Petrolul a scăpat printre degete victoria, chiar și egalul, cu Dinamo, în ”Ștefan cel Mare”! VIDEO | ”Câinii” au mușcat decisiv în ultimele minute, după ce ”lupii” fuseseră de două ori în avantaj

Marius ANGHEL 09 Oct. 2021, 16:00 Liga 2

Petrolul, liderul Ligii 2 după nouă etape, a pierdut amicalul disputat astăzi, sâmbătă, la București, în ”Ștefan cel Mare”, cu Dinamo, penultima clasată în Liga 1 după 11 runde. Cu 3-2 s-au impus ”câinii”, după ce la pauză scorul era egal, 1-1, iar ”lupii” erau în avantaj cu cinci minute înainte de final.

  • În acest joc de pregătire din pauza competițională generată de meciurile naționalelor, trupa din Ploiești a primit de la rivala Dinamo cu un gol mai mult decât încasase în nouă jocuri de campionat. E însă doar un meci amical.

Jarovic și Cebotaru au adus pe rând Petrolul în avantaj, în ”Ștefan cel Mare”

Senad Jarovic începe să simtă gustul golului, după reușita cu Șelimbăr punctând și acum, în amicalul cu Dinamo. Bosniaco-germanul a deschis scorul în minutul 4, cu o reluare, din mijlocul careului, după o centrare venită de la Saim Tudor. Numai că Dinamo a egalat la fel de rapid, prin Ricardo Grigore (6), din colțul din stânga al careului de șase metri, la capătul unei lovituri libere bătută de pe dreapta.

1-1 a fost scorul pauzei, iar Petrolul a mai marcat o dată, destul de repede, și în partea secundă. Eugeniu Cebotaru (56) l-a învins pe Iliev cu un șut expediat de la 12 metri, balonul fiind plasat lângă butul din dreapta portarului bulgar, după cum informează site-ul oficial al echipei prahovene.

Cătălin Măgureanu, ”dublă” și pentru prima echipă, la mai puțin de o zi după ce înscria de două ori contra celor de la FCSB 2

Chiar dacă echipa lui Nae Constantin s-a aflat de două ori în avantaj pe tabelă, acest lucru nu a fost suficient pentru a termina învingătoare. Finalul de partidă a fost gestionat mai bine de Dinamo, care a reușit să întoarcă rezultatul în ultimele cinci minute de joc.

La mai mulți de o zi după ce reușea o ”dublă” în meciul din Liga 3 cu FCSB 2, câștigat în deplasare de Dinamo 2 cu 3-0, Cătălin Măgureanu a marcat de două ori și contra Petrolului. În minutul 85 a scăpat singur cu Jercălău, după o lansare a lui Ivanovski, și a finalizat pe lângă portarul petroliștilor, iar în minutul 90 a punctat cu o reluare din 6 metri, după o centrare de pe stânga a lui Sorescu.

Dinamo a câștigat in-extremis amicalul cu Petrolul, un joc în care diferența de eșalon a fost inexistentă.

Armando Vajushi a ieșit accidentat după doar câteva minute petrecute pe teren

La Petrolul, albanezul Armando Vajushi, introdus după pauză, a acuzat, din nou, o problemă medicală și a fost înlocuit, la scurt timp, de către Tucaliuc.

Tehnicul mijlocaș este, astfel, incert pentru următorul meci oficial al echipei ploieștene, cu FC Brașov, din etapa a 10-a a Ligii 2, stabilit în deplasare duminică, 17 octombrie, de la ora 12:30.

Petrolul (locul 1, 24 puncte) știe și data în care va juca derby-ul cu Steaua, pe ”Ilie Oană”, în etapa a 11-a. Partida a fost programată pentru ziua de joi, 21 octombrie, de la ora 19:30.

Dinamo: Eșanu – Nica, Almeida, Grigore, Radu – Torje, Răuță, Filip, Sorescu – Țîră, Cisse
După pauză au mai jucat: Iliev – Dudea, Crețu, Ivanovski, Itu, Borcea, Măgureanu, Espinosa
Antrenor: Mircea Rednic

Petrolul: Avram – Rus, Lică, Manolache, Oprea – Chindriș, Takayuki – Constantinescu, Buia, Saim Tudor – Jarovic
După pauză au mai jucat: Jercălău – Pârvulescu, Olaru, Pană, Cebotaru, Vajushi, Bratu, Măzărache, Stoica, Tucaliuc
Antrenor: Nicolae Constantin

Dinamo (locul 15, 7 puncte) joacă în etapa a 12-a a Ligii 1 vineri, 15 octombrie, de la ora 20:30, la Mediaș, cu Gaz Metan (locul 14, 8 puncte).

Rezumatul amicalului Dinamo – Petrolul 3-2:

https://www.youtube.com/watch?v=iSF4UDEreew

Foto: Dinamo București
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reveniri-importante-la-petrolul-cei-cinci-fotbalisti-accidentati-s-au-intors-la-antrenamente-si-au-sanse-mari-sa-fie-in-lot-in-etapa-urmatoare-19204372

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cifra-7-talisman-pentru-simon-mazarache-a-marcat-primul-gol-in-liga-2-la-al-saptelea-meci-iar-petrolul-a-obtinut-a-saptea-victorie-la-rand-in-campionat-atacantul-despre-secretul-formei-excelente-19204357

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-10-a-a-ligii-2-incepe-la-miercurea-ciuc-si-se-incheie-la-dej-u-cluj-joaca-vineri-steaua-are-meci-sambata-iar-petrolul-intra-pe-teren-duminica-programul-rundei-si-partidel-19204334

 

Marius ANGHEL 09 Oct. 2021, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă