Doi dintr-o lovitură! Chamed continuă la Chindia, iar clubul târgoviștean s-a înțeles și cu Matteo Fedele. Trupa prezidată de Andrei Cordoș schimbă și echipamentul

Bogdan ISTRATE 21 Jul. 2023, 11:47 Liga 2
Doi dintr-o lovitură! Chamed continuă la Chindia, iar clubul târgoviștean s-a înțeles și cu Matteo Fedele. Trupa prezidată de Andrei Cordoș schimbă și echipamentul

Chindia și-a aflat joi la prânz, 20 iulie, programul din prima parte a campionatului Ligii 2, urmând să întâlnească principalele candidate la locurile fruntașe pe teren propriu, pe ”Eugen Popescu”.

Începe cu Steaua, iar pe stadionul de sub Turnul Chindiei vor mai ajunge Gloria Buzău, Unirea Slobozia, CSC Dumbrăvița, FC Brașov sau Progresul Spartac, CSM Reșița, CS Mioveni, Concordia Chiajna, Metaloglobus București și CSM Alexandria. Chindia este printre echipele care vor juca zece partide acasă și nouă în deplasare.

Șefii clubului au mutat în aceeași zi și pe piața transferurilor, într-unul dintre compartimentele care nu erau tocmai acoperite, respectiv cel median.

Nasser Chamed (29 ani) și Matteo Fedele (31 ani), ambii mijlocași, vor face parte din lotul echipei la startul noului sezon, programat în jurul datei de 5 august.

Nasser Chamed continuă cu Chindia, Matteo Fedele este cea mai recentă achiziție

Dacă Nasser Chamed continuă, practic, la Chindia, revenind după o accidentare teribilă, suferită în primăvară, la Mioveni, Matteo Fedele se află la prima experiență la trupa din Târgoviște, dar a doua în România, fiind legitimat anterior la U Craiova.

”Ne dorim să mai aducem trei-patru jucători, mijlocași și atacanți, cât de repede se va putea”, declara deunăzi președintele Chindiei, Andrei Cordoș.

Chamed este născut în Franța, dar este de naționalitate din Insulele Comore, iar în cariera sa a evoluat pentru Châteauroux II, Châteauroux, Nimes II, Nimes, Gaz Metan Mediaș și Chindia Târgoviște. La Chindia a ajuns în martie 2022 și într-un sezon și jumătate a prins 27 de meciuri în prima ligă și a înscris 3 goluri.

Fedele este elvețian și are un CV mult mai bogat. A jucat pentru FC Sion, Grasshopper Zurich (ambele din Elveția), Carpi, Bari, Foggia, Cesena (toate patru din Italia), U Craiova (în două rânduri, 2018-2019 și 2021, în sezoanele 2020-2021 și 2021-2022), Valenciennes II, Valenciennes (Franța), Hamrun Spartans și Birkirkara (ambele din Malta). Pentru aceasta din urmă a jucat ultima dată, 10 meciuri în partea a doua a campionatului 2022-2023 din prima ligă din Malta, unde a și înscris 1 gol.

Cosmin Atanase a ajuns la Unirea Slobozia

Altfel, Cosmin Atanase (23 ani) a efectuat prima parte a cantonamentului cu Chindia, apoi a semnat cu Unirea Slobozia, formație antrenată de Adrian Mihalcea, fost antrenor la Târgoviște în primele 10 etape ale sezonului anterior de primă ligă.

Atanase nu s-a înțeles cu conducerea Chindiei asupra unui nou contract, așa că și-a căutat repede echipă și a răspuns pozitiv primei oferte concrete.

Mijlocașul a și marcat pentru noul său club, în amicalul de miercuri cu FC Brașov, încheiat cu scorul de 1-1.

  • Atanase a jucat pentru prima echipă a Chindiei în 21 de jocuri în ultimele patru sezoane de Liga 1 și a înscris 1 gol. Golul și 11 meciuri le-a avut în ultima ediție de campionat.

Chindia se întoarce din cantonamentul de la Brașov

Jucătorii antrenați de Dragoș Militaru au efectuat astăzi dimineață ultimul antrenament din cadrul stagiului centralizat de pregătire de la munte. Dâmbovițenii au petrecut 11 zile în Poiana Brașov, la Hotel Olimpic, antrenamentele și meciurile amicale desfășurându-se la Ghimbav, la baza Campo Verde, care aparține fostului patron al Forex Brașov, Nicolae Țucunel.

De altfel, Țucunel a fost prezent la meciul test al Chindiei cu Ceahlăul Piatra Neamț, scor 1-1, jucat miercuri seară.

Macron, noul furnizor de echipamente al Chindiei?

Târgoviștenii vor îmbrăca un nou echipament din startul noului campionat, de la un nou partener tehnic, după patru sezoane în care au colaborat cu Joma, producător agreat de FRF, a se vedea și contractul cu echipa națională și cu alte cluburi din primele ligi.

”E ceva deosebit, nu mai sunt modele de pe ultimele pagini ale catalogului, cele de la lichidările de stoc”, vorbesc sursele Liga2.ro din cadrul clubului.

Din informațiile Liga2.ro, Chindia va avea echipament de la Macron.

Foto: Chindia Târgoviște și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-ceahlaul-au-remizat-in-ultimul-lor-amical-din-cantonamentul-montan-in-aceeasi-zi-nemtenii-au-aplicat-o-corectie-alexandriei-19277614

 

Bogdan ISTRATE 21 Jul. 2023, 11:47 Liga 2
Pe aceeași temă