Dorinel Munteanu continuă ”cumpărăturile” de la Buzău! Pablo Gaitan este al treilea jucător de la Gloria care merge la SC Oțelul Galați

Marius ANGHEL 19 Jun. 2023, 22:08 Liga 2

SC Oțelul Galați și-a prezentat astăzi, 19 iunie 2023, la o zi distanță după încheierea cantonamentului efectuat la Vatra Dornei, încă trei achiziții. Două dintre ele vin de la Gloria Buzău, adversară pe care trupa antrenată de Dorinel Munteanu a avut-o în sezonul de Liga 2 recent încheiat.

După uruguayanul Ariel Lopez, anunțat de dimineață, moldovenii i-au prezentat seara și pe argentinianul Pagro Gaitan și bulgarul Milen Zhelev.

Încă un jucător de la Gloria Buzău a ajuns la SC Oțelul Galați

Dorinel Munteanu a râvnit la câțiva dintre jucătorii pe care Cristian Pustai și mai apoi Adrian Mihalcea i-a avut la dispoziție la Gloria Buzău în sezonul recent încheiat, adversară inclusiv în play-off pe care a avut-o SC Oțelul în lupta pentru promovarea în SuperLigă. Asta reiese din campania de achiziții pe care o are acum trupa gălățeană.

SC Oțelul a urcat în prima ligă, iar dintre cei opt jucători pe care i-a prezentat până acum ca achiziții pentru noul sezon trei sunt de la Gloria Buzău. În total, cinci sunt de la echipe din Liga 2.

Dacă de diminineață a anunțat perfectarea unui contract pe un an, cu opțiune de prelungire, cu uruguayanul Ariel Lopez (28 de ani), căpitanul Gloriei, seara a comunicat oficial și faptul că a bătut palma cu Pablo Gaitan.

Pablo Gaitan a semnat cu SC Oțelul

Acesta din urmă, argentinian de 31 de ani, vine tot de la Gloria Buzău, echipă pentru care a evoluat în ultimele două sezoane de Liga 2 și are o statistică mai bună decât cea a lui Lopez. În ediția 2021-2022 a evoluat în toate cele 25 de jocuri din campionat și a marcat 2 goluri, iar în sezonul 2022-2023, adică cel recent încheiat, a prins 23 de partide dintre cele 29 din Liga 2, cât și una din dubla manșă a barajului de promovare, și a înscris 4 goluri. Unul a fost chiar în acele 1-1 de la Galați, din etapa a 12-a a sezonului regular.

Gaitan a mai evoluat în România și pentru Poli Iași, în 11 jocuri de primă ligă, în sezonul 2020-2021. Înainte a activat în Argentina, la Atletico Rafaela și Union Sunchales, dar și în Paraguay, la General Diaz.

”SC Oțelul Galați și argentinianul Pablo Gaitan au semnat un contract valabil pentru următorul sezon al Superligii, cu opțiune de prelungire.

În vârstă de 31 de ani, Gaitan evoluează pe postul de mijlocaș central și vine la Oțelul de la FC Buzău, formație pentru care a jucat în 59 de partide, marcând 9 goluri. Gaitan a venit în România în urmă cu trei ani, la Politehnica Iași, echipă pentru care a evoluat în 13 partide de Liga 1 (n.r. – are 11 meciuri în prima ligă, nu 13). El și-a început cariera în țara sa natală, jucând în prima ligă argentiniană pentru formația Atletico de Rafaela. În 2019 s-a transferat la echipa paraguayană de primă ligă, General Diaz de Luque, pentru care a marcat 3 goluri în 39 de meciuri.

Bine ai venit și mult success, Pablo Gaitan!”, a transmis SC Oțelul Galați.

  • Tot de la Gloria Buzău a fost luat și portarul Relu Stoian.
  • În iarnă, Dorinel Munteanu îl lua de la Buzău și pe Cristian Ciobanu. Acesta a evoluat puțin la SC Oțelul, iar în această vară l-a lăsat să plece liber.

Milen Zhelev a ajuns și el sub comanda lui Dorinel Munteanu

Ulterior, gălățeanii au anunțat și acordul cu Milen Zhelev, un mijlocaș bulgar care în mai puțin de o lună împlinește 31 de ani și care ultima dată a evoluat la Arda, echipă din țara sa natală pentru care a jucat în ultimele trei sezoane, în cel mai recent având 29 de apariții, dintre care 24 începute ca titular.

”Formația noastră și-a asigurat serviciile fotbalistului bulgar Milen Zhelev pentru stagiunea 2023/24 a Superligii, cu opțiune de prelungire.

În vârstă de 29 de ani (n.r. – la 15 iulie împlinește 31 de ani) și având 1,80 m înălțime, el poate juca atât ca fundaș dreapta, cât și în partea stângă sau ca mijlocaș defensiv. Zhelev vine de la Arda Kardzhali, din prima ligă a Bulgariei, formație pentru care a evoluat în 29 de meciuri din ultimul sezon. Cu aproape 200 partide disputate în cea mai importantă ligă din țara vecină și cu alte peste 50 de jocuri în liga secundă, Zhelev a trecut în cariera sa și pe la Beroe Stara Zagora, Lokomotiv Gorna Oryahovitsa sau Botev Galabovo.

Bine ai venit și mult succes, Milen Zhelev!”, a transmis clubul gălățean.

Cinci dintre cele opt achiziții perfectate de SC Oțelul sunt de la echipe din Liga 2

Nou-promovata SC Oțelul Galați a ajuns la cinci achiziții făcute de la echipe cu care a fost adversară în Liga 2: Alexandru Pop de la Unirea Dej, Relu Stoian de la Gloria Buzău, Ștefan Bodișteanu de la Steaua, Ariel Lopez și Pabro Gaitan, ambii aduși foști tot la Gloria Buzău.

Au mai semnat și Daniel Celea, retrogradat în Liga 2 cu Chindia Târgoviște, dar și Aurelian Păun, portar pus pe liber de Universitatea Cluj.

Gloria Buzău a ajuns, astfel, la patru jucători de care s-a despărțit în această vară și care au semnat cu echipe din prima ligă. Pe lângă cei trei care au mers la SC Oțelul, Bogdan Oteliță a semnat cu Sepsi OSK.

Foto: FC Buzău, Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-a-pierdut-si-capitanul-ariel-lopez-nu-a-putut-promova-cu-trupa-din-crang-insa-a-semnat-cu-o-echipa-din-superliga-19275409

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-in-discutii-avansate-cu-antrenor-din-superliga-19275381

Marius ANGHEL 19 Jun. 2023, 22:08 Liga 2
Pe aceeași temă