Dorinel Munteanu, înainte de Poli Iași – SC Oțelul: ”Mentalul va juca un rol foarte important în acest joc.” Antrenorul gălățenilor nu se gândește la vreo răzbunare și vrea un joc fără ”tot felul de combinații de strategii”

Marius ANGHEL 01 May. 2023, 20:25 Liga 2
Dorinel Munteanu, înainte de Poli Iași - SC Oțelul: ”Mentalul va juca un rol foarte important în acest joc.” Antrenorul gălățenilor nu se gândește la vreo răzbunare și vrea un joc fără ”tot felul de combinații de strategii”

Poli Iași și SC Oțelul Galați își încheie întâlnirile directe din acest sezon pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Parcul Copou, marți, de la ora 17:30, în cadrul etapei a 6-a a play-off-ului Ligii 2, prima a returului acestei faze a competiției. Este al treilea joc între singurele reprezentante ale Moldovei în liga secundă, iar ambele formații sunt în clasament pe locurile direct promovabile.

Dorinel Munteanu, înainte de meciul Oțelului la Iași: ”Mentalul va juca un rol foarte important în acest joc”

Va fi primul joc la Iași între cele două echipe, după ce în sezonul regular partida a avut loc la Galați, iar turul play-off-ului a picat să aibă loc tot în orașul de pe malul Dunării. În primul a fost 0-0, în chiar prima etapă a campionatului, iar în grupa de promovare Poli Iași s-a impus cu 2-1 după ce a fost condusă, dar cu emoții, pe final, cu toate că a evoluat mai bine de o oră în superioritate numerică.

Antrenorul echipei gălățene, Dorinel Munteanu, a evitat să vorbească efectiv despre meci, ci a spus ce își dorește de la jucătorii săi, lucruri pe care le tot repetă înainte și după partide. Deși mai toată lumea din Liga 2 o dă pe Poli Iași ca și promovată, lucru care se și poate întâmpla matematic marți, dacă va câștiga, având în vedere că Buzăul și Dinamo au remizat, fostul internațional este de altă părere și spune că lupta se va duce până în ultima etapă.

”În ultimele meciuri am obținut trei victorii, sunt mulțumit, dar pentru noi de acum începe numerotarea inversă. Am și discutat cu echipa, suntem pregătiți, sunt convins că se va duce această luptă până în ultima etapă, atât pentru locurile direct promovabile, cât și pentru locurile care duc în baraj, dar și din acest punct de vedere noi plecăm de la zero, nu contează ce am obținut în turul play-off-ului. Ne interesează ultimele cinci jocuri. Sper să obținem cât mai multe puncte, ca să ne asigure acest loc de promovare directă, dacă nu, am mai spus, suntem pregătiți și de jocul de baraj.

Îmi doresc ca echipa noastră să fie foarte bine pregătită, din punct de vedere fizic și mental, pentru că mentalul va juca un rol foarte important în acest joc. Mă interesează doar ce face echipa mea. Bineînțeles că stările mele sunt diferite de la meci la meci, dar îmi doresc ca la jocul cu Poli Iași să vedem o echipă, a noastră, care se bate pentru orice minge, care joacă cu ambiție, cu tupeu, pentru că locul pe care l-am obținut l-am obținut doar pe teren, nu prin alte lucruri”, a spus Dorinel Munteanu în cadrul conferinței de presă.

Echipa gălățeană nu merge la Iași să-și ia revanșa după rezultatul din meciul tur

Antrenorul trupei gălățene are tot lotul valid pentru acest meci derby cu Poli Iași și spune că are probleme nu numai în a forma primul 11, ci și lotul care face deplasarea.

”Nu am niciun jucător accidentat, toți sunt apți, îmi este greu să fac lotul de 20 sau de 22, care face deplasarea. Dar asta e situația, trebuie să înțeleagă fiecare că fac lotul de 20, sau de 22, care face deplasarea, sau primul 11, cu care încep, în funcție de adversar, de starea lor de spirit. Am spus și repet, vreau ca toți jucătorii să fie încrezători, deoarece nu au alt motiv decât să se concentreze la ultimele jocuri”, a declarat Munteanu, care mai spune că nu se pune problema pentru o revanșă după jocul tur din play-off, când ieșenii au câștigat la Galați: ”Niciodată nu s-a discutat de revanșă. Ne-am concentrat exact pe jocul care urmează. Următorul joc este cu Poli Iași, după aceea duminică jucăm la CSA Steaua, joi cu Dinamo și așa mai departe, cu Buzăul și în ultima etapă cu Dejul. Luăm fiecare joc în parte și cred că numai această concentrare, de la joc la joc, poate să ne ducă să ne atingem obiectivul pe care ni-l dorim cu toții. Nu ne gândim la ce va fi la final, ne gândim la primul joc.”

”Cine e mai bun să câștige”

Fostul internațional a spus și faptul că nu se așteaptă la o atmosferă ostilă din partea publicului ieșean, chiar și după ce în urma partidei precedente de la Galați au fost replici dure și ironice din ambele tabere.

”Nu. E frumos să fie stadionul plin, dacă s-ar întâmpla acest lucru. Îmi doresc ca stadionul să fie plin, jocul să fie numai pe teren, nu în afara lui sau prin tot felul de combinații de strategii și așa mai departe. Cine e mai bun să câștige”, a mai spus Dorinel Munteanu.

Poli Iași poate promova matematic, SC Oțelul Galați se poate distanța la nouă puncte de Dinamo

Având în vedere precedentele rezultate din această etapă a 6-a a play-off-ului Ligii 2, Poli Iași se află la o victorie de promovarea matematică în SuperLigă. Ieșenii au 49 de puncte, sunt pe locul 1 și au zece puncte peste Dinamo, clasata pe locul 4, primul care duce la barajul de promovare.

SC Oțelul Galați are 45 de puncte și este pe locul 3, al doilea direct promovabil, în condițiile în care Steaua (locul 2, 48 puncte) nu are dreptul de a urca în elită.

Ionuț Coza arbitrează Poli Iași – SC Oțelul Galați

Meciul de la Iași va fi arbitrat de la centru de Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov), iar asistenți sunt Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și George Suciu (Câmpia Turzii). Arbitru de rezervă este Claudiu Marcu (Constanţa). Observator de arbitri este Dan Jiga (Bistriţa), iar delegat de joc a fost ales Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Coza, potrivit site-ului CCA, a promovat în lotul de Liga 2, cât și de Liga 1, în 2012. În acest sezon a condus doar 11 meciuri, 10 în prima ligă și unul în Liga 2 (Unirea Slobozia – Steaua 2-2).

Foto și video: SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-pentru-promovare-in-copou-poli-iasi-si-sc-otelul-echipele-cu-cele-mai-mari-sanse-la-accederea-directa-in-superliga-se-intalnesc-pentru-prima-data-la-iasi-in-acest-sezon-leo-grozavu-spune-cu-19268845

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-poate-promova-matematic-la-finalul-acestei-etape-din-play-off-ul-ligii-2-rezultatele-care-ajuta-trupa-lui-leo-grozavu-sa-si-indeplineasca-obiectivul-19268823

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesenii-se-asteapta-la-un-public-numeros-la-derby-ul-moldovei-din-copou-cu-sc-otelul-cati-suporteri-galateni-pot-avea-acces-in-sectorul-oaspetilor-cornel-sfaiter-vrem-o-atmosfera-frumoas-19268604

Marius ANGHEL 01 May. 2023, 20:25 Liga 2
Pe aceeași temă