”Dublă” Viitorul Pandurii – ”U” Cluj! Echipa lui Flavius Stoican va întâlni ”Șepcile roșii” mai întâi în campionat și apoi în sferturile Cupei României. ”Au prima șansă. Doar numele de Universitatea Cluj te obligă să fii în Liga 1”

Mircea OGLINDOIU 15 Feb. 2021, 19:38 Cupa
”Dublă” Viitorul Pandurii - ”U” Cluj! Echipa lui Flavius Stoican va întâlni ”Șepcile roșii” mai întâi în campionat și apoi în sferturile Cupei României. ”Au prima șansă. Doar numele de Universitatea Cluj te obligă să fii în Liga 1”

După ce, joia trecută, a eliminat Gaz Metan Mediaș din optimile Cupei României, ocupanta locului secund din Liga 2, Viitorul Pandurii, începe, joi, 18 februarie, seria jocurilor oficiale din campionat în 2021. De la ora 17:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, echipa antrenată de Flavius Stoican va întâlni Universitatea Cluj, ocupanta locului 6 în eșalonul secund.

Cele două echipe angrenate în lupta pentru play-off-ul Ligii 2 se vor duela și în sferturile de finală ale Cupei României, programate în perioada 2-4 martie.

Flavius Stoican e interesat mai întâi de meciul din campionat: ”Lucrurile nu vor mai sta ca până acum”

Antrenorul Flavius Stoican este, momentan, doar cu gândul la jocul din campionat, din etapa a 16-a.

”Trebuie să fim foarte – foarte atenți și să rămânem concentrați. Lucrurile nu vor mai sta ca până acum. Adversarele deja nu ne mai tratează ca la începutul sezonului, după ce am ajuns în sferturile Cupei României și pe locul 2 în campionat. Ne așteaptă joi o partidă foarte foarte dificilă, cu Universitatea Cluj. Întâlnim o echipă cu tradiție, care și-a anunțat candidatura la promovare. Au prima șansă! În primul rând, doar numele Universitatea Cluj te obligă să fii în Liga 1. Au transferat jucători cu experiență. Noi, ceea ce am realizat până acum, cu jucători fără prea mare rezonanță, este un bonus, dar rezultatele de până acum ne obligă și pe noi să ne batem pentru primele locuri. Alte trei echipe cu nume sunt favorite, ca Rapid, FCU Craiova și Petrolul, dar și Politehnica Timișoara, Farul, Metaloglobus sau Csiskzereda, care au investit mult. Noi ne vom bate de la egal la egal cu fiecare. În cupă, mi-am dorit un adversar din eșalonul nostru”, a declarat Stoican, pentru Liga2.ro.

Daniel Paraschiv: ”Deja suntem o certitudine. Toată lumea se mobilizează să ne bată”

Despre faptul că Viitorul Pandurii va fi privită altfel de adversarele din Liga 2 spunea și atacantul Daniel Paraschiv (21 de ani), golgheterul echipei și omul decisiv al meciului cu Gaz Metan.

”E greu de vorbit acum (n.r. – întrebat dacă se gândește la promovare), mai avem multe meciuri, însă Mister (n.r. – antrenorul Flavius Stoican) a reușit să facă din noi un grup unit și o să privim fiecare meci ca pe o finală, cel puțin în ultimele șase meciuri din sezonul regular și ce va fi va fi.
Cu ”U” Cluj o să fie un meci disputat și cel mai bun să câștige. Noi o să ne facem în continuare treaba, o să ne antrenăm și mai bine și sperăm să ieșim învingători. Sunt convins că, mai ales privind clasamentul, vor aborda altfel meciurile cu noi, pentru că deja suntem o certitudine, jucăm un fotbal plăcut și toată lumea se mobilizează să ne bată”
, spunea Paraschiv după jocul din optimile Cupei României.

Stoican e șocat de retragerea celor de la Turris Oltul: ”La începutul campionatului își anunțau candidatura la promovare”

Antrenorul de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu a comentat și retragerea din campionat a echipei Turris Oltul Turnu Măgurele, cu care gorjenii remizaseră, scor 0-0, în etapa a 13-a a Ligii 2.

FRF încă n-a anunțat însă ce se va întâmpla cu punctele acumulate până în prezent de clubul patronat, până luna trecută, de Valentin Dragnea: dacă acestea se vor păstra și echipa va pierde cu 3-0 doar următoarele șase jocuri rămase de disputat din sezonul regular sau dacă se vor anula toate rezultatele din tur.

”Nu e un sentiment plăcut, când văd că echipele care își anunțau, la începutul campionatului, candidatura la promovare, se desființează, când văd că nu mai ai șanse. Nu știu dacă suntem dezavantajați sau avantajați, pe plan sportiv, de această decizie. Eu știu că avem în continuare 26 de puncte și că trebuie să câștigăm cât mai multe, în cele șase jocuri rămase din sezonul regular, pentru a intra în play-off”, a conchis Stoican, pentru Liga2.ro.

Anul trecut, Turris Oltul a ratat promovarea în Liga 1 la ultima fază a meciului cu Rapid, din Regie, când, în minutul 90+7, deși se arătaseră cinci minute de prelungire, a primit golul egalizator de 1-1. Echipa din Teleorman părea că va lupta și în actuala stagiune pentru promovare, dar n-a mai avut aceeași forță și a intrat în iarnă de pe locul 13, la 7 puncte sub locul 2, direct promovabil.

Turris Oltul ar fi trebuit să mai întâlnească, în sezonul regular, echipele U Craiova 1948 SA (deplasare), Petrolul (d), Aerostar Bacău (acasă), ASU Politehnica Timișoara (d) și SCM Gloria Buzău (a).

În sezonul regular, Viitorul Pandurii mai are de jucat cu ”U” Cluj (a), Farul (d), CSM Reșița (a), Ripensia (d), FK Csikszereda (a) și Dunărea Călărași (d). Echipa din Gorj are, în acest moment, patru puncte în plus față de primele două echipe (Metaloglobus și FK Csikszereda) clasate sub locul 6, ultimul care duce în play-off.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/au-fost-stabilite-meciurile-sferturilor-cupei-romaniei-petrolul-intalneste-rivala-astra-la-dunarea-calarasi-ajunge-dinamo-iar-u-cluj-si-viitorul-pandurii-joaca-impreuna-19169618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/8-imi-cupa-romaniei-viitorul-pandurii-gaz-metan-medias-se-joaca-de-la-ora-1500-flavius-stoican-sa-scriem-o-pagina-de-istorie-pentru-clubul-nostru-19169124

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/echipa-lui-flavius-stoican-are-viitor-in-cupa-romaniei-viitorul-pandurii-a-eliminat-un-nou-club-de-liga-1-si-mai-are-un-pas-pana-sa-egaleze-cea-mai-mare-performanta-din-istoria-fotbalului-gorjean-19169283

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-se-reia-in-2021-la-data-de-18-februarie-cu-un-meci-la-timisoara-si-cu-o-echipa-in-minus-programul-etapei-a-16-a-19169314

Mircea OGLINDOIU 15 Feb. 2021, 19:38 Cupa
Pe aceeași temă