Doar noroiul îi mai amintește de Ghencea! Erik Lincar nu știe dacă a jucat la Steaua sau FCSB: ”Nu mă pasionează acest subiect”

Vlad MĂCICĂȘAN 23 Nov. 2021, 15:25 Liga 2

Antrenorul Universității Cluj va păși astăzi în locul unde și-a trăit marile satisfacții ca jucător. Erik Lincar (43 de ani) ar putea spune că a jucat doar la Steaua, pentru că a făcut-o între 1997 și 2002, perioadă în care palmaresul a fost acordat CSA-ului. A ajuns acolo la 18 ani, fiind adus de la Girondins Bordeaux. A luat titlul chiar din primul sezon și avea să mai cucerească un campionat, două Supercupe și o Cupă a României.

Era o perioadă prolifică a Stelei, Lincar fiind implicat și în dueluri europene memorabile, din acele vremuri. A fost prezent la dubla cu PSG din 1997, când Leonardo și Rai au distrus Steaua la Paris (5-0), după 3-0 în tur, la ”masa verde”. De asemenea, Lincar a fost părtaș la calificările cu Bastia, Aston Villa sau West Ham, ori la celebrul 3-4 cu Valencia, unde jucau Adrian Ilie, Claudio Lopez sau Mendieta. Atunci a și marcat în poarta lui Canizares.

Erik Lincar, înainte de revenirea în Ghencea, ca adversar: ”Nimic special, îmi doresc foarte mult să câștig”

Antrenorul lui ”U” Cluj își amintește de noroiul din Ghencea, nelipsit la aceste partide. ”Amintirile sunt de genul că în momentul în care jucam erau jocuri în care apa era undeva la 40-50 de centimetri pe tot terenul. Erau bălți, noroaie. Păcat că n-am prins vremurile acestea în care România are terenuri de nivel foarte bun, în care se poate juca mingea. Nimic special, îmi doresc foarte mult să câștig. Este un joc pentru 3 puncte, importante pentru noi, pentru continuarea parcursului în obținerea calificării în play-off”, a spus Lincar înainte de meciul cu Steaua, din etapa a 14-a a Ligii 2.

”Steaua are două echipe și nu știe care este cea principală”

Fostul mijlocaș defensiv a bifat 105 partide la Steaua, înainte de a fi vândut pe 500.000 de dolari la Panathinaikos, dar spune că nu mai simte nimic pentru Steaua și că disputa dintre CSA și Gigi Becali l-a făcut să nu mai știe care este echipa unde a jucat.

”În momentul de față, nu pot să țin, nu mai pot să am o simpatie față de o echipă, fiind antrenor. Situație este că Steaua are două echipe, până la urmă nimeni nu știe care este cea principală și poate că mă voi lega poate mai mult, sufletește, doar în momentul în care va exista una singură. Până atunci chiar nu mă interesează și nu mă pasionează acest subiect”, a declarat Lincar, înainte de Steaua – ”U” Cluj, meci programat astăzi, la ora 17:00.

Înaintea jocului, Steaua ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, cu 25 de puncte, iar ”U” Cluj se află pe poziția a 3-a, cu 30 de puncte. Cele două echipe au șanse mari să se dueleze de încă două ori în play-off, însă echipa din Ghencea nu are drept de promovare.

Foto: Sport Pictures și Flaviu Buboi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/102-ani-de-u-cluj-in-alb-si-negru-studentii-sunt-o-pata-marcanta-in-fotbalul-romanesc-iar-23-noiembrie-e-o-data-gravata-in-sufletul-suporterilor-din-lu-19211050

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-steaua-declara-razboi-universitatii-cluj-daniel-oprita-gata-de-derby-trebuie-sa-fim-pregatiti-sa-dam-totul-sa-avem-atitudine-minusurile-ardelenilor-si-19210981

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-multa-prudenta-la-u-cluj-inaintea-derby-ului-cu-steaua-erik-lincar-ii-lauda-pe-militari-dar-le-cere-jucatorilor-sai-cadoul-perfect-de-craciun-analiza-duelului-din-ghencea-19210526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-contureaza-primele-plecari-de-la-u-cluj-trei-jucatori-sunt-vizati-de-rezilierile-contractuale-19210735

Vlad MĂCICĂȘAN 23 Nov. 2021, 15:25 Liga 2
Pe aceeași temă