ”În mod clar. În meciul de astăzi este și o criză de rezultate și de joc. Dacă în precedentele două jocuri a fost criză doar de rezultat, pentru că nu am înregistrat rezultatul pe care ni l-am dorit, deși jocul a fost bun și ne-am creat multe situații, astăzi nu am avut atât de multe situații de a marca, au fost câteva și, mai mult, am și făcut greșelile pe care nu le-am repetat în meciurile anterioare.”

”Jucătorii să răspundă, dacă din cauza presiunii nu găsesc drumul spre gol”

Echipa a marca un singur gol în cele patru jocuri disputate în acest sezon de Liga 2, și acesta venit în minutul 90+7, runda trecută, la CS Tunari. ”E foarte puțin, în condițiile în care avem jucători care erau cândva golgheteri ai Ligii a 2-a”, a vorbit Pelici. În rest, a fost un 0-0 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii și un 0-0 acasă cu CS Mioveni. A mai fost un meci disputat de echipă, în Turul 3 al Cupei României, în care s-a câștigat cu 2-1 în deplasare la Vedița Colonești, însă s-a întâlnit, totuși, un adversar modest din Liga 3.

Despre presiune, Pelici consideră că este normală în condițiile date. ”În momentul în care te apuci de fotbal îți dorești să joci, să antrenezi cât mai sus, să antrenezi la cluburi cât mai galonate și asta, automat, include și presiunea. Ei ar putea să răspundă, dacă din cauza presiunii nu găsesc drumul spre gol, pentru că au avut destule șanse în astea patru etape”, a spus antrenorul Argeșului.

Alexandru Pelici nu știe dacă va mai continua cu Campionii FC Argeș: ”Orice este posibil”

Întrebat dacă va găsi o cale pentru a scoate echipa din această pasă proastă, Pelici a spus că nu poate spune asta, pentru că nu știe dacă va mai continua sau nu la echipă, având în vedere că demiterea antrenorului e cea mai ușoară cale de a crea un șoc, dar și cele două exemple date deja în acest sezon de Chindia și Reșița, care s-au despărțit de antrenorii lor după doar două jocuri în campionat!

”Vom vedea ce va fi în continuare. Nu pot să vorbesc nimic în momentul de față despre viitor, pentru că nu știm dacă el va exista sau nu va exista. Mă refer aici la mine, ca și antrenor aici. Orice este posibil. Nu e vorba de frică. Dar atunci când lucrurile nu merg așa cum îți dorești sunt lucruri firești să se schimbe ceva și cel mai la îndemână este să se schimbe antrenorul. Suntem deja în etapa a 4-a, au fost doi antrenori schimbați, așa că orice se poate întâmpla. Nu mi-e frică de demitere, știu că am încercat să fac tot ce am știut mai bine și vom vedea ce va fi”, a declarat Alexandru Pelici la flash-interviul de după jocul cu Chindia.

Meciuri cu FC Bihor, în Cupa României, și Metaloglobus, în etapa a 5-a a Ligii 2

După patru etape, Campionii FC Argeș ocupă lcoul 16 din 20 în clasamentul Ligii 2, cu 3 puncte acumulate și cu golaveraj 1-3. Este la egalitate cu CSM Alexandria (are meci în minus) și Viitorul Pandurii, care au golaveraj mai bun. Dumbrăvița (locul 17, 2 puncte), care are un meci în minus, o poate depăși, iar Progresul Spartac (locul 20, 0 puncte), care are două partide în minus, o poate egala.

Echipa piteșteană are următorul meci miercuri, de la ora 17:00, la Oradea, cu echipa din Liga 3 FC Bihor, în Play-off-ul Cupei României. În campionat, în etapa a 5-a, joacă duminică, de la ora 11:00, la Clinceni, cu Metaloglobus.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-castigat-la-limita-meciul-cu-ceahlaul-19281868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-4-a-a-ligii-2-19281798

https://liga2.prosport.ro/liga-3/start-in-noul-sezon-de-liga-3-20-de-jocuri-se-disputa-acum-patru-partide-au-fost-amanate-in-urma-modificarilor-din-campionat-facute-ieri-de-frf-19281745

Marius ANGHEL 26 Aug. 2023, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă