Steaua a început pregătirea noului sezon de Liga 2 cu 24 de jucători. Primele patru achiziții sunt doi fotbaliști din prima ligă și doi portari. De ce crede Daniel Oprița că noul sezon va fi ”mai puternic” și mijlocașul anunțat printre cei plecați și readus în lot

Steaua este una dintre echipele care vor evolua în noul sezon al Ligii 2 și care au început de astăzi, 19 iunie, pregătirea ediția 2023-2024.

24 de jucători au avut la dispoziție Daniel Oprița și stafful său tehnic la primul antrenament din această vară, primele noutăți fiind Ionuț Pop, Alexandru Buziuc, Mihai Dobrescu și Adrian Frânculescu. Toți au semnat contractul cu clubul din Ghencea, după cum a informat antrenorul principal.

Zilele viitoare sunt așteptați alți jucători noi, iar Oprița vorbește despre o luptă dură dusă cu alte echipe din același campionat pentru perfectarea de achiziții.

La reunire a fost prezent și Ștefan Pacionel, mijlocaș pe care Steaua îl anunța printre cei 16 de care s-a despărțit. În privința lui, ”principalul” pare că s-a răzgândit.

Patru jucători au semnat deja cu Steaua. Buziuc și Frânculescu au trecut pe la FCSB

Printre noutățile avute de Steaua la reunire și la ședința de pregătire susținută pe terenul 6 din Complexul Sportiv Steaua s-au numărat patru jucători despre care antrenorul Daniel Oprița a comunicat că au semnat.

Este vorba despre portarii Ionuț Pop (25 de ani, ultima dată la CSM Slatina, dar fost și la FC Bihor, AS Roma, Fidelis Andria, Alessandria și FC Hermannstadt) și Adrian Frânculescu (18 ani, fost la CFR Cluj II, dar în trecut a activat și la juniorii celor de la FCSB), fundașul Mihai Dobrescu (30 ani, ultima dată la UTA și fost la Ceahlăul, CS Otopeni, Chindia, CS Balotești, Viitorul Domenști, Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș și ”U” Cluj), atacantul Alexandru Buziuc (29 ani, ultima dată fost la CS Mioveni, dar trecut și pe la FC Vaslui, Gaz Metan Mediaș, Foresta Suceava, Academica Clinceni și FCSB).

Daniel Oprița: ”I-am ademenit cu numele, cu Steaua, cu promovarea, cu încercarea”

De la propria academie au fost chemați la prima echipă David Matei, Răzvan Florea, Ianis Pletea, Matei Marin și Alin Raicu. David Matei a fost utilizat deja în șapte meciuri, toate în 2023, la prima echipă, Florea are două apariții, iar Raicu are una. Pletea este portar și a prins lotul în ultimul joc din play-off, fără să fie utilizat, în timp ce Matei Marin încă nu a avut această șansă.

”Sunt jucătorii de la academia noastră, sunt și jucători pe care vrem să-i vedem, jucători noi, cu experiență, care au semnat contracte, mai suntem în discuții și așteptăm să semneze și vor veni zilele următoare.

Buziuc, Dobrescu, Pop, Frânculescu sunt jucătorii care au semnat și urmează și alții. Sper ca mâine să vină încă un jucător cu care am discutat. Au mai rămas doar câteva detalii de pus la punct. Eu i-am ales și caut în continuare”, a spus Daniel Oprița la reunire.

Întrebat cum i-a ademenit, în condițiile în care Steaua încă nu și-a rezoltat probleme cu dreptul la promovare, Oprița a spus: ”Cu numele, cu Steaua, cu promovarea, cu încercarea. Vedem. Important e că au venit. Au mai fost și alții, pe care nu am reușit să-i fac să vină. Nici banii pe care i-au cerut nu am putut să-i dăm, așa că, la momentul ăsta, ăsta suntem. Dar sunt jucători, mai sunt în discuții, mai sunt încă trei-patru jucători care o să semneze și cu care ne-am înțeles.”

Oprița s-a răzgândit în privința lui Ștefan Pacionel

Printre jucătorii prezenți la reunirea din Ghencea s-a numărat și Ștefan Pacionel, cel pe care clubul l-a inclus printre cei 16 de care s-a despărțit în această vară.

Mijlocașul de 24 de ani a evoluat în sezonul recent încheiat în 23 de meciuri, în 11 ca titular, a înscris 3 goluri și l-a făcut pe Oprița să reflecteze mai mult asupra deciziei față de el.

”Eu l-am chemat să vină la antrenament. Mai are contract până pe 30 iunie și e un jucător pe care, am stat și m-am gândit, îl doresc în continuare. Am făcut o analiză la tot ce s-a întâmplat. E un jucător care, totuși, a avut realizări, a și marcat câteva goluri. Am discutat cu el și e interesat să rămână”, a explicat Daniel Oprița.

  • David Dincă, Darius Oroian, Alexandru Sabău, Laurențiu Corbu, Cosmin Ciocoteală, Mădălin Mihăescu, Cristian Bustea, Dragoș Gheorghe, Ștefan Bodișteanu, Alexandru Sima, Emilian Pacionel, Atanas Trică, Mahadi Kayondo, Iustin Răducan și Doru Calestru sunt ceilalți jucători anunțați de Steaua ca plecați.
  • Dintre aceștia, Oroian a ajuns la Sepsi OSK, Bodișteanu a semnat cu SC Oțelul Galați, iar Dincă a mers la CSM Slatina.

Noul sezon de Liga 2 va fi ”mai puternic” decât cel precedent, crede Oprița. ”Fiind și an electoral, și la prețurile jucătorilor…”

În afară de Ștefan Pacionel, alți jucători care sunt la final de contract la data de 30 iunie și cu care se poartă discuții pentru prelungire și care au fost prezenți la reunire sunt: Adrian Popa, Adrian Ilie, Valentin Bărbulescu și Tsvetelin Chunchukov.

Antrenorul Stelei a vorbit despre cât de greu îi este să facă achiziții, ținând cont de problemele actuale ale clubului său, dar și de concurența existentă pe piață, chiar din Liga 2. A trăit-o pe pielea sa, atunci când a contactat jucători pe care îi dorea și nu a avut nicio șansă să-i convingă, spune Oprița.

Noul sezon de Liga 2, unul care se va desfășura sub aceleași coordonate ca edițiile precedente, va fi mult mai dificil, susține Daniel Oprița.

”Va fi un sezon mai puternic, pentru că sezonul trecut a fost unul slab. Asta este părerea mea. Nicio echipă nu a avut constanță, s-au pierdut multe meciuri de către toate echipele, noi am terminat pe locul 2 și cred că dacă era un campionat mai puternic nu știu dacă puteam să prinde locul 4. Când te bați la locul 1-2 nu poți să pierzi atâtea meciuri câte am pierdut noi (n.r. – 3 în sezonul regular și 4 în play-off), chiar și Iașiul. Chiar dacă nu au pierdut așa multe meciuri (n.r. – 3, toate în sezonul regular), au făcut și ei multe egaluri (n.r. – 4 în sezonul regular și 5 în play-off) și acolo se pierd câte două puncte. Față de sezonul cu ”U” Cluj, Hermannstadt și Petrolul mi s-a părut un campionat mai slab.

Dar anul acesta, fiind și an electoral, și la prețurile jucătorilor… se anunță un… Cine poate să se bată, să aducă acești jucători… La momentul ăsta, Steaua nu se poate bate. Nu suntem acum să putem să aducem jucători, să ne putem bate cu echipele care am înțeles că transferă jucătorii cu care am discutat eu și cu care nu am putut să continui discuția mai mult. Repede și nu se poate. Vor fi patru-cinci echipe puternice. Eu am încredere în cei pe care îi am. Mi-am făcut o schiță cu 12-13 jucători și putem merge, cel puțin până în iarnă, să încercăm să fim în zona de play-off”, a comentat Daniel Oprița.

Printre echipele care se vor lupta la play-off și promovare, Daniel Oprița le vede pe Argeș, Chindia, Concordia, Gloria Buzău, FK Miercurea Ciuc și chiar și o surpriză, o nou-promovată. ”Din ce se aude, și mă gândesc că FC Argeș e o forță, au un buget bun, au rămas și jucători care au fost în prima ligă. La Chindia, dacă se rezolvă situația, așa cum se aude. Chiajna, Buzăul, astea sunt echipe care vor avea un cuvânt de spus. Și Miercurea Ciuc, care în fiecare an are obiectivul ăsta de a ajunge în play-off, să se bată la promovare. Și nu se știe niciodată cu vreo echipă nou-promovată, cum a fost și cu Oțelul sezonul trecut. Mereu va apărea o echipă nou-promovată care va fi acolo, dar nu știu care dintre ele”, a spus antrenorul Stelei.

Oprița nu știe nimic despre schimbarea formei juridice a echipei Steaua

Despre schimbarea formei de organizare a echipei, prin asocierea cu un investitor privat, pentru ca Steaua să aibă drept de promovare la capătul noului sezon de Liga 2, Daniel Oprița încă nu știe nimic oficial, doar din ceea ce a citit în presă. ProSport a scris în exclusivitate despre faptul că MApN și-a dat acordul ca Steaua să se asocieze cu un privat.

”Nu știu, nu știu nimic, întreb și eu, așteptăm să se rezolve ceva. Am răbdare, nu am ce să fac. Important este să vină cât mai repede vestea, să putem și noi să avem și bugetul și tot ce ne trebuie ca să putem să aducem jucătorii de care avem nevoie dacă vrem să ne batem la primele două locuri. Lucrul pe care mi-l doresc.

Am văzut ce au văzut cu toții, ce a apărut în presă, că ministerul și-a dat acordul să înceapă negocierile cu un singur investitor”, a spus Oprița despre acest subiect.

24 de jucători la reunirea Stelei din iulie 2023

Printre cei 24 de jucători prezenți la reunire s-a numărat și brazilianul Walace Alves da Silva (33 de ani), fundaș care a semnat în martie 2020 și care mai are contract cu clubul. Acesta revine după o lungă perioadă în care a fost accidentat, în sezonul recent încheiat fiind utilizat în doar 6 jocuri, patru în august 2022 și două în septembrie 2022. Ultimul în care a evoluat a fost Dinamo – Steaua 1-2, din 9 septembrie 2022, când a fost integralist.

Steaua a enumerat 21 de jucători dintre cei 24, ceilalți trei fiind în probe. Reporterul ProSport nu i-a recunoscut pe aceștia trei, iar Daniel Oprița sau clubul nu le-a spus numele.

”Steaua a sunat adunarea
Echipa noastră a revenit la antrenamente după scurta vacanță. Pe terenul 6 din Complexul Steaua-Ghencea, Daniel Oprița, Ștefan Nofitovici și Sorin Bobabriu au avut la antrenament nu mai puțin de 24 de fotbaliști.
Sunt patru noi-achiziții confirmate în lotul Stelei: Alexandru Buziuc, Ionuț Pop, Adrian Frânculescu și Mihai Dobrescu
Cinci jucători au fost promovați de la Academia Steaua: David Matei, Răzvan Florea, Ianis Pletea, Matei Marin, Alin Raicu
Șapte fotbaliști mai aveau contract cu echipa noastră: Horia Iancu, Wallace da Silva, Dean Beța, Stephan Drăghici, Cristian Balgiu, Rareș Enceanu, Bogdan Chipirliu
Au mai fost prezenți la reunire și sunt negociri pentru a prelungi contractele: Adi Popa, Adrian Ilie, Valentin Bărbulescu, Ștefan Pacionel, Tsvetelin Chunchukov.
Restul fotbaliștilor prezenți la reunire sunt în probe.”, a sunat comunicatul clubului Steaua privint reunirea.

Foto: Steaua București 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-drum-liber-catre-promovare-mapn-si-a-dat-acordul-pentru-asocierea-echipei-cu-un-privat-care-sunt-urmatorii-pasi-si-cine-este-in-pole-position-pentru-a-se-alatura-militarilor-19275207

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-echipei-steaua-vor-incasa-primele-de-promovare-19275202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-bodisteanu-in-superliga-dupa-plecarea-de-la-steaua-19274919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-vrea-sa-promoveze-jucatori-under-la-steaua-19274841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plecat-de-la-steaua-darius-oroian-a-ajuns-in-superliga-19274615

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patru-privati-sunt-interesati-sa-se-asocieze-cu-steaua-pentru-a-scapa-de-interdictia-la-promovare-au-fost-inaintate-oferte-exclusiv-19274358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-16-plecari-dintr-un-foc-19274298

Pe aceeași temă